第103页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
- 第190页
- 第191页
- 第192页
B
A teenager lived with his father. He loved playing football and was a member of the school football team. He was always on the bench,but his father came to watch every match and encouraged him.
The son never missed a practice,but he was far from a good player and was a bench warmer almost all through high school.
One day in his last year in high school,the coach met him with a telegram. The young man read the telegram and became silent. Then he said to the coach,“My father died this morning. Is it all right if I miss the practice today?” The coach gently said,“Go back home,young man. And you don't need to come back to the game on Saturday.” There would be an important match on Saturday.
Saturday arrived,and the game was not going well. In the second half,when the team was two points behind,the young man quietly ran to the coach. The coach and his players were surprised to see him back.
“Coach,please let me play. I must play today,” the young man insisted(坚持),and finally the coach gave in. “All right,” he said. “You can go in.” Before long,no one could believe their eyes. This little unknown was doing so well that nobody could stop him. He ran,he passed,and he kicked like a star. His team won.
When the game was over,the coach said to the young man,“Kid,I can't believe it. You were fantastic! Tell me how you did it.” With tears in his eyes,the young man said,“Well,you know my dad died,but do you know my dad was ▲ ? Dad came to all my games,but today was the first time he could see me play. I could feel his eyes on me,and I wanted to show him I can do it!”
( ) 4. Which of the following is suitable for the “ ▲ ” in the passage?
A. worried B. patient C. blind D. generous
( ) 5. From the passage,we know that ______.
A. the young man didn't go back home because of the final game B. the coach thought that the young man was the best player in the team C. the young man was a bench warmer before the final game D. the young man's father was a football player
( ) 6. Why did the young man persist in playing in this final game?
A. Because he was the best player in his team. B. Because he missed the practices. C. Because his father encouraged him to come back to the game. D. Because he wanted to show his father he could play well.
A teenager lived with his father. He loved playing football and was a member of the school football team. He was always on the bench,but his father came to watch every match and encouraged him.
The son never missed a practice,but he was far from a good player and was a bench warmer almost all through high school.
One day in his last year in high school,the coach met him with a telegram. The young man read the telegram and became silent. Then he said to the coach,“My father died this morning. Is it all right if I miss the practice today?” The coach gently said,“Go back home,young man. And you don't need to come back to the game on Saturday.” There would be an important match on Saturday.
Saturday arrived,and the game was not going well. In the second half,when the team was two points behind,the young man quietly ran to the coach. The coach and his players were surprised to see him back.
“Coach,please let me play. I must play today,” the young man insisted(坚持),and finally the coach gave in. “All right,” he said. “You can go in.” Before long,no one could believe their eyes. This little unknown was doing so well that nobody could stop him. He ran,he passed,and he kicked like a star. His team won.
When the game was over,the coach said to the young man,“Kid,I can't believe it. You were fantastic! Tell me how you did it.” With tears in his eyes,the young man said,“Well,you know my dad died,but do you know my dad was ▲ ? Dad came to all my games,but today was the first time he could see me play. I could feel his eyes on me,and I wanted to show him I can do it!”
( ) 4. Which of the following is suitable for the “ ▲ ” in the passage?
A. worried B. patient C. blind D. generous
( ) 5. From the passage,we know that ______.
A. the young man didn't go back home because of the final game B. the coach thought that the young man was the best player in the team C. the young man was a bench warmer before the final game D. the young man's father was a football player
( ) 6. Why did the young man persist in playing in this final game?
A. Because he was the best player in his team. B. Because he missed the practices. C. Because his father encouraged him to come back to the game. D. Because he wanted to show his father he could play well.
答案:
【解析】:
这是一道英语阅读理解题,主要考查学生对文章内容的理解和推理能力。题目给出了一个关于青少年足球队员和他父亲的故事,然后通过几个问题来检验学生对故事细节的把握和推理能力。
对于第4题,需要找到一个合适的词填入文章中的空白处。这个词语需要符合文章中的语境,能够合理地解释为什么少年的父亲之前从未看过他比赛,而在他去世后却“看到”了少年的比赛。
第5题是一个选择题,需要判断哪个选项是正确的。这要求学生对文章内容进行全面理解,并从中提取关键信息。
第6题也是选择题,询问少年为什么坚持要参加决赛。这同样需要学生理解文章内容,并准确把握少年的心理动机。
【答案】:
4. C。根据文章中的描述,“Dad came to all my games, but today was the first time he could see me play.” 这句话暗示了少年的父亲之前从未“看到”过他的比赛,因此可以推断出他的父亲可能是盲的。所以选项C“blind”是最合适的。
5. C。文章中明确提到,“He was always on the bench, but his father came to watch every match and encouraged him.” 这说明少年在决赛前一直是替补队员,所以选项C“the young man was a bench warmer before the final game”是正确的。
6. D。根据文章中的描述,“I could feel his eyes on me, and I wanted to show him I can do it!” 这句话表明少年坚持参加决赛是为了向他的父亲展示他能够踢得好。所以选项D“Because he wanted to show his father he could play well”是正确的。
这是一道英语阅读理解题,主要考查学生对文章内容的理解和推理能力。题目给出了一个关于青少年足球队员和他父亲的故事,然后通过几个问题来检验学生对故事细节的把握和推理能力。
对于第4题,需要找到一个合适的词填入文章中的空白处。这个词语需要符合文章中的语境,能够合理地解释为什么少年的父亲之前从未看过他比赛,而在他去世后却“看到”了少年的比赛。
第5题是一个选择题,需要判断哪个选项是正确的。这要求学生对文章内容进行全面理解,并从中提取关键信息。
第6题也是选择题,询问少年为什么坚持要参加决赛。这同样需要学生理解文章内容,并准确把握少年的心理动机。
【答案】:
4. C。根据文章中的描述,“Dad came to all my games, but today was the first time he could see me play.” 这句话暗示了少年的父亲之前从未“看到”过他的比赛,因此可以推断出他的父亲可能是盲的。所以选项C“blind”是最合适的。
5. C。文章中明确提到,“He was always on the bench, but his father came to watch every match and encouraged him.” 这说明少年在决赛前一直是替补队员,所以选项C“the young man was a bench warmer before the final game”是正确的。
6. D。根据文章中的描述,“I could feel his eyes on me, and I wanted to show him I can do it!” 这句话表明少年坚持参加决赛是为了向他的父亲展示他能够踢得好。所以选项D“Because he wanted to show his father he could play well”是正确的。
查看更多完整答案,请扫码查看