2025年多维互动提优课堂八年级英语上册译林版提升版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年多维互动提优课堂八年级英语上册译林版提升版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年多维互动提优课堂八年级英语上册译林版提升版》

第122页
C
When my son, Justin, was 4, he found a caterpillar(毛毛虫) and put it in a jar. Each day he fed it fresh grass and leaves. In a few weeks, the caterpillar was fat and ready to go to sleep. One morning we found the caterpillar was in a cocoon (茧).
He took me to his room. The cocoon had become clear and we could see wings inside. A few days later, a beautiful black moth(蛾子) broke free from its cocoon and began to lay eggs(产卵) on the grass. Justin was excited. He knew a moth or butterfly was about to be born.
The next day, Justin decided to set the moth free. He took the jar outside, opened it, and the little moth flew out. It circled(盘旋) the yard twice, came back, and landed(降落) on Justin's arm. Justin picked it up, threw it in the air, and it came back. He tried over and over to set it free, but each time it would return to his arm. After a few return flights(飞行) to his arm, the moth finally flew off into the tall grass.
I believe the moth, like a person, was afraid to leave what it was comfortable with. It wanted to stay with something familiar(熟悉的), and was afraid to move on and experience (经历) new things. I was once like that little moth. I was once afraid to move. But if I hadn't moved, I wouldn't have been able to watch my wonderful son experience the cycle of life.
( ) 7. What did Justin find and put in a jar?
A. A moth. B. A butterfly. C. A caterpillar. D. A cocoon.
( ) 8. Why did the moth come back to Justin again and again?
A. Because it was afraid to leave a familiar place. B. Because it was too tired to moved on. C. Because it couldn't find the tall grass. D. Because it loved Justin and didn't want to leave.
( ) 9. Which of the following sentences is TRUE?
A. Justin's mother didn't let him feed any pets. B. The moth wasn't afraid to leave what it was comfortable with. C. Justin's house was too small for the moth to live in. D. The moth flew away in the end.
( )10. What does the writer want to tell us?
A. If we move on, we will not feel scared. B. Everyone will experience the cycle of life. C. It's not necessary to leave a comfortable place. D. We should be brave and try new things.
答案: 【解析】:
这是一道英语阅读理解题,主要考查学生对文章细节的理解和推理能力。文章主要讲述了一个叫Justin的小男孩发现了一只毛毛虫,并将其养大,最终毛毛虫变成蛾子并飞走的故事。文章最后,作者通过蛾子的经历,表达了对勇敢尝试新事物的看法。
对于题目7,需要找到Justin发现并放入罐子的东西,根据文章第一段第一句"he found a caterpillar and put it in a jar"可以直接得出答案。
对于题目8,需要理解蛾子为什么一次次飞回Justin身边,这需要对文章最后一段进行理解和推理,蛾子害怕离开熟悉的环境。
对于题目9,需要判断四个选项中哪个是正确的,这需要对文章细节进行准确理解。
对于题目10,需要理解作者想要通过文章传达的信息,这需要对文章主旨进行理解和推理。
【答案】:
7. C
根据文章第一段第一句"he found a caterpillar and put it in a jar"可知,Justin发现并放入罐子的是一只毛毛虫,所以选C。
8. A
根据文章最后一段的"I believe the moth, like a person, was afraid to leave what it was comfortable with. It wanted to stay with something familiar"可知,蛾子一次次飞回Justin身边是因为它害怕离开熟悉的环境,所以选A。
9. D
A选项文章中并未提及Justin的妈妈不让他养宠物;B选项与文章最后一段的描述相反;C选项文章中并未提及Justin的房子大小;D选项根据文章第三段最后一句"After a few return flights to his arm, the moth finally flew off into the tall grass"可知,蛾子最终飞走了,所以选D。
10. D
文章最后一段提到"I was once afraid to move. But if I hadn't moved, I wouldn't have been able to watch my wonderful son experience the cycle of life",可以看出作者想要传达的是要勇敢尝试新事物,所以选D。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭