第152页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
- 第190页
- 第191页
- 第192页
B
Different weather makes people feel different. It influences(影响) health,intelligence and feelings.
In August,it is very hot and wet in the southern part of America. People there have heart trouble and other kinds of health problems in this month. In the Northeast and the Middle West,sometimes it is very hot and in other time it is very cold. People in these states have more heart trouble after the weather changes in February or March.
The weather can also influence intelligence. For example,in a 1983 report by scientists,the IQs of a group of students were very high when a very strong wind came,but after the strong wind,their IQs were 10% lower. The wind can help people have higher intelligence. Very hot weather,on the other hand,can make it lower. Students in many schools of the United States often get worse on exams in the hot months of the year (July and August).
Weather also has a strong influence on people's feelings. Winter may be a bad time for thin people. They usually feel cold in these months. They might feel unhappy in cold weather. But fat people may have a hard time in hot summer. At about 18℃,people become stronger.
Low air pressure may make people forgetful. People leave more bags on buses and in shops on low-air-pressure days. There is a “good weather” for intelligence and health. People feel best at a temperature of about 18℃.
Are you feeling sad,tired,forgetful,or unhappy today? It may be the weather's problem.
( )4. This passage tells us it's ______ in the southern part of America in August.
A. hot and wet B. hot and dry C. dry and windy D. cool and rainy
( )5. The underlined word “intelligence” in the passage means “______” in Chinese.
A. 财富 B. 记忆 C. 智力 D. 生活
( )6. From the passage we can inform that people may be ill more often when ______.
A. the weather is hot and wet B. the weather changes greatly C. the weather is warm D. the weather is always cold
Different weather makes people feel different. It influences(影响) health,intelligence and feelings.
In August,it is very hot and wet in the southern part of America. People there have heart trouble and other kinds of health problems in this month. In the Northeast and the Middle West,sometimes it is very hot and in other time it is very cold. People in these states have more heart trouble after the weather changes in February or March.
The weather can also influence intelligence. For example,in a 1983 report by scientists,the IQs of a group of students were very high when a very strong wind came,but after the strong wind,their IQs were 10% lower. The wind can help people have higher intelligence. Very hot weather,on the other hand,can make it lower. Students in many schools of the United States often get worse on exams in the hot months of the year (July and August).
Weather also has a strong influence on people's feelings. Winter may be a bad time for thin people. They usually feel cold in these months. They might feel unhappy in cold weather. But fat people may have a hard time in hot summer. At about 18℃,people become stronger.
Low air pressure may make people forgetful. People leave more bags on buses and in shops on low-air-pressure days. There is a “good weather” for intelligence and health. People feel best at a temperature of about 18℃.
Are you feeling sad,tired,forgetful,or unhappy today? It may be the weather's problem.
( )4. This passage tells us it's ______ in the southern part of America in August.
A. hot and wet B. hot and dry C. dry and windy D. cool and rainy
( )5. The underlined word “intelligence” in the passage means “______” in Chinese.
A. 财富 B. 记忆 C. 智力 D. 生活
( )6. From the passage we can inform that people may be ill more often when ______.
A. the weather is hot and wet B. the weather changes greatly C. the weather is warm D. the weather is always cold
答案:
【解析】:
这是一道英语阅读理解题,主要考查学生对文章细节的理解和词汇的掌握。题目给出了一个关于天气如何影响人们的健康、智力和情感的短文,并要求根据短文内容回答问题。
对于第4题,需要从文章中找出关于八月份美国南部天气的描述。
对于第5题,需要理解并猜测文章中“intelligence”的中文意思。
对于第6题,需要分析文章,找出人们在哪些天气条件下更容易生病。
【答案】:
4. A
根据文章中的描述,“In August, it is very hot and wet in the southern part of America.”(八月份,美国南部非常炎热和潮湿。)因此,答案为A,即“hot and wet”(炎热和潮湿)。
5. C
文章中提到,“The weather can also influence intelligence.”(天气也会影响智力。)随后举例说明了风和炎热天气对学生智商测试的影响。因此,“intelligence”在这里的意思是“智力”,选项C正确。
6. B
文章中提到,“People in these states have more heart trouble after the weather changes in February or March.”(这些州的人们在二三月天气变化后更容易有心脏问题。)这表明天气变化大时,人们更容易生病。因此,选项B“the weather changes greatly”(天气变化大)是正确的。
这是一道英语阅读理解题,主要考查学生对文章细节的理解和词汇的掌握。题目给出了一个关于天气如何影响人们的健康、智力和情感的短文,并要求根据短文内容回答问题。
对于第4题,需要从文章中找出关于八月份美国南部天气的描述。
对于第5题,需要理解并猜测文章中“intelligence”的中文意思。
对于第6题,需要分析文章,找出人们在哪些天气条件下更容易生病。
【答案】:
4. A
根据文章中的描述,“In August, it is very hot and wet in the southern part of America.”(八月份,美国南部非常炎热和潮湿。)因此,答案为A,即“hot and wet”(炎热和潮湿)。
5. C
文章中提到,“The weather can also influence intelligence.”(天气也会影响智力。)随后举例说明了风和炎热天气对学生智商测试的影响。因此,“intelligence”在这里的意思是“智力”,选项C正确。
6. B
文章中提到,“People in these states have more heart trouble after the weather changes in February or March.”(这些州的人们在二三月天气变化后更容易有心脏问题。)这表明天气变化大时,人们更容易生病。因此,选项B“the weather changes greatly”(天气变化大)是正确的。
查看更多完整答案,请扫码查看