2025年中学生世界六年级英语上册沪教版五四制


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年中学生世界六年级英语上册沪教版五四制 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年中学生世界六年级英语上册沪教版五四制》

1. My teacher is always
friendly
to others. (friend)
2. In Shanghai, public
libraries
are open to people for free. (library)
3. In the UK, the fourth floor means the
fifth
floor in the USA. (five)
4. Students must do the homework by
themselves
. They can't copy others'. (they)
5. The
keeper
at the zoo takes good care of the animals. (keep)
答案: 【解析】:1. 考查形容词。be 动词后接形容词作表语,friend 的形容词形式是 friendly,意为“友好的”。
2. 考查名词复数。根据 are 可知主语是复数,library 的复数形式是 libraries。
3. 考查序数词。“第四层”在美式英语中是“第五层”,five 的序数词是 fifth。
4. 考查反身代词。by oneself 表示“独自”,they 的反身代词是 themselves。
5. 考查名词。定冠词 the 后接名词,keep 的名词形式是 keeper,意为“饲养员”。
【答案】:1. friendly
2. libraries
3. fifth
4. themselves
5. keeper
Ⅵ. Choose the best answer.
I'm Philip. I usually get up at 8 a. m. and leave for school at 8:15 a. m. In the morning, I don't have much time for breakfast, so I eat quickly. After that, I ride to school. It takes me about 10 minutes to get there. I have lunch at the school canteen. I enjoy it very much. I have 3 classes in the afternoon. School is over at 3:30 p. m. Then I play football in the playground for about an hour. When I get home, I take a shower. Next, I start to do my homework and finish it before dinner. At night, I can either watch news on TV or play online games for half an hour before going to bed.
I have an elder sister named Cheryl. She's an early bird. She likes walking to school together with her best friend, Lisa. In the afternoon she plays volleyball with her club members. In the evening, she does her homework. Sometimes she helps me with some difficult questions.
(
A
)1. Philip has about ______ minutes to get ready for school in the morning.
A. fifteen B. twenty C. thirty D. forty
(
D
)2. Philip usually goes to school ______.
A. by car B. on foot C. by bus D. by bicycle
(
B
)3. Philip thinks the lunch at the school canteen is ______.
A. poor B. yummy C. bad D. unhealthy
(
A
)4. What does Philip usually do first when he comes home from school?
A. Take a shower. B. Play online games.
C. Do his homework. D. Watch news on TV.
(
C
)5. The underlined part means that Cheryl likes ______.
A. keeping birds B. sleeping late C. getting up early D. catching birds
(
B
)6. From the last paragraph, we can guess Cheryl is interested in ______.
A. art B. sport C. music D. dancing
答案: 【解析】:1. 题目问Philip早上准备上学有多少分钟。原文提到“I usually get up at 8 a.m. and leave for school at 8:15 a.m.”,8点起床,8点15分离开,间隔15分钟,选A。
2. 问Philip通常怎么上学。文中“After that, I ride to school.”,ride to school即骑自行车,选D。
3. 问Philip觉得学校食堂午餐怎么样。原文“I have lunch at the school canteen. I enjoy it very much.”,enjoy it very much说明觉得好吃,yummy符合,选B。
4. 问Philip回家后先做什么。“When I get home, I take a shower.”,回家先洗澡,选A。
5. 划线部分“an early bird”意为早起的人,所以Cheryl喜欢早起,选C。
6. 最后一段提到“she plays volleyball with her club members”,打排球是运动,推测她对运动感兴趣,选B。
【答案】:1. A
2. D
3. B
4. A
5. C
6. B

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭