2025年中学生世界六年级英语上册沪教版五四制


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年中学生世界六年级英语上册沪教版五四制 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年中学生世界六年级英语上册沪教版五四制》

Ⅳ. Rewrite the sentences as required.
1. Emily often has lunch in the school canteen. (改为否定句)
Emily
doesn't
often
have
lunch in the school canteen.
2. Let's go to the park this Sunday. (改为反意疑问句)
Let's go to the park this Sunday,
shall
we
?
3. Lily and Peter are in Class Two. (对画线部分提问)
What
class
are Lily and Peter in?
4. Michelle is their English teacher. (保持原句意思基本不变)
Michelle
teaches
them
English.
5. How much is the computer? (保持原句意思基本不变)
What's
the
price
of the computer?
6. first class, at, every morning, begins, 7:30, our (连词成句)
Our first class begins at 7:30 every morning
.
答案: 【解析】:1. 考查否定句。原句是一般现在时,主语Emily是第三人称单数,has是实义动词,否定句需借助助动词doesn't,后面动词用原形have。
2. 考查反意疑问句。Let's开头的祈使句,反意疑问句用shall we。
3. 考查特殊疑问句。画线部分是Class Two,对班级提问用What class。
4. 考查同义句转换。原句意为“Michelle是他们的英语老师”,即“Michelle教他们英语”,teach sb. sth.表示“教某人某事”,主语是第三人称单数,teach用teaches,sb.用them。
5. 考查同义句转换。How much is...?相当于What's the price of...?,询问价格。
6. 考查连词成句。主语是Our first class,谓语是begins,时间状语是at 7:30 every morning,按主谓宾顺序排列。
【答案】:1. doesn't; have
2. shall; we
3. What; class
4. teaches; them
5. What's; price
6. Our first class begins at 7:30 every morning
Ⅴ. A. Choose the best answer.

Angela: I work in a bank, from Monday to Friday. My home is about ten kilometres from my office. So I usually go to work by train. I usually get up at 6:30 a.m. and arrived at the train station at 7:00 a.m. It usually takes me about thirty minutes to get to my office. It's quick and cheap. I'm never late for work.
Walter: I am a student. My house is by a lake. And my school is just opposite it. So I can walk across a bridge to school. It takes me about twenty minutes. But I often go to school by boat, because it is more fun and comfortable.
Marilyn: I am a waitress. I work in a restaurant, from Monday to Saturday. I always go to work in a car. It is about fifteen kilometres from my house to the restaurant. It takes me about forty minutes. Sometimes I am late for work if I am caught in traffic jams.
(
B
)1. What is Angela?
A. A school student.
B. A bank clerk.
C. A hospital nurse.
D. An office girl.
(
A
)2. Angela usually goes to work ______.
A. by rail
B. by bus
C. by air
D. on foot
(
D
)3. We know that Walter's school is ______ the lake.
A. on the side of
B. not far away from
C. in the front of
D. on the other side of
(
C
)4. Which of the following has the same meaning as the underlined word "fun"?
A. Important.
B. Friendly.
C. Interesting.
D. Helpful.
(
D
)5. Which of the following is NOT true about Marilyn?
A. Marilyn is busy and can have only a day's rest a week.
B. Marilyn is late for work when the road is full of traffic.
C. Her house is about forty minutes' drive to the restaurant.
D. She is sometimes late for work because she gets up late.
答案: 【解析】:1. 题目问Angela的职业,根据"Angela: I work in a bank..."可知她在银行工作,银行职员符合,选B。
2. 问Angela上班方式,原文"So I usually go to work by train.",by train即by rail,选A。
3. Walter提到"My house is by a lake. And my school is just opposite it.",opposite表示在对面,即湖的另一边,选D。
4. "fun"意为有趣的,选项中Interesting意思相近,选C。
5. Marilyn说"Sometimes I am late for work if I am caught in traffic jams.",是因为交通堵塞迟到,不是起床晚,D项错误,选D。
【答案】:1. B
2. A
3. D
4. C
5. D

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭