第85页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
Ⅴ. Rewrite the sentences as required.
1. Ms Chen had a nice talk with the students. (改为一般疑问句)
2. Bailing read English aloud yesterday morning. (改为否定句)
Bailing
3. The nice jacket cost Ryan more than 1,000 yuan. (对画线部分提问)
4. My home is about fifteen minutes' walk from the farm. (对画线部分提问)
5. The students had a great time at the sports meeting. (保持原句意思基本不变)
The students
6. popular, animal, mascots, very, Olympic, in, are, the, Games (连词成句)
1. Ms Chen had a nice talk with the students. (改为一般疑问句)
Did
Ms Chen have
a nice talk with the students?2. Bailing read English aloud yesterday morning. (改为否定句)
Bailing
didn't
read
English aloud yesterday morning.3. The nice jacket cost Ryan more than 1,000 yuan. (对画线部分提问)
How
much
did the nice jacket cost Ryan?4. My home is about fifteen minutes' walk from the farm. (对画线部分提问)
How
far
is your home from the farm?5. The students had a great time at the sports meeting. (保持原句意思基本不变)
The students
enjoyed
themselves
at the sports meeting.6. popular, animal, mascots, very, Olympic, in, are, the, Games (连词成句)
Animal mascots are very popular in the Olympic Games.
答案:
【解析】:1. 考查一般疑问句。原句是一般过去时,谓语动词had是实义动词,改为一般疑问句需借助助动词Did,后面动词用原形have。
2. 考查否定句。原句是一般过去时,谓语动词read是实义动词,改为否定句需借助助动词didn't,后面动词用原形read。
3. 考查特殊疑问句。画线部分是“more than 1,000 yuan”,表示价格,对价格提问用How much。
4. 考查特殊疑问句。画线部分是“about fifteen minutes' walk”,表示距离,对距离提问用How far。
5. 考查同义句转换。“had a great time”意为“玩得开心”,其同义短语是“enjoyed themselves”。
6. 考查连词成句。根据所给单词,主语是“Animal mascots”,系动词是“are”,表语是“very popular”,地点状语是“in the Olympic Games”,组合起来为“Animal mascots are very popular in the Olympic Games.”。
【答案】:1. Did; have
2. didn't; read
3. How; much
4. How; far
5. enjoyed; themselves
6. Animal mascots are very popular in the Olympic Games.
2. 考查否定句。原句是一般过去时,谓语动词read是实义动词,改为否定句需借助助动词didn't,后面动词用原形read。
3. 考查特殊疑问句。画线部分是“more than 1,000 yuan”,表示价格,对价格提问用How much。
4. 考查特殊疑问句。画线部分是“about fifteen minutes' walk”,表示距离,对距离提问用How far。
5. 考查同义句转换。“had a great time”意为“玩得开心”,其同义短语是“enjoyed themselves”。
6. 考查连词成句。根据所给单词,主语是“Animal mascots”,系动词是“are”,表语是“very popular”,地点状语是“in the Olympic Games”,组合起来为“Animal mascots are very popular in the Olympic Games.”。
【答案】:1. Did; have
2. didn't; read
3. How; much
4. How; far
5. enjoyed; themselves
6. Animal mascots are very popular in the Olympic Games.
Ⅵ. Answer the questions
Vincent has just come back from his trip to Europe. Here he shares with us his diary about what he has seen on his travels.
June 12 • at 19:35 • New York
I'm excited that I'll be off on a trip by myself. I am going to Europe to see some great cities. I'll fly to Europe.
June 15 • at 15:30 • Sulzburg
Now I am in Sulzburg, in the west of Austria. The peaceful mountains are great places to relax. The movie The Sound of Music was set in this area. I can enjoy the nice views of the mountains and rivers from my hotel window. Mozart, one of the world-famous musicians, was born and grew up here.
June 17 • at 8:15 • Amsterdam
The train ride to Amsterdam, the capital of the Netherlands or Holland was a long one. It's a fun city, full of friendly local people. I paid a two-day visit to the art museums. A lot of wonderful ancient and modern art works are on exhibition there.
June 19 • at 21:20 • Copenhagen
This is the final leg of my journey. I am in Copenhagen, the capital of Denmark. It is one of the safest places in the world. Andersen, a world-famous writer of fairy tales, once lived here. I was lucky to visit his old house.
1. Why did Vincent feel excited on June 12?______
2. Where was the great musician, Mozart born?______
3. How did Vincent travel to Amsterdam from Austria?______
4. How long did Vincent spend visiting the art museums in Amsterdam?______
5. What was Andersen?
______
Vincent has just come back from his trip to Europe. Here he shares with us his diary about what he has seen on his travels.
June 12 • at 19:35 • New York
I'm excited that I'll be off on a trip by myself. I am going to Europe to see some great cities. I'll fly to Europe.
June 15 • at 15:30 • Sulzburg
Now I am in Sulzburg, in the west of Austria. The peaceful mountains are great places to relax. The movie The Sound of Music was set in this area. I can enjoy the nice views of the mountains and rivers from my hotel window. Mozart, one of the world-famous musicians, was born and grew up here.
June 17 • at 8:15 • Amsterdam
The train ride to Amsterdam, the capital of the Netherlands or Holland was a long one. It's a fun city, full of friendly local people. I paid a two-day visit to the art museums. A lot of wonderful ancient and modern art works are on exhibition there.
June 19 • at 21:20 • Copenhagen
This is the final leg of my journey. I am in Copenhagen, the capital of Denmark. It is one of the safest places in the world. Andersen, a world-famous writer of fairy tales, once lived here. I was lucky to visit his old house.
1. Why did Vincent feel excited on June 12?______
Because he would be off on a trip by himself.
2. Where was the great musician, Mozart born?______
In Sulzburg.
3. How did Vincent travel to Amsterdam from Austria?______
By train.
4. How long did Vincent spend visiting the art museums in Amsterdam?______
Two days.
5. What was Andersen?
______
A world-famous writer of fairy tales.
答案:
【解析】:1. 题目问6月12日Vincent为什么感到兴奋。根据日记中June 12部分“I'm excited that I'll be off on a trip by myself.”可知答案。
2. 题目问伟大的音乐家莫扎特出生在哪里。根据June 15部分“Mozart, one of the world-famous musicians, was born and grew up here.”以及该部分开头“Now I am in Sulzburg, in the west of Austria.”可知“here”指Sulzburg。
3. 题目问Vincent从奥地利如何前往阿姆斯特丹。根据June 17部分“The train ride to Amsterdam...”可知是乘火车。
4. 题目问Vincent在阿姆斯特丹参观艺术博物馆花了多长时间。根据June 17部分“I paid a two-day visit to the art museums.”可知是两天。
5. 题目问Andersen是什么人。根据June 19部分“Andersen, a world-famous writer of fairy tales...”可知他是童话作家。
【答案】:1. Because he would be off on a trip by himself.
2. In Sulzburg.
3. By train.
4. Two days.
5. A world-famous writer of fairy tales.
2. 题目问伟大的音乐家莫扎特出生在哪里。根据June 15部分“Mozart, one of the world-famous musicians, was born and grew up here.”以及该部分开头“Now I am in Sulzburg, in the west of Austria.”可知“here”指Sulzburg。
3. 题目问Vincent从奥地利如何前往阿姆斯特丹。根据June 17部分“The train ride to Amsterdam...”可知是乘火车。
4. 题目问Vincent在阿姆斯特丹参观艺术博物馆花了多长时间。根据June 17部分“I paid a two-day visit to the art museums.”可知是两天。
5. 题目问Andersen是什么人。根据June 19部分“Andersen, a world-famous writer of fairy tales...”可知他是童话作家。
【答案】:1. Because he would be off on a trip by himself.
2. In Sulzburg.
3. By train.
4. Two days.
5. A world-famous writer of fairy tales.
查看更多完整答案,请扫码查看