第65页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
(
—______?
A.Watch out
B.How come
C.Too careless
D.Too bad
D
)7.—I have a cut on my knee.—______?
A.Watch out
B.How come
C.Too careless
D.Too bad
答案:
【解析】:本题考查情景交际。题干中“I have a cut on my knee.”表示“我的膝盖割伤了”,答句需要对这一情况做出回应。选项A“Watch out”意为“小心”,通常用于提醒注意;选项B“How come”意为“怎么会呢”,用于询问原因;选项C“Too careless”意为“太粗心了”,语气较直接,不太礼貌;选项D“Too bad”意为“太糟糕了”,用于表达对不好情况的惋惜。根据六年级沪教版上册Unit 4的知识点,此处应选D来回应对方受伤的情况。
【答案】:D
【答案】:D
Ⅴ. Complete the following passage with the words in the box. Each can be used only once.
A. worry about B. primary school C. useful D. useless E. science
How time flies! I am already ten years old now. I only went to kindergarten when I lived in China and I didn't go to
This year, I am in the fifth grade. I have to learn English, Chinese and Art. I learn about
As I am getting older, I am getting much better at life. I don't want my parents to
1. ______ 2. ______ 3. ______ 4. ______
A. worry about B. primary school C. useful D. useless E. science
How time flies! I am already ten years old now. I only went to kindergarten when I lived in China and I didn't go to
B
. During the years in Australia I have learnt English and also how to speak Mandarin or Putonghua.This year, I am in the fifth grade. I have to learn English, Chinese and Art. I learn about
E
and computers, too. I really like computers because I have got a lot of C
information from them. When I grow up, I'd like to be an IT or AI engineer.As I am getting older, I am getting much better at life. I don't want my parents to
A
me. So I will be both a good child and a good student.1. ______ 2. ______ 3. ______ 4. ______
答案:
【解析】:1. 考查名词短语。句意:我在中国的时候只上了幼儿园,没上小学。“primary school”表示“小学”,符合语境,选B。
2. 考查名词。句意:我也学习科学和计算机。“science”意为“科学”,是学科名称,与“computers”并列,选E。
3. 考查形容词。句意:我真的喜欢电脑,因为我从它们那里得到了很多有用的信息。“useful”表示“有用的”,修饰“information”,选C。
4. 考查动词短语。句意:我不想让我的父母担心我。“worry about”意为“担心”,符合语境,选A。
【答案】:1. B
2. E
3. C
4. A
2. 考查名词。句意:我也学习科学和计算机。“science”意为“科学”,是学科名称,与“computers”并列,选E。
3. 考查形容词。句意:我真的喜欢电脑,因为我从它们那里得到了很多有用的信息。“useful”表示“有用的”,修饰“information”,选C。
4. 考查动词短语。句意:我不想让我的父母担心我。“worry about”意为“担心”,符合语境,选A。
【答案】:1. B
2. E
3. C
4. A
Ⅵ. Complete the sentences with the given words in their proper forms.
1. You have to work
2. Ms Chen always
3. Why do Mums feel happiest on the
4. Look! Mr Hu is making his lesson plans
5. Cross-country
1. You have to work
well
with other team members if you want to win. (good)2. Ms Chen always
helps
Tom with his homework. (helpful)3. Why do Mums feel happiest on the
eighth
of March? (eight)4. Look! Mr Hu is making his lesson plans
quietly
at his desk. (quiet)5. Cross-country
skiing
is a favourite winter sports in Norway. (ski)
答案:
【解析】:1. 考查副词。此处修饰动词work,应用副词,good的副词形式是well,所以填well。
2. 考查动词。句子缺少谓语动词,helpful是形容词,其动词形式是help,主语Ms Chen是第三人称单数,一般现在时中谓语动词用第三人称单数形式helps,所以填helps。
3. 考查序数词。“三月八日”是具体日期,应用序数词,eight的序数词是eighth,所以填eighth。
4. 考查副词。此处修饰动词making,应用副词,quiet的副词形式是quietly,所以填quietly。
5. 考查动名词。“越野滑雪”是cross-country skiing,此处用动名词作主语,所以填skiing。
【答案】:1. well
2. helps
3. eighth
4. quietly
5. skiing
2. 考查动词。句子缺少谓语动词,helpful是形容词,其动词形式是help,主语Ms Chen是第三人称单数,一般现在时中谓语动词用第三人称单数形式helps,所以填helps。
3. 考查序数词。“三月八日”是具体日期,应用序数词,eight的序数词是eighth,所以填eighth。
4. 考查副词。此处修饰动词making,应用副词,quiet的副词形式是quietly,所以填quietly。
5. 考查动名词。“越野滑雪”是cross-country skiing,此处用动名词作主语,所以填skiing。
【答案】:1. well
2. helps
3. eighth
4. quietly
5. skiing
Ⅶ. Answer the questions.
Famous Sports in England
Sports are important in English life. The people of England are sports lovers. Some of the world's famous sports began here such as football and cricket.
Football is a fast game played in winter and early spring. Lots of people play football in parks or playgrounds just for fun. With hundreds of years' history, it's one of the most popular sports in England. The English love football very much and they turned most of their main players into famous persons. David Beckham and Bobby Charlton became heroes for many children. The most interesting part of the English football year is the FA Cup Final each May.
Cricket is a national sport in England. It's a very popular summer sport. It's a game played on grass by two teams of eleven players. Players wear white clothes and score points by hitting the ball with a bat. People can sit around the green, enjoying the sun, having drinks and watching the team games.
1. What's the meaning of the underlined word "green"?______
2. How many sports are mentioned in the passage? And what are they?______
3. What's the main idea of Paragraph 2 and 3?
______
Famous Sports in England
Sports are important in English life. The people of England are sports lovers. Some of the world's famous sports began here such as football and cricket.
Football is a fast game played in winter and early spring. Lots of people play football in parks or playgrounds just for fun. With hundreds of years' history, it's one of the most popular sports in England. The English love football very much and they turned most of their main players into famous persons. David Beckham and Bobby Charlton became heroes for many children. The most interesting part of the English football year is the FA Cup Final each May.
Cricket is a national sport in England. It's a very popular summer sport. It's a game played on grass by two teams of eleven players. Players wear white clothes and score points by hitting the ball with a bat. People can sit around the green, enjoying the sun, having drinks and watching the team games.
1. What's the meaning of the underlined word "green"?______
It means the grass where cricket is played.
2. How many sports are mentioned in the passage? And what are they?______
Two. They are football and cricket.
3. What's the main idea of Paragraph 2 and 3?
______
Paragraph 2 mainly introduces football in England, including when it is played, its popularity, famous players and important events. Paragraph 3 mainly introduces cricket in England, including its status, the season it is played, how it is played and people watching it. So the main idea is to introduce football and cricket in England respectively.
答案:
【解析】:1. 题目问划线单词“green”的意思。前文提到板球是在草地上进行的运动,人们坐在“green”周围,结合语境可知“green”指的是进行板球运动的草地。
2. 题目问文中提到多少种运动以及是什么。文章开头提到“such as football and cricket”,后面分别介绍了足球和板球,所以共两种,分别是足球和板球。
3. 题目问第2段和第3段的主要意思。第2段主要介绍足球,包括其进行时间、受欢迎程度、著名球员和重要赛事;第3段主要介绍板球,包括其地位、进行季节、玩法和人们观看的情景,所以主要意思是分别介绍英国的足球和板球这两项运动。
【答案】:1. It means the grass where cricket is played.
2. Two. They are football and cricket.
3. Paragraph 2 mainly introduces football in England, including when it is played, its popularity, famous players and important events. Paragraph 3 mainly introduces cricket in England, including its status, the season it is played, how it is played and people watching it. So the main idea is to introduce football and cricket in England respectively.
2. 题目问文中提到多少种运动以及是什么。文章开头提到“such as football and cricket”,后面分别介绍了足球和板球,所以共两种,分别是足球和板球。
3. 题目问第2段和第3段的主要意思。第2段主要介绍足球,包括其进行时间、受欢迎程度、著名球员和重要赛事;第3段主要介绍板球,包括其地位、进行季节、玩法和人们观看的情景,所以主要意思是分别介绍英国的足球和板球这两项运动。
【答案】:1. It means the grass where cricket is played.
2. Two. They are football and cricket.
3. Paragraph 2 mainly introduces football in England, including when it is played, its popularity, famous players and important events. Paragraph 3 mainly introduces cricket in England, including its status, the season it is played, how it is played and people watching it. So the main idea is to introduce football and cricket in England respectively.
查看更多完整答案,请扫码查看