第37页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
Ⅴ. Rewrite the sentences as required.
1. All these vegetables and fruits cost him 100 yuan. (改为一般疑问句)
2. Ginger is so spicy. (改为感叹句)
3. Winnie has done some shopping in Hualian Market. (对画线部分提问)
4. My home is about ten minutes' walk from the supermarket. (对画线部分提问)
5. They enjoyed themselves at Grandma's birthday party. (保持原句意思基本不变)
They
6. Bakery, the, We, section, can, some, buy, bread, at, of (连词成句)
1. All these vegetables and fruits cost him 100 yuan. (改为一般疑问句)
Do
all these vegetables and fruits cost
him 100 yuan?2. Ginger is so spicy. (改为感叹句)
How
spicy
ginger is!3. Winnie has done some shopping in Hualian Market. (对画线部分提问)
Where
has Winnie done any
shopping?4. My home is about ten minutes' walk from the supermarket. (对画线部分提问)
How
far
is your home from the supermarket?5. They enjoyed themselves at Grandma's birthday party. (保持原句意思基本不变)
They
had
a great time
at Grandma's birthday party.6. Bakery, the, We, section, can, some, buy, bread, at, of (连词成句)
We can buy some bread at the Bakery section
.
答案:
【解析】:1. 考查一般疑问句。原句是一般现在时,主语是复数,谓语动词cost是实义动词,变一般疑问句需借助助动词Do,后面动词用原形cost。
2. 考查感叹句。原句形容词spicy,感叹句结构为How+形容词+主语+谓语,所以用How spicy。
3. 考查特殊疑问句。画线部分是地点in Hualian Market,用Where提问,原句是现在完成时,some在疑问句中变any。
4. 考查特殊疑问句。画线部分是距离about ten minutes' walk,用How far提问。
5. 考查同义句转换。enjoy oneself=have a great time,原句是一般过去时,所以用had, time。
6. 考查连词成句。主语We,情态动词can,谓语buy,宾语some bread,地点状语at the Bakery section,组合成We can buy some bread at the Bakery section.
【答案】:1. Do, cost
2. How, spicy
3. Where, any
4. How, far
5. had, time
6. We can buy some bread at the Bakery section
2. 考查感叹句。原句形容词spicy,感叹句结构为How+形容词+主语+谓语,所以用How spicy。
3. 考查特殊疑问句。画线部分是地点in Hualian Market,用Where提问,原句是现在完成时,some在疑问句中变any。
4. 考查特殊疑问句。画线部分是距离about ten minutes' walk,用How far提问。
5. 考查同义句转换。enjoy oneself=have a great time,原句是一般过去时,所以用had, time。
6. 考查连词成句。主语We,情态动词can,谓语buy,宾语some bread,地点状语at the Bakery section,组合成We can buy some bread at the Bakery section.
【答案】:1. Do, cost
2. How, spicy
3. Where, any
4. How, far
5. had, time
6. We can buy some bread at the Bakery section
Ⅵ. Answer the questions.
The mother bird has built her nest among the branches of a tall tree. Let's have a look at it now. Here she is, together with her babies in it—one, two, three. We can look at them, but we must not take them out.
She flies to the nest. She loves her young ones. There is her mate. He is up in the tree. He loves to sing when the mother bird is in the nest with her young.
Now let us go back to the soft green grass at the pond. See! There is a sheep with the mother bird on her back. The bird is
1. Where has the mother bird built her nest?
2. Can we take the baby birds out of their nest?
3. What does "mate" mean here?
4. What do you think the mother bird is doing on the sheep's back?
5. Why do the birds catch insects and worms every day?
6. How does the mother bird feel to see her babies growing up healthily?
The mother bird has built her nest among the branches of a tall tree. Let's have a look at it now. Here she is, together with her babies in it—one, two, three. We can look at them, but we must not take them out.
She flies to the nest. She loves her young ones. There is her mate. He is up in the tree. He loves to sing when the mother bird is in the nest with her young.
Now let us go back to the soft green grass at the pond. See! There is a sheep with the mother bird on her back. The bird is
collecting materials (for the nest)
. And now she is back and makes the nest softer, warmer and more comfortable for her babies. Every day, the mother bird and her mate are busy catching insects and worms to feed their babies and themselves. This is very helpful to farmers. Now, the mother bird is singing when she is sitting in the tree. She feels very happy to see her babies growing up healthily day by day.1. Where has the mother bird built her nest?
Among the branches of a tall tree.
2. Can we take the baby birds out of their nest?
No, we can't.
3. What does "mate" mean here?
The father bird.
4. What do you think the mother bird is doing on the sheep's back?
Collecting materials (for the nest).
5. Why do the birds catch insects and worms every day?
To feed their babies and themselves.
6. How does the mother bird feel to see her babies growing up healthily?
She feels very happy.
答案:
【解析】:1. 题目问鸟妈妈在哪里筑巢,根据文中“The mother bird has built her nest among the branches of a tall tree.”可知答案。
2. 问能否把雏鸟拿出巢,文中“We can look at them, but we must not take them out.”表明不可以。
3. “mate”所在句“She flies to the nest... There is her mate. He is up in the tree.”,结合常识和上下文,指鸟爸爸。
4. 鸟妈妈在羊背上做什么,后文提到“makes the nest softer...”,推测是找材料,如羊毛等,填“collecting materials (for the nest)”合理。
5. 为什么每天捉虫,文中“Every day, the mother bird and her mate are busy catching insects and worms to feed their babies and themselves.”说明是为了喂养自己和宝宝。
6. 鸟妈妈看到宝宝健康成长的感受,最后一句“She feels very happy...”给出答案。
【答案】:1. Among the branches of a tall tree.
2. No, we can't.
3. The father bird.
4. Collecting materials (for the nest).
5. To feed their babies and themselves.
6. She feels very happy.
2. 问能否把雏鸟拿出巢,文中“We can look at them, but we must not take them out.”表明不可以。
3. “mate”所在句“She flies to the nest... There is her mate. He is up in the tree.”,结合常识和上下文,指鸟爸爸。
4. 鸟妈妈在羊背上做什么,后文提到“makes the nest softer...”,推测是找材料,如羊毛等,填“collecting materials (for the nest)”合理。
5. 为什么每天捉虫,文中“Every day, the mother bird and her mate are busy catching insects and worms to feed their babies and themselves.”说明是为了喂养自己和宝宝。
6. 鸟妈妈看到宝宝健康成长的感受,最后一句“She feels very happy...”给出答案。
【答案】:1. Among the branches of a tall tree.
2. No, we can't.
3. The father bird.
4. Collecting materials (for the nest).
5. To feed their babies and themselves.
6. She feels very happy.
查看更多完整答案,请扫码查看