2025年快乐过暑假江苏凤凰科学技术出版社八年级提优版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年快乐过暑假江苏凤凰科学技术出版社八年级提优版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年快乐过暑假江苏凤凰科学技术出版社八年级提优版》

一 选用方框内的单词或词组填空,其中有一个单词或词组是多余选项
plays cards realize lonely blocks situation waste
1. Sometimes people won’t
realize
how important something is until they lose it.
2. You can buy your grandma a pet to make her less
lonely
.
3. In his spare time,he usually
plays cards
with his friends by the lake.
4. We should make the best use of the
situation
and find a way to change it.
5. The river used to look very dirty with much
waste
.
答案: 一、1. realize 2. lonely 3. plays cards 4. situation 5. waste
二 阅读理解
What do you think our life will be like in 2050? Some people are talking about it on the Internet.
|Blue Sky|I think there won’t be any TV channels(频道) in 2050. People will be able to choose(选择) a programme from a “menu” and a computer will send the programme to the television. In 2050,we will be able to feel the things we see on TV with our hands.|
|Julia|In 2050,there won’t be enough water. Some places will be drier and people will not be able to have enough food. There may be serious water shortage(短缺).|
|Ashley|Don’t be so pessimistic(悲观的) about that,Julia! People will solve this problem. And I think there will be less water pollution. Water will be much cleaner than it is now.|
|Linkin|I quite agree with Ashley. And I believe in 2050 doctors will be able to help blind and deaf people see and hear again. All people will be healthy because they will take a kind of special medicine when they are born.|
1. Linkin believes that a kind of medicine will be able to make people ______.(
D
)
A. rich B. serious C. live happily D. keep healthy
2. Ashley thinks people will have ______ in the future.(
A
)
A. cleaner water B. less healthy food
C. more healthy food D. dirtier water
3. Julia thinks ______ in 2050.(
B
)
A. the water will be much cleaner B. people will have less food
C. there will be more water pollution D. some places will have more water
4. Blue Sky thinks the computer will send the ______ to the television.(
A
)
A. programmes B. pictures C. menus D. channels
答案: 二、【文章大意】本文是一篇应用文。文中四个人在网上畅想 2050 年人们的生活将会是什么样子。
1. D [解析]细节理解题。根据“All people will be healthy because they will take a kind of special medicine when they are born.”可知,Linkin 认为将来人们会服用一种特殊的药来保持健康。故选 D。
2. A [解析]细节理解题。根据“And I think there will be less water pollution. Water will be much cleaner than it is now.”可知,Ashley 认为人们在将来会有更干净的水。故选 A。
3. B [解析]细节理解题。根据“Some places will be drier and people will not be able to have enough food.”可知,Julia 认为人们在 2050 年会有更少的食物。故选 B。
4. A [解析]细节理解题。根据“People will be able to choose(选择) a programme from a ‘menu’ and a computer will send the programme to the television.”可知,Blue Sky 认为将来人们可以从电脑向电视上发送节目。故选 A。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭