2025年快乐过暑假江苏凤凰科学技术出版社八年级提优版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年快乐过暑假江苏凤凰科学技术出版社八年级提优版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第39页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
1. He is old enough to live
A.with;with
B.by;on
C.on;by
D.for;in
on
his own. So he does everything by
himself.A.with;with
B.by;on
C.on;by
D.for;in
答案:
1. C [解析]考查固定用法。on one's own = by oneself,意为“独自”,为固定搭配。故选 C。
2.
A.At the beginning
B.At last
C.For a start
D.First
A
, she didn't understand the work, but now she knows a lot.A.At the beginning
B.At last
C.For a start
D.First
答案:
2. A [解析]考查副词和介词短语的用法。句意:刚开始她不了解这个工作,但是现在她懂得很多。at the beginning 意为“开始,起初”,相当于 at first;at last 意为“最后”;for a start 意为“首先”;first 是副词,意为“首先”。故选 A。
3. I saw a good film,
A.so
B.or
C.for
D.but
but
I can't remember its name.A.so
B.or
C.for
D.but
答案:
3. D [解析]考查连词辨析。句意:我看了一部好电影,但我不记得它的名字了。so 因此;or 或者;for 为了;but 但是。分析“I saw a good film... I can't remember its name.”可知,前后句构成转折关系,用 but 连接。故选 D。
4. Jack has been in hospital for a month but the doctor says he's still
A.out of danger
B.in danger
C.in a way
D.in order
in danger
.A.out of danger
B.in danger
C.in a way
D.in order
答案:
4. B [解析]考查介词短语辨析。句意:杰克已经住院一个月了,但医生说他仍然处于危险之中。out of danger 脱离危险;in danger 处于危险之中;in a way 在某种程度上;in order 井然有序。故选 B。
5. (
A.forgot;to take
B.left;to bring
C.forgot;to bring
D.left;to take
B
)—I'm sorry I ______ my exercise book at home.—Don't forget ______ it to school tomorrow, please.A.forgot;to take
B.left;to bring
C.forgot;to bring
D.left;to take
答案:
5. B [解析]考查动词不定式。表示“将某物遗忘在某地”用 leave;forget 后接动名词表示“忘记做过了某事(事情已经做了)”,接不定式表示“忘记去做某事(事情还没做)”。结合语境可知,上文描述的是过去发生的动作,故从句中的谓语动词应用过去时态,下文表示“明天请不要忘记把作业带来”,应用 bring 的不定式结构。故选 B。
二 阅读理解
续表
start looking at what lives around us. I've made some short videos and I often show them to my friends. Now I sometimes give talks about nature at school. I love it. I was once interviewed by the local newspaper.
1. Where can we read Pilar's articles?
A. On the walls. B. In the newspaper.
C. On her website. D. In her favourite book.
2. Why does Sarah love birds and animals?
A. Because of a talk about nature. B. Because of an article about nature.
C. Because of the people around her. D. Because of her visits to forests and lakes.
3. What does Lia show to her friends?
A. Some videos. B. Some magazines. C. Some photos. D. Some collections.
续表
start looking at what lives around us. I've made some short videos and I often show them to my friends. Now I sometimes give talks about nature at school. I love it. I was once interviewed by the local newspaper.
1. Where can we read Pilar's articles?
A. On the walls. B. In the newspaper.
C. On her website. D. In her favourite book.
2. Why does Sarah love birds and animals?
A. Because of a talk about nature. B. Because of an article about nature.
C. Because of the people around her. D. Because of her visits to forests and lakes.
3. What does Lia show to her friends?
A. Some videos. B. Some magazines. C. Some photos. D. Some collections.
答案:
二、【文章大意】本文是一篇应用文。三位同学在一个网站上表达了自己对于大自然的热爱。
1. C [解析]细节理解题。根据“I often write articles about nature and put them on my website.”可知,皮拉尔经常写一些关于大自然的文章并把它们发布在她的网站上,所以在她的网站上能读到她的文章。故选 C。
2. D [解析]细节理解题。根据“I love birds and animals because my school has organized many
visits to forests and lakes for us.”可知,萨拉爱鸟和动物是因为她的学校为他们组织了很多次去森林和湖泊参观的活动。故选 D。
3. A [解析]细节理解题。根据“I've made some short videos and I often show them to my friends.”可知,莉雅经常让朋友们看她做的短视频。故选 A。
1. C [解析]细节理解题。根据“I often write articles about nature and put them on my website.”可知,皮拉尔经常写一些关于大自然的文章并把它们发布在她的网站上,所以在她的网站上能读到她的文章。故选 C。
2. D [解析]细节理解题。根据“I love birds and animals because my school has organized many
visits to forests and lakes for us.”可知,萨拉爱鸟和动物是因为她的学校为他们组织了很多次去森林和湖泊参观的活动。故选 D。
3. A [解析]细节理解题。根据“I've made some short videos and I often show them to my friends.”可知,莉雅经常让朋友们看她做的短视频。故选 A。
查看更多完整答案,请扫码查看