2025年综合应用创新题典中点八年级英语下册鲁教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年综合应用创新题典中点八年级英语下册鲁教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年综合应用创新题典中点八年级英语下册鲁教版》

四、阅读表达
主题:人与自我·生活与学习 素养:语言能力
体裁:记叙文 词数:约270 建议用时:7分钟
Henry was going through a very hard time. His wife just passed away. He felt that life without her was meaningless. For months, Henry sat in his house, doing nothing. His family tried to encourage him to do new things and enjoy life, but they were not successful.
Henry's neighbor, an old woman named Lisa, saw him from her yard one day. She had not seen him outside for a long time. She asked him to come closer to an 8 - foot - long fence (篱笆) next to her house.
“Hello, Henry! Just look at this fence. It is falling apart. You are a strong man. Can you help me fix this fence?” Lisa asked.
Henry was angry inside. He was the one who needed help. He thought the old lady was being kind of rude. But she was too old to fix the fence herself, so he agreed.
Henry worked on the fence for days. When he finished, she thanked him. Henry smiled for the first time in months.
“What a wonderful job! Could you please paint it for me?” Lisa said to him. Henry could not believe she was asking for more help. But because he respected her, he agreed. He worked hard painting the fence in the hot sun. As their neighbors passed by, they all told Henry what a beautiful job he had done. Henry felt very happy.
Henry no longer felt that life was meaningless. He finally understood that Lisa wasn't being rude. She knew that staying busy could help us forget our sorrows (伤心事). He helped her, but she truly saved him.
22. Why did Henry feel that life was meaningless?
______________________________
23. How long was the fence next to Lisa's house?
______________________________
24. What did Lisa ask Henry to do for the first time?
______________________________
25. How did Henry feel when he heard Lisa's request?
______________________________
26. What do you think of Lisa?
______________________________
答案: 【主旨大意】本文主要讲述了亨利因为妻子过世而觉得生活毫无意义,他的邻居通过让亨利帮助她干活变得忙碌起来而慢慢走出阴霾的故事。
22. Because his wife passed away.【点拨】根据“His wife just passed away. He felt that life without her was meaningless.”可知,因为他的妻子去世了。
23. 8 feet long./It was 8 feet long.【点拨】根据“She asked him to come closer to an 8 - foot - long fence (篱笆) next to her house.”可知,有 8 英尺长。
24. To help her fix the fence.【点拨】根据“Hello, Henry! Just look at this fence...fix this fence?”可知,让亨利帮她修理篱笆。
25. Angry and surprised./He was angry and surprised.【点拨】根据“Henry was angry inside.”和“Henry could not believe she was asking for more help.”可知,亨利听到丽萨让他修理篱笆时,他心里感到很生气;当听到丽萨再次让他帮忙粉刷篱笆时,他感到很吃惊。
26. She is wise and helpful.【点拨】根据“He finally understood that Lisa wasn’t being rude...she truly saved him.”可知,丽萨是智慧的且乐于助人的。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭