2025年综合应用创新题典中点八年级英语下册鲁教版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年综合应用创新题典中点八年级英语下册鲁教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第29页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
一、阅读理解
答案 1—4
① Small talk refers to (指) an informal, polite conversation about unimportant topics. Small talk topics are good conversation starters between people who don’t know each other well. You should know what things to talk about and what to avoid.
② If you are looking for some good conversation starters, here are a few topics for you.
③ The weather is a good topic that everyone can discuss. Practice making small talk about the weather next time you find yourself in the middle of a silence. It may open up other topics.
④ People like to talk about their hobbies and be interested in yours. If you don’t have any hobbies, consider trying something new. Not only will you have something to talk about, but having a hobby will give you a chance to meet others with similar interests.
⑤ People like to hear about vacations. If you travel, be ready to answer questions and give your opinions about the places you have visited. Ask others about their favorite spots and what they wonder. Many people like to help others and will be happy to share their experiences.
⑥ Once you know a few good conversation starters, it’s also helpful to recognize what type of small talk topics you’re better off avoiding.
⑦ Death is a heavy topic, and it should be avoided during small talk. When you are in front of strangers, don’t bring up this kind of topics.
⑧ In addition (此外), avoid questions about the appearance (外貌). Don’t ask anyone if they have lost weight. You never know the reason for losing weight. As a result, you could be left in an uncomfortable situation.
1. Which word is proper to talk about small talk?
A. Serious. B. Formal.
C. Important. D. Polite.
2. Which is a bad question to start small talk?
A. What music do you like?
B. When did your grandfather die?
C. Lovely day, don’t you think?
D. Where will you go for a holiday?
3. [新考法 篇章结构] What is the structure (结构) of the passage?
4. What’s the best title for the passage?
A. Topics of small talk
B. The purpose of small talk
C. Ways to start small talk
D. Skills needed in small talk
答案 1—4
① Small talk refers to (指) an informal, polite conversation about unimportant topics. Small talk topics are good conversation starters between people who don’t know each other well. You should know what things to talk about and what to avoid.
② If you are looking for some good conversation starters, here are a few topics for you.
③ The weather is a good topic that everyone can discuss. Practice making small talk about the weather next time you find yourself in the middle of a silence. It may open up other topics.
④ People like to talk about their hobbies and be interested in yours. If you don’t have any hobbies, consider trying something new. Not only will you have something to talk about, but having a hobby will give you a chance to meet others with similar interests.
⑤ People like to hear about vacations. If you travel, be ready to answer questions and give your opinions about the places you have visited. Ask others about their favorite spots and what they wonder. Many people like to help others and will be happy to share their experiences.
⑥ Once you know a few good conversation starters, it’s also helpful to recognize what type of small talk topics you’re better off avoiding.
⑦ Death is a heavy topic, and it should be avoided during small talk. When you are in front of strangers, don’t bring up this kind of topics.
⑧ In addition (此外), avoid questions about the appearance (外貌). Don’t ask anyone if they have lost weight. You never know the reason for losing weight. As a result, you could be left in an uncomfortable situation.
1. Which word is proper to talk about small talk?
A. Serious. B. Formal.
C. Important. D. Polite.
2. Which is a bad question to start small talk?
A. What music do you like?
B. When did your grandfather die?
C. Lovely day, don’t you think?
D. Where will you go for a holiday?
3. [新考法 篇章结构] What is the structure (结构) of the passage?
4. What’s the best title for the passage?
A. Topics of small talk
B. The purpose of small talk
C. Ways to start small talk
D. Skills needed in small talk
答案:
1. D【点拨】细节理解题。根据“Small talk refers to (指) an informal, polite conversation about unimportant topics.”可知闲聊指的是关于不重要话题的非正式的、礼貌的谈话。故选D。
2. B【点拨】推理判断题。根据“Death is a heavy topic, and it should be avoided during small talk.”可知死是一个沉重的话题,它应该在闲谈中被避免,所以推断选项B“你的爷爷什么时候去世的?”是糟糕的话题,故选B。
3. C【点拨】篇章结构题。根据文章可知第一段总述文章主题,第二段提出要介绍开始闲聊的话题,第三段至第五段具体介绍闲聊可以涉及的话题,第六段提出闲聊中要避免一些话题,第七段和第八段具体介绍闲聊时应该避免什么话题,故选C。
4. A【点拨】最佳标题题。根据文章可知全文介绍了闲谈时应该选择和避免的话题,故选A。
2. B【点拨】推理判断题。根据“Death is a heavy topic, and it should be avoided during small talk.”可知死是一个沉重的话题,它应该在闲谈中被避免,所以推断选项B“你的爷爷什么时候去世的?”是糟糕的话题,故选B。
3. C【点拨】篇章结构题。根据文章可知第一段总述文章主题,第二段提出要介绍开始闲聊的话题,第三段至第五段具体介绍闲聊可以涉及的话题,第六段提出闲聊中要避免一些话题,第七段和第八段具体介绍闲聊时应该避免什么话题,故选C。
4. A【点拨】最佳标题题。根据文章可知全文介绍了闲谈时应该选择和避免的话题,故选A。
二、阅读还原(有一项多余)
Last autumn, I went back to my hometown and stayed there for five months. 5. __________ The grass in it had been neatly cut, but the lake remained wild. Swans sailed silently through the reeds. Parks are wonderful places because they don’t change much. 6. __________ I was lost in thought until a familiar (熟悉的) face stopped me. “Martin, is that you? Where have you been? When did you return home?”
Even in big cities, parks are great places for meeting familiar faces as many people are used to taking a walk after dinner. Recently, many new public benches have been quietly set up in the streets and parks. 7. __________ They provide a place for people to sit and talk about the simple things in life. In this modern society, you can find a peaceful place to think, discover something interesting, and connect with other people.
Young students can take a break from the online world. Next weekend, why not go to a park, sit on a bench, wait for someone to take a seat beside you and start a conversation? 8. __________
It can be a movie star or a scientist. Later, you can boast (夸耀) about this experience to your friends. But it can be better if it’s just an ordinary (普通的) person. 9. __________ You can keep a diary of the people and the things around. Just remember to leave your electronic product at home.
A. You never know who you might meet.
B. You can start small talk and know more about each other.
C. One sunny day, an old friend invited me to have dinner.
D. They are more than just pieces of wood or metal.
E. I often got up early and went for walks in a nearby park.
F. Sitting on a bench, I felt all the old memories came flooding back.
Last autumn, I went back to my hometown and stayed there for five months. 5. __________ The grass in it had been neatly cut, but the lake remained wild. Swans sailed silently through the reeds. Parks are wonderful places because they don’t change much. 6. __________ I was lost in thought until a familiar (熟悉的) face stopped me. “Martin, is that you? Where have you been? When did you return home?”
Even in big cities, parks are great places for meeting familiar faces as many people are used to taking a walk after dinner. Recently, many new public benches have been quietly set up in the streets and parks. 7. __________ They provide a place for people to sit and talk about the simple things in life. In this modern society, you can find a peaceful place to think, discover something interesting, and connect with other people.
Young students can take a break from the online world. Next weekend, why not go to a park, sit on a bench, wait for someone to take a seat beside you and start a conversation? 8. __________
It can be a movie star or a scientist. Later, you can boast (夸耀) about this experience to your friends. But it can be better if it’s just an ordinary (普通的) person. 9. __________ You can keep a diary of the people and the things around. Just remember to leave your electronic product at home.
A. You never know who you might meet.
B. You can start small talk and know more about each other.
C. One sunny day, an old friend invited me to have dinner.
D. They are more than just pieces of wood or metal.
E. I often got up early and went for walks in a nearby park.
F. Sitting on a bench, I felt all the old memories came flooding back.
答案:
5. E【点拨】根据“The grass in it had been neatly cut, but the lake remained wild.”可知,空处后面是在描述公园里的景色,所以空处描述的内容和公园有关,结合选项可知,选项E“我经常早起,在附近的公园散步。”符合语境,故选E。
6. F【点拨】根据“I was lost in thought”可知,作者陷入了思绪当中,因此空处应和记忆或是思绪相关,结合选项可知,选项F“坐在长椅上,我感觉所有的旧记忆都涌上心头。”符合语境,故选F。
7. D【点拨】根据“Recently, many new public benches have been quietly set up in the streets and parks.”可知,这里是说许多新的公共长椅已经被悄悄地设置在街道和公园里,空后也在说公共长椅为人们提供了一个坐下来谈论生活中简单事情的地方。空处也应该在介绍公共长椅,结合选项可知,选项D“它们不仅仅是木头或金属的碎片。”符合语境,故选D。
8. A【点拨】根据“It can be a movie star ... it’s just an ordinary (普通的) person.”可知,此处描述的是年轻学生可以通过在公园里坐在公共长椅上休息来离开网络世界,他们会遇到各种各样的人,结合选项可知,选项A“你永远不知道会遇见谁。”符合语境,故选A。
9. B【点拨】根据“why not go to a park, sit on a bench... it’s just an ordinary (普通的) person”可知,遇到各种各样的人之后,可以开始交谈,结合选项可知,选项B“你可以开始闲聊,了解彼此更多。”符合语境,故选B。
6. F【点拨】根据“I was lost in thought”可知,作者陷入了思绪当中,因此空处应和记忆或是思绪相关,结合选项可知,选项F“坐在长椅上,我感觉所有的旧记忆都涌上心头。”符合语境,故选F。
7. D【点拨】根据“Recently, many new public benches have been quietly set up in the streets and parks.”可知,这里是说许多新的公共长椅已经被悄悄地设置在街道和公园里,空后也在说公共长椅为人们提供了一个坐下来谈论生活中简单事情的地方。空处也应该在介绍公共长椅,结合选项可知,选项D“它们不仅仅是木头或金属的碎片。”符合语境,故选D。
8. A【点拨】根据“It can be a movie star ... it’s just an ordinary (普通的) person.”可知,此处描述的是年轻学生可以通过在公园里坐在公共长椅上休息来离开网络世界,他们会遇到各种各样的人,结合选项可知,选项A“你永远不知道会遇见谁。”符合语境,故选A。
9. B【点拨】根据“why not go to a park, sit on a bench... it’s just an ordinary (普通的) person”可知,遇到各种各样的人之后,可以开始交谈,结合选项可知,选项B“你可以开始闲聊,了解彼此更多。”符合语境,故选B。
查看更多完整答案,请扫码查看