2025年综合应用创新题典中点八年级英语下册鲁教版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年综合应用创新题典中点八年级英语下册鲁教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第100页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
一、用括号内所给词的适当形式填空
1. Since we have been friends for over 10 years, I know __________ (exact) how she feels now.
2. Don’t let them __________ (influence) your decision. Just do it as you like.
3. Though I __________ (fail) a lot more times than I succeeded, I didn’t give up.
4. We are going to take an __________ (examine) in chemistry tomorrow morning.
5. During the holidays, the __________ (board) school students return home to visit their families.
6. The little boy was taken good care of by his elder brother when their parents were __________ (absence).
7. These Chinese students are __________ of their country’s long history and rich culture, so they share Chinese culture with foreign friends with __________. (pride)
1. Since we have been friends for over 10 years, I know __________ (exact) how she feels now.
2. Don’t let them __________ (influence) your decision. Just do it as you like.
3. Though I __________ (fail) a lot more times than I succeeded, I didn’t give up.
4. We are going to take an __________ (examine) in chemistry tomorrow morning.
5. During the holidays, the __________ (board) school students return home to visit their families.
6. The little boy was taken good care of by his elder brother when their parents were __________ (absence).
7. These Chinese students are __________ of their country’s long history and rich culture, so they share Chinese culture with foreign friends with __________. (pride)
答案:
1. exactly【点拨】空处的词应是副词用来修饰动词。故填 exactly。
2. influence【点拨】let sb. do sth. 让某人做某事,故填 influence。
3. failed【点拨】此处应填谓语动词且结合“succeeded”可知此处应用动词过去式。故填 failed。
4. examination【点拨】不定冠词 an 后跟可数名词单数形式,take an examination 参加考试。故填 examination。
5. boarding【点拨】boarding school 寄宿学校。
6. absent【点拨】were 是系动词,后接形容词作表语。故填 absent。
7. proud; pride
2. influence【点拨】let sb. do sth. 让某人做某事,故填 influence。
3. failed【点拨】此处应填谓语动词且结合“succeeded”可知此处应用动词过去式。故填 failed。
4. examination【点拨】不定冠词 an 后跟可数名词单数形式,take an examination 参加考试。故填 examination。
5. boarding【点拨】boarding school 寄宿学校。
6. absent【点拨】were 是系动词,后接形容词作表语。故填 absent。
7. proud; pride
二、根据句意及汉语提示完成句子
8. She wanted to thank the teacher __________ __________ (亲自) for all the help she had given.
9. Jack is serious about study, so he __________ __________ __________ __________ (很少缺席) the class.
10. The teacher __________ __________ __________ (为……感到自豪) her student’s great achievements.
11. __________ __________ (尽管) my brother is young, he can take good care of himself.
12. Vincent Willem van Gogh __________ __________ __________ (对……有很大的影响) the development of modern painting.
13. If you have difficulty in __________ __________ (做决定), discuss it with your parents.
8. She wanted to thank the teacher __________ __________ (亲自) for all the help she had given.
9. Jack is serious about study, so he __________ __________ __________ __________ (很少缺席) the class.
10. The teacher __________ __________ __________ (为……感到自豪) her student’s great achievements.
11. __________ __________ (尽管) my brother is young, he can take good care of himself.
12. Vincent Willem van Gogh __________ __________ __________ (对……有很大的影响) the development of modern painting.
13. If you have difficulty in __________ __________ (做决定), discuss it with your parents.
答案:
8. in person 9. is seldom absent from
10. takes pride in/is proud of 11. Even though
12. had a great influence on
13. making a decision
10. takes pride in/is proud of 11. Even though
12. had a great influence on
13. making a decision
三、阅读理解
答案|14 - 17
主题:人与社会·历史、社会与文化 素养:语言能力
体裁:记叙文 词数:约260 建议用时:7分钟
When I was very young, people in our village lived by planting fruit trees. My grandmother always took me to the orchard (果园) on the hill. At that time, they had to carry water from the river at the foot of the hill to halfway up the hill. Even though we worked so hard, the production level of fruit was still low because it was short of water there.
One day, two young men led a group of workers to our village. They learned about the difficulties we faced, and later, canals (灌溉渠) and other projects began to be built in my village. “Who are they?” I asked. “They are good men from our government,” my grandma replied.
Shortly afterwards, I moved to another city for my junior high school. One day, my family and I made time to return. We were surprised because everything had changed. The canals ran past every orchard, so villagers didn’t have to go up and down the hill anymore. The river was so clean that fish swam happily in it. When we arrived home, my grandma took out some fresh pears and apples. She told us that after the water conservancy project (水利工程) was completed, a policy (政策) was made to encourage more people to increase the fruit production with clean water in the river.
Thank those good men who have devoted themselves to the development of our countryside. Nowadays, people work hard to live in a big city. However, we should not forget our hometowns where we are from.
14. Why couldn’t the orchard produce more fruit?
A. Because the orchard was short of water.
B. Because people didn’t want to carry water.
C. Because people planted fewer fruit trees.
D. Because the river had little water.
15. Who started to build canals and other projects?
A. Two young men.
B. Many villagers.
C. A group of young men.
D. Two young men with a group of workers.
16. What does the underlined phrase “devoted themselves to” mean?
A. Prepared much for.
B. Gave money to.
C. Put much effort into.
D. Looked forward to.
17. 新考法 逻辑排序 According to the passage, which is the right order of the things?
① In order to solve the problem of water shortage, people started to build the water conservancy project.
② With the people’s effort, the countryside changed a lot in many ways.
③ The writer moved to another city for his junior high school.
④ The villagers had to carry water from the river to water the trees.
A. ④③①②
B. ④①③②
C. ③②①④
D. ③①②④
答案|14 - 17
主题:人与社会·历史、社会与文化 素养:语言能力
体裁:记叙文 词数:约260 建议用时:7分钟
When I was very young, people in our village lived by planting fruit trees. My grandmother always took me to the orchard (果园) on the hill. At that time, they had to carry water from the river at the foot of the hill to halfway up the hill. Even though we worked so hard, the production level of fruit was still low because it was short of water there.
One day, two young men led a group of workers to our village. They learned about the difficulties we faced, and later, canals (灌溉渠) and other projects began to be built in my village. “Who are they?” I asked. “They are good men from our government,” my grandma replied.
Shortly afterwards, I moved to another city for my junior high school. One day, my family and I made time to return. We were surprised because everything had changed. The canals ran past every orchard, so villagers didn’t have to go up and down the hill anymore. The river was so clean that fish swam happily in it. When we arrived home, my grandma took out some fresh pears and apples. She told us that after the water conservancy project (水利工程) was completed, a policy (政策) was made to encourage more people to increase the fruit production with clean water in the river.
Thank those good men who have devoted themselves to the development of our countryside. Nowadays, people work hard to live in a big city. However, we should not forget our hometowns where we are from.
14. Why couldn’t the orchard produce more fruit?
A. Because the orchard was short of water.
B. Because people didn’t want to carry water.
C. Because people planted fewer fruit trees.
D. Because the river had little water.
15. Who started to build canals and other projects?
A. Two young men.
B. Many villagers.
C. A group of young men.
D. Two young men with a group of workers.
16. What does the underlined phrase “devoted themselves to” mean?
A. Prepared much for.
B. Gave money to.
C. Put much effort into.
D. Looked forward to.
17. 新考法 逻辑排序 According to the passage, which is the right order of the things?
① In order to solve the problem of water shortage, people started to build the water conservancy project.
② With the people’s effort, the countryside changed a lot in many ways.
③ The writer moved to another city for his junior high school.
④ The villagers had to carry water from the river to water the trees.
A. ④③①②
B. ④①③②
C. ③②①④
D. ③①②④
答案:
【主旨大意】本文主要介绍了作者家乡过去和现在的变化,感谢水利工程和政府的扶持,让作者的家乡得到了很大的发展。
14. A【点拨】细节理解题。根据“Even though we worked so hard...it was short of water there.”可知水果产量很低因为那里缺水。故选 A。
15. D【点拨】细节理解题。根据“two young men led a group of workers to our village...canals (灌溉渠) and other projects began to be built in my village”可知两个年轻人带领一群工人。故选 D。
16. C【点拨】词义猜测题。根据“Thank those good men who have devoted themselves to the development of our countryside.”以及前文可知,他们投入了很多精力来帮助我们,故选 C。
17. B【点拨】细节理解题。根据“they had to carry water from the river at the foot of the hill to halfway up the hill”可知村民不得不把水从山脚下的河里运到半山腰,故④排第一位,排除 C、D;根据“They learned about the difficulties we faced, and later, canals (灌溉渠) and other projects began to be built in my village.”可知村里开始建造灌溉渠和其他项目,故①排第二位,排除 A。故选 B。
14. A【点拨】细节理解题。根据“Even though we worked so hard...it was short of water there.”可知水果产量很低因为那里缺水。故选 A。
15. D【点拨】细节理解题。根据“two young men led a group of workers to our village...canals (灌溉渠) and other projects began to be built in my village”可知两个年轻人带领一群工人。故选 D。
16. C【点拨】词义猜测题。根据“Thank those good men who have devoted themselves to the development of our countryside.”以及前文可知,他们投入了很多精力来帮助我们,故选 C。
17. B【点拨】细节理解题。根据“they had to carry water from the river at the foot of the hill to halfway up the hill”可知村民不得不把水从山脚下的河里运到半山腰,故④排第一位,排除 C、D;根据“They learned about the difficulties we faced, and later, canals (灌溉渠) and other projects began to be built in my village.”可知村里开始建造灌溉渠和其他项目,故①排第二位,排除 A。故选 B。
查看更多完整答案,请扫码查看