2025年综合应用创新题典中点八年级英语下册鲁教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年综合应用创新题典中点八年级英语下册鲁教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年综合应用创新题典中点八年级英语下册鲁教版》

一、用括号内所给词的适当形式填空
1. By __________ (help) clean up the park, Sally earned enough money to pay for the violin.
2. [2024北京汇文中学月考] So far scientists haven't __________ (discover) life on Mars.
3. My son likes the cartoon character __________ (call) Monkey King very much.
4. Susan kept herself __________ (hide) behind the door, listening to our conversation.
5. This video greatly helped us with our __________ (understand) of the difficult situation.
6. Don't be afraid __________ (make) mistakes. You will learn a lot from them.
7. I still remember the surprised __________ (express) on Dan's face when I showed up at his party suddenly.
8. — Do you understand the __________ of “Time is money”?
— Yes. It __________ that time is very important. (mean)
答案: 1. helping
2. discovered[点拨]由haven't可知此处应用过去分词形式。
3. called[点拨]“the cartoon character”与“call”之间为被动关系,应用其过去分词形式,指“叫孙悟空的卡通人物”。故填called。
4. hidden[点拨]由动词kept可知,空格处为宾补,而宾语herself与hide形成被动关系,故填hide的过去分词hidden。
5. understanding[点拨]our后应用名词形式。
6. to make[点拨]be afraid to do sth.害怕做某事。
7. expression[点拨]surprised是形容词,后面应跟名词expression,此处名词用单数。故填expression。
8. meaning; means
二、用适当的词填空
9. Can you tell me the secret __________ learning English grammar well?
10. I prepare to look __________ some information about our town on the Internet.
11. He didn't want to open his mouth to speak English because __________ his poor pronunciation.
12. Many tourists fell in love __________ the Millennium City Park (清明上河园) the first time they paid a visit to it.
13. The girl was __________ scared __________ she hid behind the door.
14. Mrs. Green should talk to her son __________ __________ they can have good relations.
答案: 9. to 10. up 11. of
12. with 13. so; that
14. so that
三、阅读理解
答案 15 - 18
主题:人与自我·生活与学习 素养:学习能力
体裁:说明文 词数:约210 建议用时:5分钟
Lifelong learning is a way to become a better person, little by little and day by day. Lifelong learners always look for opportunities (机会) to improve themselves. Here are some common habits found in them.
No matter what problem you are facing at the moment, there's always a book that can help. It will talk about the problem and offer different kinds of solutions (解决办法). Reading is a great way to open up new horizons (眼界), train your brain and even change your life completely. Through reading, you can learn from successful people. Lifelong learners love reading books and do it regularly.
You can take many courses, whether they are online or offline, and most of them are free. You can learn something new from some online programs. What lifelong learners have in common is making full use of these courses and programs. They take part in them actively.
If you are a lifelong learner, you have a strong wish to grow and make progress. Your chances of success are much higher. To keep growing and make improvement, you need to set clear goals for yourself. Smart goal setting is one of the tools to make sure of continuous growth.
15. Why do lifelong learners read books regularly?
A. Because they want to open themselves up to new ideas.
B. Because they can learn some useful knowledge.
C. Because they hope to realize their thinking patterns.
D. Because they need to find ways to solve their problems.
16. What does the underlined word “them” in Paragraph 3 refer to?
A. Lifelong learners.
B. Some courses and programs.
C. Some offline courses.
D. Some online programs.
17. What do we know about the lifelong learners from the last paragraph?
A. They accept different changes.
B. They develop good learning habits.
C. They believe it's never too late to start.
D. They love making continuous progress.
18. What is the passage mainly about?
A. Some proper online courses.
B. The benefits (好处) of reading books.
C. Some common habits of lifelong learners.
D. The importance of setting clear goals.
答案: 15. A[点拨]细节理解题。根据“Reading is a great way to open up...change your life completely.”可知,阅读是开拓新视野、训练大脑甚至彻底改变生活的好方法,也就是说,终身学习者定期读书是因为他们想要接受新的思想。故选A。
16. B[点拨]代词指代题。根据“What lifelong learners have in common is making full use of these courses and programs. They take part in them actively.”可知,终身学习者的共同点是充分利用这些课程和项目,并且他们积极参与其中,代词them指代“these courses and programs”。故选B。
17. D[点拨]推理判断题。根据“If you are a lifelong learner, you have a strong wish to grow and make progress.”可知,如果你是一个终身学习者,你就会有强烈的成长和进步的愿望。说明他们喜欢不断进步,故选D。
18. C[点拨]主旨大意题。根据“Lifelong learners always look for opportunities(机会)....common habits found in them.”可知,本文主要介绍了终身学习者的一些常见的习惯。故选C。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭