2025年综合应用创新题典中点八年级英语下册鲁教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年综合应用创新题典中点八年级英语下册鲁教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年综合应用创新题典中点八年级英语下册鲁教版》

一、用括号内所给词的适当形式填空
1. Mother’s Day is coming. The shopkeeper is helping the children choose ________ (present) for their mother.
2. She was so ________ (scare) that she couldn’t move when she saw a snake.
3. [2024扬州 ] If salt is ________ (spread) onto the ice, the freezing temperature will be lower than 0°C.
4. The teacher warned Tom ________ (not make) the same mistake again.
5. He doesn’t want to end up ________ (become) a useless man.
6. Harry Potter ________ (write) by J. K. Rowling is very popular with teenagers.
7. [2024烟台牟平区期末] Finally, those who did evil (作恶) ______________ (punish) by the people.
8. He opened the door and found a letter ________ (lie) on the floor.
9. [2024安徽改编 ] My teacher’s words in the last lesson filled my heart with ________ (warm).
10. If you know about the ________ (important) of study, you will work much harder.
11. How can you expect him ________ (finish) the work within such short time?
12. [新素材 ] It is believed that we will have “clever” cars by 2050. We won’t have so many accidents because they will ________ (probable) be able to communicate with each other.
13. Although her grandfather ________ for two years, his ________ still makes her sad. (die)
答案: 1. presents
2. scared【点拨】根据结构“so+adj.+that从句”可知,本句缺的是形容词scared“害怕的”,故填scared。
3. spread
4. not to make【点拨】warn sb. not to do sth.表示“警告某人不要做某事”。故填not to make。
5. becoming
6. written【点拨】此处用动词的过去分词作后置定语。故填written。
7. were punished【点拨】根据by the people和did可知此处应用一般过去时的被动语态。故填were punished。
8. lying
9. warmth
10. importance【点拨】定冠词“the”后面应跟名词。the importance of……的重要性,故填importance。
11. to finish【点拨】此处考查expect sb. to do sth.“期望某人做某事”。故填to finish。
12. probably
13. has been dead; death【点拨】第一空根据“for two years”可知,此句用现在完成时,结构为have/has done; die为瞬间性动词,不能与一段时间连用,此处需转化为be dead,表示去世的状态。主语是第三人称单数,助动词用has。故填has been dead。形容词性物主代词后用名词形式。故第二空填death。
二、用适当的介词填空
14. ________ present, I’m not sure whether I’ll be able to attend the meeting.
15. The teacher punished the student ________ breaking the rules in class.
16. He’s very kind to others. He treats everyone ________ kindness.
17. We must care ________ those left - behind children in the countryside.
18. The sight of the brightly lit Christmas tree always reminds me ________ the joy of family gatherings during the holiday season.
答案: 14. At 15. for 16. with 17. about 18 of
三、阅读理解
答案 19 - 22
主题:人与社会·历史、社会与文化 素养:文化意识
体裁:说明文 词数:约300 建议用时:8分钟
Safer Internet Day is on the second Tuesday of February every year. On this day, people in around 170 countries take part in activities to try to make the Internet a safer place for children and young people.
Safer Internet Day celebrates all the great things about being online. We can use the Internet to learn new things, video call family members who live far away, chat to friends, listen to music, watch videos and play games. But there can also be dangers when we are online. Sometimes someone uses the Internet to make another person feel bad, often with bad messages on messaging apps or social media (社交媒体). Sometimes some game players post unkind messages in the chat box. On Safer Internet Day in the UK, children do activities at school, at home, in youth groups and in other places.
They do quizzes and worksheets (小测试和练习题), read stories, watch films, make posters and have discussions about how to stay safe online.
Here are some tips on how to stay safe online:
* ▲ If you see something online that makes you scared or worried, or if you know that someone is being bullied, tell a parent, a teacher or another adult who you trust. If someone is unkind while you are playing a game, an adult can help you report or block that player.
*Don’t meet people who you only know online. It’s possible that people you meet online aren’t really who they say they are. It can be unsafe to go to meet them in real life.
*Not everything you read online is true. When you look for information, make sure that you use a website you can trust. And only share things with your friends if you know that they are true.
19. What’s Paragraph 2 mainly about?
A. Great things about being online.
B. Different social media.
C. Good things and dangers online.
D. Unkind messages online.
20. [新考法 句子还原] Which of the following can be put in the “ ▲ ”?
A. Don’t give any personal information online.
B. Have a good time using the Internet.
C. Be careful when you look for information.
D. If you see something bad, tell an adult.
21. What does the writer suggest in the last paragraph?
A. Share true information with your friends.
B. Share everything with your friends.
C. Don’t believe anything online.
D. Get information from any website.
22. What’s the purpose of the text?
A. To encourage young people to use the Internet.
B. To keep students away from the Internet.
C. To tell people to pay attention to Internet security.
D. To show the importance of the Internet.
答案: 【主旨大意】本文主要介绍了互联网安全日的相关信息以及人们会在互联网安全日这天做的事。
19. C【点拨】段落大意题。根据第二段中“Safer Internet Day celebrates all the great things about being online.... But there can also be dangers when we are online.”可知,第二段主要讲述了网上美好的事和存在的危险。故选C。
20. D【点拨】推理判断题。根据“If you see something online...tell a parent, a teacher or another adult who you trust.”可推断,如果你看到不好的事情,要告诉成年人。故选D。
21. A【点拨】细节理解题。根据最后一段中“And only share things with your friends if you know that they are true.”可知,只有在你知道事情是真的情况下才与你的朋友分享。故选A。
22. C【点拨】写作目的题。通读全文可知,本文主要介绍了互联网安全日以及人们会在互联网安全日这天做的事。因此这篇文章的目的是告诉人们要注意网络安全。故选C。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭