2025年综合应用创新题典中点八年级英语下册鲁教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年综合应用创新题典中点八年级英语下册鲁教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年综合应用创新题典中点八年级英语下册鲁教版》

一、用括号内所给词的适当形式填空
1. B2C stands for business to consumers. Most B2C __________ (company) are in fact online sellers.
2. He __________ (pack) all the clothes in his suitcase and went to the airport.
3. I don’t think it’s a good idea to travel there. It’s too __________ (tour) there.
4. Chinese Language Day __________ (fall) on April 20th of every year.
5. Eight people were injured in the car accident, __________ (include) her.
6. Traveling around Beijing by taxi __________ (cost) lots of money.
7. We’re used to greeting each other by __________ (shake) hands.
8. [2024烟台福山区期中改编] Mary didn’t approve of his __________ (choose).
9. With the development of the Internet, it becomes more __________ (convenience) for people to learn all kinds of knowledge.
10. Betty is generous. She is willing __________ (share) things with her friends.
答案: 1. companies
2. packed【点拨】根据“and went”可知此处也应用过去式。故填packed。
3. touristy【点拨】根据“It's too”可知,需要一个形容词作表语,touristy为形容词。故填touristy。
4. falls【点拨】根据every year可知,句子使用一般现在时,主语Chinese Language Day“中文日”是专有名词,谓语动词用单三形式。故填falls。
5. including【点拨】逗号后面的内容起补充说明的作用,因此用including。故填including。
6. costs
7. shaking【点拨】by是介词,后跟动名词。故填shaking。
8. choice
9. convenient【点拨】由more可知应用convenient。
10. to share【点拨】be willing to do sth. 愿意做某事。
二、用适当的冠词、介词或代词填空
11. The trip to Paris will be __________ ideal chance to practise my French.
12. You can improve your English __________ listening to English songs a lot.
13. It was on the way __________ the station.
14. __________ would be better to visit Harbin in winter.
15. Many museums provide visitors __________ free Wi - Fi now.
16. We should take an active attitude __________ our life and never give up our dreams.
答案: 11. an 12. by 13. to 14. It 15. with
16. towards
三、[2024重庆A卷]阅读理解
答案17 - 20
主题:人与自然·自然生态 素养:语言能力
体裁:记叙文 词数:约300 建议用时:8分钟
Standing on the beach of Copacabana, I come to realize that any understanding of Brazil really begins on its beaches. Everyone here has his or her perfect beach and is ready to tell you where to find it. I’m happy to take people’s advice, but my final goal is to find my own dream beach.
I head to Bahia, a place with Brazil’s best coastline.  Over the centuries, people of many races have arrived here, creating a wonderful cultural mix. This mix influences Bahia’s language, food, music, and dance.
On arriving at one of Bahia’s best beaches—Prainha, I discover its golden sand lined by a row of perfect trees, moving softly in the ocean wind. As I enter the water, I have the feeling of swimming through moonlight. Prainha’s beauty is like something you might see in a postcard. But for me, it’s a little too perfect.
I continue my search, heading north to Maceio, a fisherman’s beach. Boats lie on their sides while nets hang out to dry on lines between fishermen’s houses. We eat on the beach and later rest near the table. It’s a great day, but I have one final place to visit.
A few hundred kilometers out in the Atlantic, the islands of Fernando de Noronha are a national park, rich with birds and sea life. I visit a number of beaches on Fernando, but I leave the best one for last.
The beach at Praia do Leao has perfect sand, sea and sky. The water is pale blue and warm, alive with colorful fish and other sea life; the sand is the color of honey. The rocks and strong winds have the touch of wildness I was looking for. I dig my toes in the sand deeply and imagine I can hold on to this place forever.
17. Which is the first beach the writer visits?
A. Maceio.
B. Praia do Leao.
C. Prainha.
D. Copacabana.
18. What can we learn from the passage?
A. Prainha is a popular beach for fishermen.
B. Bahia is a place with a wonderful cultural mix.
C. The islands of Fernando are very rich in honey.
D. Maceio’s beauty is like something in a postcard.
19. 新考法 句子还原 Which sentence can be put in the ▲?
A. The beach I’m searching for needs to be a little wilder.
B. The beach I’m looking for is a place for fishermen to fish.
C. The beach I’m searching for needs to be famous to tourists.
D. The beach I’m looking for is popular with parents and children.
20. What is the best title for this passage?
A. An Unknown Beach
B. Memories of Vacation
C. The Perfect Beach
D. A Tour of Education
答案: 【主旨大意】本文介绍作者在巴西寻找自己梦想海滩的经历。
17. C【点拨】细节理解题。根据“I’m happy to take...find my own dream beach.”和“On arriving at one of Bahia’s best beaches — Praiainha”可知作者决定寻找自己梦想的海滩,然后第一个来到了普林哈海滩。故选C。
18. B【点拨】细节理解题。根据“I head to Bahia...creating a wonderful cultural mix.”可知几个世纪以来,许多种族的人来到这里,创造了一个美妙的文化融合。故选B。
19. A【点拨】推理判断题。根据“As I enter the water, I have the feeling...it’s a little too perfect.”可知当作者下水时,发现海滩太美了,有点完美,A选项“我寻找的海滩要有点狂野”符合。故选A。
20. C【点拨】最佳标题题。根据“I’m happy to take people’s advice, but my final goal is to find my own dream beach.”可知作者在寻找一个自己梦想的海滩,C选项“完美的海滩”符合。故选C。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭