2025年综合应用创新题典中点八年级英语下册鲁教版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年综合应用创新题典中点八年级英语下册鲁教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第63页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
一、用括号内所给词的适当形式填空
1. — Could I take some of my friends to the party, Mr. Li?
— Of course. ________ (who) comes will be welcome.
2. There are three ________ (dessert) to choose from: chocolate cake, apple pie, and vanilla ice cream.
3. He was fined because he ________ (shoot) down a bird.
4. Mr. Smith ________ (lay) out a newspaper on the beach and sat down on it.
5. We should refuse ________ (use) things that can be used only once.
6. The Spring Festival is one of the most important ________ (tradition) festivals in China.
7. They didn't really know who ________ (steal) the computers in their office, so they had to report it to the police.
8. Nowadays, people usually call March 7th ________ (goddess) Day.
9. The police ________ (search) for the lost boy the whole morning, but he is still not found yet.
10. The story is so ________ that all of us are ________ and can't help crying. (touch)
11. He spends most of his time in the ________. He enjoys ________ a lot. (garden)
1. — Could I take some of my friends to the party, Mr. Li?
— Of course. ________ (who) comes will be welcome.
2. There are three ________ (dessert) to choose from: chocolate cake, apple pie, and vanilla ice cream.
3. He was fined because he ________ (shoot) down a bird.
4. Mr. Smith ________ (lay) out a newspaper on the beach and sat down on it.
5. We should refuse ________ (use) things that can be used only once.
6. The Spring Festival is one of the most important ________ (tradition) festivals in China.
7. They didn't really know who ________ (steal) the computers in their office, so they had to report it to the police.
8. Nowadays, people usually call March 7th ________ (goddess) Day.
9. The police ________ (search) for the lost boy the whole morning, but he is still not found yet.
10. The story is so ________ that all of us are ________ and can't help crying. (touch)
11. He spends most of his time in the ________. He enjoys ________ a lot. (garden)
答案:
1. Whoever
2. desserts【点拨】“dessert”作为名词,在通常情况下是不可数名词,泛指甜品这个品类。然而,在某些特定情况下,“dessert”也可以作为可数名词使用,用来指一种特定的甜品。在本句中,“three desserts”指的是三种不同的甜品,因此是可数的。
3. shot【点拨】根据was可知此处应用动词过去式。
4. laid
5. to use【点拨】refuse to do sth.表示“拒绝做某事”。故填to use。
6. traditional【点拨】此处缺少形容词修饰festivals。故填traditional。
7. stole【点拨】根据“didn’t really know”可知此处应用动词过去式。
8. Goddess’s
9. have been searching【点拨】此处强调整个上午,警察一直在找男孩,强调动作的持续性,所以应用现在完成进行时,结构是has/have been doing,police是集合名词,助动词用have,故填have been searching。
10. touching; touched【点拨】touching修饰物;touched形容人的感受。
11. garden; gardening【点拨】garden有动词与名词词性。第一个空为名词,意为花园;第二个空为动词,意为做园艺工作;enjoy后接动词的 -ing形式,故填garden; gardening。
2. desserts【点拨】“dessert”作为名词,在通常情况下是不可数名词,泛指甜品这个品类。然而,在某些特定情况下,“dessert”也可以作为可数名词使用,用来指一种特定的甜品。在本句中,“three desserts”指的是三种不同的甜品,因此是可数的。
3. shot【点拨】根据was可知此处应用动词过去式。
4. laid
5. to use【点拨】refuse to do sth.表示“拒绝做某事”。故填to use。
6. traditional【点拨】此处缺少形容词修饰festivals。故填traditional。
7. stole【点拨】根据“didn’t really know”可知此处应用动词过去式。
8. Goddess’s
9. have been searching【点拨】此处强调整个上午,警察一直在找男孩,强调动作的持续性,所以应用现在完成进行时,结构是has/have been doing,police是集合名词,助动词用have,故填have been searching。
10. touching; touched【点拨】touching修饰物;touched形容人的感受。
11. garden; gardening【点拨】garden有动词与名词词性。第一个空为名词,意为花园;第二个空为动词,意为做园艺工作;enjoy后接动词的 -ing形式,故填garden; gardening。
二、用适当的冠词、介词或副词填空
12. It's ________ tradition in Britain to eat turkey on Christmas Day.
13. The government passed some laws to protect animals. ________ a result, the number of animals is increasing.
14. My grandma can cut the paper ________ the shape of different kinds of animals.
15. [新素材] Shenzhou - 18 flew ________ into space with our wishes.
12. It's ________ tradition in Britain to eat turkey on Christmas Day.
13. The government passed some laws to protect animals. ________ a result, the number of animals is increasing.
14. My grandma can cut the paper ________ the shape of different kinds of animals.
15. [新素材] Shenzhou - 18 flew ________ into space with our wishes.
答案:
12. a 13. As 14. in 15. up
三、完形填空
答案 16 - 20 21 - 25
主题: 人与社会·历史、社会与文化 素养: 文化意识
体裁: 说明文 词数: 约 200 建议用时: 5 分钟
The eighth day of the 12th lunar month is la yue chu ba, or laba. The day is also known as the Laba Rice Porridge Festival. This year, Mr. Li came back to his hometown, Xi'an, to 16 the activities of the festival.
In Xi'an, there are three 17 activities on laba. They are ancestor worship (祭祖), eating laba rice porridge and making laba garlic (蒜). Every family does these things on laba. People 18 to keep safe and healthy. Mr. Li thought laba rice porridge tasted delicious and he took up 19 it by himself.
There are several 20 about the beginning of eating rice porridge on laba. Some say it is from India. The porridge is made of red beans. It can keep bad 21 away from children. Others say the porridge is to 22 a poor couple so that people won't forget them.
The 23 ingredients (食材) of the laba rice porridge are rice and sticky rice. People also 24 sugar, walnuts and red beans to make the porridge special. Mr. Li also learned to make laba garlic. He put the garlic into a glass bottle. The garlic became green 25 in a week. And the bottle was full of the good taste of the garlic.
16. A. take up B. join in C. look after D. put on
17. A. important B. scary C. noisy D. foreign
18. A. stop B. forget C. decide D. wish
19. A. buying B. cooking C. selling D. having
20. A. groups B. dreams C. stories D. advantages
21. A. luck B. exercise C. future D. interest
22. A. believe B. teach C. excuse D. remember
23. A. hot B. main C. free D. harmful
24. A. pay B. taste C. add D. touch
25. A. early B. busily C. slowly D. comfortably
答案 16 - 20 21 - 25
主题: 人与社会·历史、社会与文化 素养: 文化意识
体裁: 说明文 词数: 约 200 建议用时: 5 分钟
The eighth day of the 12th lunar month is la yue chu ba, or laba. The day is also known as the Laba Rice Porridge Festival. This year, Mr. Li came back to his hometown, Xi'an, to 16 the activities of the festival.
In Xi'an, there are three 17 activities on laba. They are ancestor worship (祭祖), eating laba rice porridge and making laba garlic (蒜). Every family does these things on laba. People 18 to keep safe and healthy. Mr. Li thought laba rice porridge tasted delicious and he took up 19 it by himself.
There are several 20 about the beginning of eating rice porridge on laba. Some say it is from India. The porridge is made of red beans. It can keep bad 21 away from children. Others say the porridge is to 22 a poor couple so that people won't forget them.
The 23 ingredients (食材) of the laba rice porridge are rice and sticky rice. People also 24 sugar, walnuts and red beans to make the porridge special. Mr. Li also learned to make laba garlic. He put the garlic into a glass bottle. The garlic became green 25 in a week. And the bottle was full of the good taste of the garlic.
16. A. take up B. join in C. look after D. put on
17. A. important B. scary C. noisy D. foreign
18. A. stop B. forget C. decide D. wish
19. A. buying B. cooking C. selling D. having
20. A. groups B. dreams C. stories D. advantages
21. A. luck B. exercise C. future D. interest
22. A. believe B. teach C. excuse D. remember
23. A. hot B. main C. free D. harmful
24. A. pay B. taste C. add D. touch
25. A. early B. busily C. slowly D. comfortably
答案:
【主旨大意】本文介绍在西安,腊八节上的几项活动,及腊八粥的来历。
16. B【点拨】横线后是“the activities”,所以是参加活动,故选B。
17. A【点拨】句意:在西安,腊八有三个重要的活动。故选A。
18. D【点拨】根据后文“keep safe and healthy”可知是保持安全和健康,所以是祝愿。故选D。
19. B【点拨】根据后文“by himself”可知,想表达的是自己做腊八粥。故选B。
20. C【点拨】根据后文讲述的是腊八粥的来历,可知此处指有几个故事。故选C。
21. A【点拨】根据“keep bad...away from children”可知,是远离坏的运气。故选A。
22. D【点拨】根据“so that people won’t forget them”可知为了不忘记他们,就是记住他们。故选D。
23. B【点拨】根据后文“rice and sticky rice”可知是主要的食材。故选B。
24. C【点拨】根据后文“make the porridge special”可知,是添加东西到粥里。故选C。
25. C【点拨】分析句子可知,横线上是副词修饰“became”,所以是缓慢变绿。故选C。
16. B【点拨】横线后是“the activities”,所以是参加活动,故选B。
17. A【点拨】句意:在西安,腊八有三个重要的活动。故选A。
18. D【点拨】根据后文“keep safe and healthy”可知是保持安全和健康,所以是祝愿。故选D。
19. B【点拨】根据后文“by himself”可知,想表达的是自己做腊八粥。故选B。
20. C【点拨】根据后文讲述的是腊八粥的来历,可知此处指有几个故事。故选C。
21. A【点拨】根据“keep bad...away from children”可知,是远离坏的运气。故选A。
22. D【点拨】根据“so that people won’t forget them”可知为了不忘记他们,就是记住他们。故选D。
23. B【点拨】根据后文“rice and sticky rice”可知是主要的食材。故选B。
24. C【点拨】根据后文“make the porridge special”可知,是添加东西到粥里。故选C。
25. C【点拨】分析句子可知,横线上是副词修饰“became”,所以是缓慢变绿。故选C。
查看更多完整答案,请扫码查看