2025年综合应用创新题典中点八年级英语下册鲁教版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年综合应用创新题典中点八年级英语下册鲁教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第78页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
五、完形填空
答案 20 - 24 25 - 29
主题:人与社会·社会服务与人际沟通 素养:语言能力
体裁:记叙文 词数:约210 建议用时:5分钟
It was a very foggy morning in London. The fog was so thick that it was 20 to see more than a foot or so. Buses, cars and taxis were stopped along the roadside, because the drivers couldn’t 21. And many people were losing their 22 in the fog.
Mr. Smith had a very important meeting at the House of Commons, but he was new in the city and 23 could take him there in such heavy fog. So he was a little 24. Soon, however, he realized that he was lost. 25, he knocked into a stranger. Mr. Smith said sorry and asked the stranger to 26 him. Then he asked the stranger whether he could help him find his way. The stranger said yes and offered to take Mr. Smith to the meeting place. Mr. Smith thanked him and they started to walk. The fog was getting thicker and thicker. They went along one street, crossed a square and at last, after about half an hour, they 27 the meeting place.
Mr. Smith couldn’t understand 28 the stranger found his way. “It is wonderful,” he said. “But how do you find the way in the 29?”
“It is no trouble at all to me,” said the stranger. “I am blind.”
20. A. easy B. difficult
C. slow D. fast
21. A. see B. touch
C. hear D. smell
22. A. way B. interest
C. habit D. health
23. A. somebody B. anybody
C. nobody D. everybody
24. A. proud B. excited
C. happy D. worried
25. A. Usually B. Suddenly
C. Especially D. Probably
26. A. refuse B. greet
C. welcome D. pardon
27. A. gave up B. looked for
C. arrived at D. set off
28. A. how B. what
C. when D. where
29. A. storm B. snow
C. rain D. fog
答案 20 - 24 25 - 29
主题:人与社会·社会服务与人际沟通 素养:语言能力
体裁:记叙文 词数:约210 建议用时:5分钟
It was a very foggy morning in London. The fog was so thick that it was 20 to see more than a foot or so. Buses, cars and taxis were stopped along the roadside, because the drivers couldn’t 21. And many people were losing their 22 in the fog.
Mr. Smith had a very important meeting at the House of Commons, but he was new in the city and 23 could take him there in such heavy fog. So he was a little 24. Soon, however, he realized that he was lost. 25, he knocked into a stranger. Mr. Smith said sorry and asked the stranger to 26 him. Then he asked the stranger whether he could help him find his way. The stranger said yes and offered to take Mr. Smith to the meeting place. Mr. Smith thanked him and they started to walk. The fog was getting thicker and thicker. They went along one street, crossed a square and at last, after about half an hour, they 27 the meeting place.
Mr. Smith couldn’t understand 28 the stranger found his way. “It is wonderful,” he said. “But how do you find the way in the 29?”
“It is no trouble at all to me,” said the stranger. “I am blind.”
20. A. easy B. difficult
C. slow D. fast
21. A. see B. touch
C. hear D. smell
22. A. way B. interest
C. habit D. health
23. A. somebody B. anybody
C. nobody D. everybody
24. A. proud B. excited
C. happy D. worried
25. A. Usually B. Suddenly
C. Especially D. Probably
26. A. refuse B. greet
C. welcome D. pardon
27. A. gave up B. looked for
C. arrived at D. set off
28. A. how B. what
C. when D. where
29. A. storm B. snow
C. rain D. fog
答案:
【主旨大意】本文讲述了史密斯先生在一个盲人的帮助下,在大雾中找到了去下议院的路的故事。
20. B【点拨】根据“The fog was so thick”可知,雾很浓,很难看清一英尺外的地方。故选 B。
21. A【点拨】根据“The fog was so thick that it was... to see more than a foot or so.”可知,雾太浓了,司机们看不见,所以公交车、汽车和出租车都停在路边。故选 A。
22. A【点拨】lose one’s way“迷路”,固定短语。故选 A。
23. C【点拨】根据“but he was new in the city”可知,没有人带史密斯先生去下议院开会。故选 C。
24. D【点拨】根据上文没有人在大雾天带他去开会,可知史密斯先生对此有点担忧。故选 D。
25. B【点拨】根据“he knocked into a stranger”可知,突然撞到了人。故选 B。
26. D【点拨】根据“he knocked into a stranger”可知,应该是向陌生人道歉并请求陌生人原谅他。故选 D。
27. C【点拨】根据“they... the meeting place”可知,此处指他们到达了开会的地方。故选 C。
28. A【点拨】根据“But how do you find the way in the...”可知,此处是说不明白如何找到路的。故选 A。
29. D【点拨】根据“It was a very foggy... to see more than a foot or so.”可知,此处指如何在大雾中找到路。故选 D。
20. B【点拨】根据“The fog was so thick”可知,雾很浓,很难看清一英尺外的地方。故选 B。
21. A【点拨】根据“The fog was so thick that it was... to see more than a foot or so.”可知,雾太浓了,司机们看不见,所以公交车、汽车和出租车都停在路边。故选 A。
22. A【点拨】lose one’s way“迷路”,固定短语。故选 A。
23. C【点拨】根据“but he was new in the city”可知,没有人带史密斯先生去下议院开会。故选 C。
24. D【点拨】根据上文没有人在大雾天带他去开会,可知史密斯先生对此有点担忧。故选 D。
25. B【点拨】根据“he knocked into a stranger”可知,突然撞到了人。故选 B。
26. D【点拨】根据“he knocked into a stranger”可知,应该是向陌生人道歉并请求陌生人原谅他。故选 D。
27. C【点拨】根据“they... the meeting place”可知,此处指他们到达了开会的地方。故选 C。
28. A【点拨】根据“But how do you find the way in the...”可知,此处是说不明白如何找到路的。故选 A。
29. D【点拨】根据“It was a very foggy... to see more than a foot or so.”可知,此处指如何在大雾中找到路。故选 D。
查看更多完整答案,请扫码查看