2025年综合应用创新题典中点八年级英语下册鲁教版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年综合应用创新题典中点八年级英语下册鲁教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第37页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
一、用括号内所给词的适当形式填空
1. We are doing some __________ (survey) about the health problem.
2. To __________ (sportspeople), the most important thing is not to win a gold or a silver, but to take part.
3. His father is an expert in computer __________ (program).
4. Simon loves water sports, such as
__________ (sail) and swimming.
5. It’s certain that everyone has the right of __________ (receive) education.
6. You must make a __________ (choose) whether to stay at home or go out this weekend.
7. He is __________ (will) to help poor people, especially the poor university students.
8. It __________ (report) that another man - made satellite has been put into orbit.
9. The latest results agree with our earlier __________ (find).
10. Chinese __________ (teenage) show greater interest in science and technology than others from foreign countries.
11. Though the ending is sad, it helps make the story __________ (real).
12. [新素材] Don’t jump to __________ (conclude). We’re still unsure of the new AI model Sora’s influence.
1. We are doing some __________ (survey) about the health problem.
2. To __________ (sportspeople), the most important thing is not to win a gold or a silver, but to take part.
3. His father is an expert in computer __________ (program).
4. Simon loves water sports, such as
5. It’s certain that everyone has the right of __________ (receive) education.
6. You must make a __________ (choose) whether to stay at home or go out this weekend.
7. He is __________ (will) to help poor people, especially the poor university students.
8. It __________ (report) that another man - made satellite has been put into orbit.
9. The latest results agree with our earlier __________ (find).
10. Chinese __________ (teenage) show greater interest in science and technology than others from foreign countries.
11. Though the ending is sad, it helps make the story __________ (real).
12. [新素材] Don’t jump to __________ (conclude). We’re still unsure of the new AI model Sora’s influence.
答案:
1. surveys 2. sportspeople 3. programming 4. sailing 5. receiving【点拨】介词 of 后应用动词的 -ing 形式。 6. choice【点拨】由不定冠词 a 可知,此处为可数名词单数,故填 choice。 7. willing【点拨】be willing to do sth. 意为“乐于做某事”,故填 willing。 8. is reported 9. findings 10. teenagers【点拨】由谓语动词 show 可知,主语为复数,故填 teenagers。 11. realistic【点拨】由 make sth.+adj. 使某物……,可知此处应用形容词。 12. conclusions【点拨】jump to conclusions 匆忙下结论。
二、用适当的词填空
13. She dreams __________ spending the rest of her life on a faraway island.
14. We must hold on __________ China Dream. It must come true.
15. Many students said they were willing __________ study hard to achieve their dreams.
16. If you are not at home, please get home as soon __________ possible.
17. Last week my grandparents provided a lot of delicious food __________ us.
18. __________ one hand, we should study hard. On __________ other hand, we should learn to rest and have fun.
13. She dreams __________ spending the rest of her life on a faraway island.
14. We must hold on __________ China Dream. It must come true.
15. Many students said they were willing __________ study hard to achieve their dreams.
16. If you are not at home, please get home as soon __________ possible.
17. Last week my grandparents provided a lot of delicious food __________ us.
18. __________ one hand, we should study hard. On __________ other hand, we should learn to rest and have fun.
答案:
13. of 14. to 15. to 16. as 17. for 18. On; the
三、阅读还原(有一项多余)
主题:人与社会·历史、社会与文化 素养:语言能力
体裁:说明文 词数:约170 建议用时:4分钟
Have you heard about “Survival (生存) Holidays”? 19. __________ Now about 1,100 companies are allowed to take children into the great outdoors without their parents.
Why do people like “Survival Holidays”? It is because they think being close to nature is good for children. Many children in big cities always spend time watching TV and playing computer games. 20. __________
Is “Survival Holidays” a wonderful idea? Maybe it is. 21. __________ They need to be left on their own, without adults (成人) troubling them.
Parents care too much about their children. They like to see the children being busy with activities under the control of adults, but children don’t know what to do when they are in danger. Even something like crossing a small river or falling down seems very terrible to them.
22. __________ Even years later, they will still remember what they have learned. Some have learned to stay cool in different times. Some have learned how to keep safe. 23. __________ All these skills will help them a lot in their lives.
A. Children need more free time to play.
B. Others have learned how to work in a team.
C. “Survival Holidays” is for children to go into the lonely place for exciting activities.
D. They spend too much time on studies.
E. Many people think the survival activities are good for children.
F. “Survival Holidays” gives them an important change.
主题:人与社会·历史、社会与文化 素养:语言能力
体裁:说明文 词数:约170 建议用时:4分钟
Have you heard about “Survival (生存) Holidays”? 19. __________ Now about 1,100 companies are allowed to take children into the great outdoors without their parents.
Why do people like “Survival Holidays”? It is because they think being close to nature is good for children. Many children in big cities always spend time watching TV and playing computer games. 20. __________
Is “Survival Holidays” a wonderful idea? Maybe it is. 21. __________ They need to be left on their own, without adults (成人) troubling them.
Parents care too much about their children. They like to see the children being busy with activities under the control of adults, but children don’t know what to do when they are in danger. Even something like crossing a small river or falling down seems very terrible to them.
22. __________ Even years later, they will still remember what they have learned. Some have learned to stay cool in different times. Some have learned how to keep safe. 23. __________ All these skills will help them a lot in their lives.
A. Children need more free time to play.
B. Others have learned how to work in a team.
C. “Survival Holidays” is for children to go into the lonely place for exciting activities.
D. They spend too much time on studies.
E. Many people think the survival activities are good for children.
F. “Survival Holidays” gives them an important change.
答案:
19. C【点拨】根据上文“Have you heard about ‘Survival(生存) Holidays’?”可知,此处提到了“生存假期”,选项 C“‘生存假期’是让孩子们走进偏僻的地方进行激动人心的活动。”符合语境。故选 C。 20. F【点拨】根据上文“Many children...playing computer games.”可知,此处提到了大城市里的孩子总是花时间看电视和玩电脑游戏,选项 F“‘生存假期’给了他们一个重要的改变。”符合语境。故选 F。 21. A【点拨】根据下文“They need to be left on their own, without adults (成人) troubling them.”可知,选项 A“孩子们需要更多的空闲时间玩耍。”符合语境。故选 A。 22. E【点拨】根据下文“Even years later, they will still remember what they have learned.”可知,此处提到多年以后他们仍然会记得所学到的东西,选项 E“许多人认为生存活动对儿童有益。”符合语境。故选 E。 23. B【点拨】根据上文“Some have learned to stay cool...keep safe.”可知,此处介绍了在“生存假期”中所学到的东西,选项 B“其他人学会了如何在团队中工作。”符合语境。故选 B。
查看更多完整答案,请扫码查看