2025年综合应用创新题典中点八年级英语下册鲁教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年综合应用创新题典中点八年级英语下册鲁教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年综合应用创新题典中点八年级英语下册鲁教版》

一、用括号内所给词的适当形式填空
1. You must learn to keep your balance in ________ (skate).
2. The old woman always reminded him not to be unfair to her two __________ (grandson).
3. It’s kind of ________ (you) to give me this wool scarf in such a cold winter.
4. At that moment, I began to realize what a ________ (love) family meant.
5. The singer writes words and music for many songs by himself. His fans think he is ________ (create).
6. We are getting better at teamwork, but we still need to spend more time __________ (get) ready for the coming basketball game.
7. She is a famous __________ (violin) and she could play the violin when she was five.
答案: 1. skating 2. grandsons 3. you 4. loving 5. creative【点拨】由语境可知,此处用形容词作表语,故填creative。6. getting【点拨】spend time doing sth. 意为“花费时间做某事”,固定搭配。故填getting。7. violinist【点拨】由she could play the violin可知,此处为名词violinist。
二、[2024佛山顺德区期末] 完形填空
主题: 人与社会·历史、社会与文化 素养: 文化意识
体裁: 记叙文 词数: 约220 建议用时: 6分钟
主题人与社会历史社会与文化素养文化意识体裁记叙文词数约220建议用时6分钟
Qinqiang Opera is a traditional Chinese opera in Shaanxi Province. Hou Hongqin is a Qinqiang Opera actor. Hou is famous for her sweet 8 because her singing is special and great. She enjoyed 9 it, although it was difficult. She is especially thankful that she can learn from Xiao Yuling, the famous Qinqiang Opera actor. So Hou often feels she is 10.
Hou became the head of an opera group in 2005. It was hard because she knew nothing about leading a group, but she decided to 11 the challenge (挑战). “I will use all of my experience to 12 Qinqiang Opera. Being an actor is not enough. Young people should know it and try to learn it. I will do my best to 13 the opera and let more young people learn about it,” Hou said.
Hou has a 14 with lots of clothes. “If I am asked to give a show, I can take the bag and leave 15. I want to give more shows to let more people know about it.” Hou said. “Most Qinqiang actors begin learning at 11 or 12, and they know nothing except Qinqiang, so it is almost not 16 for them to change their job. We must give young actors more care and 17 to encourage young actors to take part in more shows.”
8. A. voice B. face
C. smile D. smell
9. A. listening B. saying
C. refusing D. practising
10. A. lucky B. brave
C. common D. excited
11. A. offer B. accept
C. forget D. find
12. A. change B. correct
C. develop D. report
13. A. pass down B. give up
C. cheer for D. take away
14. A. box B. corner
C. bag D. hole
15. A. suddenly B. immediately
C. quietly D. comfortably
16. A. enjoyable B. helpful
C. traditional D. possible
17. A. interests B. notes
C. chances D. friends
答案: 【主旨大意】本文主要讲述了秦腔传承人——侯红琴对秦腔的热爱。8. A【点拨】根据“because her singing is special and great”可知此处指侯红琴嗓音甜美。故选A。9. D【点拨】根据“She enjoyed... it, although it was difficult.”可知,选D。10. A【点拨】根据“She is especially thankful... Qinqiang Opera actor.”可知侯红琴能够跟秦腔名家肖玉玲学习,她认为自己很幸运。故选A。11. B【点拨】根据“Hou became the head of an opera group in 2005. It was hard because she knew nothing about leading a group”可知侯红琴接受了带领团队的挑战。故选B。12. C【点拨】根据“Being an actor is not enough. Young people should know it and try to learn it”可知侯红琴想大力发展秦腔。故选C。13. A【点拨】根据“the opera and let more young people learn about it”可知此处指秦腔的传承。故选A。14. C【点拨】根据“If I am asked to give a show, I can take the bag and...”可知此处指装衣服的包。故选C。15. B【点拨】根据“I want to give more shows to let more people know about it.”可知侯红琴想让更多人知道秦腔,所以一有表演,她马上就去。故选B。16. D【点拨】根据“Most Qinqiang actors begin learning at 11 or 12, and they know nothing except Qinqiang”可知大多数秦腔演员几乎不可能换工作。故选D。17. C【点拨】根据“to encourage young actors to take part in more shows”可知侯红琴希望给年轻演员更多关心和机会。故选C。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭