2025年综合应用创新题典中点八年级英语下册鲁教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年综合应用创新题典中点八年级英语下册鲁教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年综合应用创新题典中点八年级英语下册鲁教版》

一、阅读理解
答案1 - 4
What would life be like if you were a rocker, a soccer player, a professor (教授), and a Nobel Prize winner? Carolyn Bertozzi from the US lives such a cool life!
In 2022, Bertozzi, aged fifty - six, became the only woman winner in science and the eighth woman to receive the chemistry prize in history.
Bertozzi won the prize for studying the sugar coats of cells (细胞). She has found a great way to connect cells by connecting their sugar coats. Then the cells have a green color so that scientists can see clearly where they are and how they move.
Although she had great achievements, Bertozzi said she was not very interested in chemistry until her second year at Harvard University. “The professors intentionally (故意地) made the class very difficult,” she told Chemistry World. “My classmates complained a lot, but it matched my brain.”
Besides doing science studies, Bertozzi has lived a colorful life. She was a keyboardist in a rock band. “I even used to think over studying music,” she said. She also played soccer, and won an athletic scholarship from Harvard.
As a female scientist, Bertozzi tries to promote gender equality (性别平等).
             “In the late 1980s, maybe 10 percent of the students were female,” she told Chemical & Engineering News. “There were few women in a lab, so we tried to support each other by starting a monthly get - together for all the women students in the department.” In 2022, Bertozzi won an award from the American Association for the Advancement of Science for her work to increase gender equality in science.
1. Why did Bertozzi win the Nobel Prize?
A. Because she invented a new treatment for cancer.
B. Because she found a new type of cells with a green color.
C. Because she is the eighth female professor at Stanford University.
D. Because she found a way to link cells and make them clearer to see.
2. What did Bertozzi think of her chemistry class in her second year at Harvard University?
A. Useless and difficult.
B. Boring and simple.
C. Difficult and boring.
D. Interesting and not too hard.
3. What can we learn from Paragraph 5?
A. Bertozzi once wrote songs for a rock band.
B. Bertozzi once studied music at her university.
C. Bertozzi lived a colorful life besides doing studies.
D. Bertozzi won many scholarships because of her talent in chemistry.
4. How did Bertozzi promote gender equality in the 1980s?
A. She set an award for women in science.
B. She built a new lab for girls to do research.
C. She increased the number of female students by 10%.
D. She started a women’s get - together to help each other every month.
答案: 1. D【点拨】细节理解题。根据第三段内容可知Bertozzi因为发现了一种连接细胞糖衣的好方法,使细胞更清楚地被看到而获奖。故选D。2. D【点拨】细节理解题。根据第四段内容可知她认为化学课有趣且不太难。故选D。3. C【点拨】细节理解题。根据第五段内容可知除了科学研究,Bertozzi的生活丰富多彩。故选C。4. D【点拨】细节理解题。根据“There were few women...all the women students in the department.”可知选D。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭