2025年综合应用创新题典中点八年级英语下册鲁教版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年综合应用创新题典中点八年级英语下册鲁教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第3页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
一、用括号内所给词的适当形式填空
1. What do you think of the ________ (novel) and music written by AI?
2. We’ll work together ________ (make) our dreams come true.
3. In Lu Xun’s literary ________ (work), he created many lively ________ (figure) like Aunt Xianglin and Runtu.
4. Yesterday the great speaker ________ (inspire) the people to dream more, learn more and do more in their lives.
5. My teacher tried every means ________ (make) us interested in reading.
6. His first short novel ______________ (publish) 10 years ago.
7. [2024烟台牟平区期中改编] Literature can make your ________ (spirit) life more meaningful.
8. She is blind because of an ________ (ill). She can’t see anything, but she always tries her best to do everything as normal people do.
9. I decided to stay away from fried food and soft drinks after I had my ________ (medicine) exam.
10. He ________ about his health and is always ________ to have a balanced diet. (care)
1. What do you think of the ________ (novel) and music written by AI?
2. We’ll work together ________ (make) our dreams come true.
3. In Lu Xun’s literary ________ (work), he created many lively ________ (figure) like Aunt Xianglin and Runtu.
4. Yesterday the great speaker ________ (inspire) the people to dream more, learn more and do more in their lives.
5. My teacher tried every means ________ (make) us interested in reading.
6. His first short novel ______________ (publish) 10 years ago.
7. [2024烟台牟平区期中改编] Literature can make your ________ (spirit) life more meaningful.
8. She is blind because of an ________ (ill). She can’t see anything, but she always tries her best to do everything as normal people do.
9. I decided to stay away from fried food and soft drinks after I had my ________ (medicine) exam.
10. He ________ about his health and is always ________ to have a balanced diet. (care)
答案:
1. novels
2. to make[点拨]此处为不定式作目的状语。
3. works; figures
4. inspired[点拨]由Yesterday可知此处应用过去式。故填inspired。
5. to make[点拨]try every means to do sth. 想方设法做某事。
6. was published[点拨]根据10 years ago可知句子是一般过去时,主语与谓语动词之间是被动关系,故填was published。
7. spiritual[点拨]空处应填形容词作定语修饰名词life,故填spiritual。
8. illness[点拨]an后用可数名词单数形式。故填illness。
9. medical[点拨]exam前应用形容词修饰。故填medical。
10. cares; careful[点拨]由主语He和is可知第一空应用动词单三形式;根据is可知第二空缺少形容词,故填cares;careful。
2. to make[点拨]此处为不定式作目的状语。
3. works; figures
4. inspired[点拨]由Yesterday可知此处应用过去式。故填inspired。
5. to make[点拨]try every means to do sth. 想方设法做某事。
6. was published[点拨]根据10 years ago可知句子是一般过去时,主语与谓语动词之间是被动关系,故填was published。
7. spiritual[点拨]空处应填形容词作定语修饰名词life,故填spiritual。
8. illness[点拨]an后用可数名词单数形式。故填illness。
9. medical[点拨]exam前应用形容词修饰。故填medical。
10. cares; careful[点拨]由主语He和is可知第一空应用动词单三形式;根据is可知第二空缺少形容词,故填cares;careful。
二、用适当的介词或连词填空
11. ____________ it was late, we came back soon.
12. You’re the only one born ________ this special day in our school.
13. He can also speak French very well ________ English.
14. He used social media to call ________ other children to plant trees.
15. Although the little girl dropped out ________ school at the age of 10, she studied English by herself at home.
11. ____________ it was late, we came back soon.
12. You’re the only one born ________ this special day in our school.
13. He can also speak French very well ________ English.
14. He used social media to call ________ other children to plant trees.
15. Although the little girl dropped out ________ school at the age of 10, she studied English by herself at home.
答案:
11. As 12. on 13. besides 14. on 15. of
三、[2024烟台蓬莱区期中] 阅读理解
答案 16 - 19
主题: 人与社会·历史、社会与文化 素养: 文化意识
体裁: 记叙文 词数: 约280 建议用时: 7分钟
Who is the greatest teacher in Chinese history? Many people would think of Confucius (孔子). Although he lived over 2,000 years ago, people still remember and respect (尊重) him for his contribution (贡献) to the education today.
Confucius lived in the State of Lu, which lies in Shandong Province. He lived during the Spring and Autumn Period. He had a hard childhood. His father died when he was only three. His mother brought him up. As a child, he had to work to help his mother, but young Confucius didn’t give up studying. He visited many famous teachers and learned music, history, poetry and sports.
Later, he became a teacher and started the first private school in Chinese history. At that time, only children from noble families could go to school, but Confucius believed everyone should go to school if they wanted to learn. He had about 3,000 students in his lifetime.
Today, people still follow Confucius’ lessons. He told us that we all have something worthy to be learned. “When I am with three people, one of them must be better than me in some areas. I choose their good qualities (品质) and follow them.”
He also taught us that thinking is very important in study. “All study but no thinking makes people puzzled (困惑). All thinking but no study makes people lazy.”
Confucius is not only a great teacher, but also a famous thinker with wise thoughts about the world and the society. His most important teachings are about kindness and good manners. “A person should be strict with himself, but be kind to others,” he said.
16. How was Confucius’ life when he was a child?
A. Rich. B. Hard. C. Easy. D. Free.
17. What does the underlined word “noble” in Paragraph 3 mean?
A. Poor. B. Bright. C. Rich. D. Cute.
18. Which of the following is NOT mentioned in the passage?
A. No one has something worthy to be learned.
B. All study but no thinking makes people puzzled.
C. All thinking but no study makes people lazy.
D. A person should be strict with himself, but be kind to others.
19. Why do people today still respect Confucius?
A. Because he lived a poor life in his childhood.
B. Because he traveled with his students from state to state.
C. Because he lived during the Spring and Autumn Period.
D. Because he had wise thoughts and great opinions about education.
答案 16 - 19
主题: 人与社会·历史、社会与文化 素养: 文化意识
体裁: 记叙文 词数: 约280 建议用时: 7分钟
Who is the greatest teacher in Chinese history? Many people would think of Confucius (孔子). Although he lived over 2,000 years ago, people still remember and respect (尊重) him for his contribution (贡献) to the education today.
Confucius lived in the State of Lu, which lies in Shandong Province. He lived during the Spring and Autumn Period. He had a hard childhood. His father died when he was only three. His mother brought him up. As a child, he had to work to help his mother, but young Confucius didn’t give up studying. He visited many famous teachers and learned music, history, poetry and sports.
Later, he became a teacher and started the first private school in Chinese history. At that time, only children from noble families could go to school, but Confucius believed everyone should go to school if they wanted to learn. He had about 3,000 students in his lifetime.
Today, people still follow Confucius’ lessons. He told us that we all have something worthy to be learned. “When I am with three people, one of them must be better than me in some areas. I choose their good qualities (品质) and follow them.”
He also taught us that thinking is very important in study. “All study but no thinking makes people puzzled (困惑). All thinking but no study makes people lazy.”
Confucius is not only a great teacher, but also a famous thinker with wise thoughts about the world and the society. His most important teachings are about kindness and good manners. “A person should be strict with himself, but be kind to others,” he said.
16. How was Confucius’ life when he was a child?
A. Rich. B. Hard. C. Easy. D. Free.
17. What does the underlined word “noble” in Paragraph 3 mean?
A. Poor. B. Bright. C. Rich. D. Cute.
18. Which of the following is NOT mentioned in the passage?
A. No one has something worthy to be learned.
B. All study but no thinking makes people puzzled.
C. All thinking but no study makes people lazy.
D. A person should be strict with himself, but be kind to others.
19. Why do people today still respect Confucius?
A. Because he lived a poor life in his childhood.
B. Because he traveled with his students from state to state.
C. Because he lived during the Spring and Autumn Period.
D. Because he had wise thoughts and great opinions about education.
答案:
16. B[点拨]细节理解题。根据“He had a hard childhood.”可知他的童年很艰难。故选B。
17. C[点拨]词义猜测题。根据“At that time, only children from noble families...go to school if they wanted to learn.”可推知此处画线部分和rich意思相近。故选C。
18. A[点拨]细节理解题。根据“He told us that we all have something worthy to be learned”可知每个人都有值得学习的东西,选项A表述错误。故选A。
19. D[点拨]细节理解题。根据“people still remember...education today”以及“Confucius is not only a great teacher...wise thoughts about the world and the society.”可知人们现在仍然尊重孔子,是因为他对教育做出了贡献。故选D。
17. C[点拨]词义猜测题。根据“At that time, only children from noble families...go to school if they wanted to learn.”可推知此处画线部分和rich意思相近。故选C。
18. A[点拨]细节理解题。根据“He told us that we all have something worthy to be learned”可知每个人都有值得学习的东西,选项A表述错误。故选A。
19. D[点拨]细节理解题。根据“people still remember...education today”以及“Confucius is not only a great teacher...wise thoughts about the world and the society.”可知人们现在仍然尊重孔子,是因为他对教育做出了贡献。故选D。
查看更多完整答案,请扫码查看