2025年金考卷名师名题单元双测卷高中英语必修第三册译林版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年金考卷名师名题单元双测卷高中英语必修第三册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第61页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
D
When you look up at the starry sky, what you see may not just be stars, but thousands of pieces of space waste left by humans, which move silently at high speeds. These seemingly tiny fragments (碎片) are becoming invisible killers endangering human space activities.
Since the launch of the first satellite in 1957, humans have sent countless spacecraft into space. The dangers of these high-speed moving space waste should not be ignored. In October 2022, the CryoSat satellite had to make an emergency orbit change to avoid a 3 - centimeter - long rocket fragment.
It should be noted that even a tiny fragment can impale the satellite's shell in a crash, causing equipment failure. What's more frightening is that the new fragments made by crashes will bring a chain reaction, forming the Kessler Syndrome — more and more fragments crash with each other, which may eventually make low Earth orbit a no - fly space and put human future space activities at great risk.
To deal with this problem, many countries have taken action. The United States has invested (投资) 150 million to develop space waste cleaning technology and create safety rules for space activities; the United Kingdom has invested £10 million to support many cleaning projects. Industry teams are also moving forward: ClearSpace received £2.25 million to research how to remove satellites, while Astroscale was awarded £1.7 million to design a servicer that can remove several satellites in a single mission.
In addition to active cleaning, prevention is even more important. Experts call on all countries to stop destroying satellites in technological tests. At present, several countries have supported the US - led ban (禁令) on dangerous satellite test plans. After all, reducing the generation of new waste is more efficient than cleaning up afterwards.
With the development of technologies, more and more satellites will be sent into space. Cleaning up space waste is not a matter for one country, but requires all mankind to work together. Only when all countries join forces can low Earth orbit remain smooth, which helps realize mankind's dream of exploring the universe.
32. Why is CryoSat mentioned?
A. To show the advance in satellites.
B. To prove the danger of space waste.
C. To tell the flight path of satellites.
D. To stress the need for more satellites.
33. What does the underlined word "impale" in paragraph 3 probably mean?
A. Replace. B. Touch. C. Escape. D. Destroy.
34. How does paragraph 4 show the action taken by countries?
A. By listing figures. B. By quoting some research.
C. By making a comparison. D. By showing cause and effect.
35. What can be inferred about addressing space waste?
A. Tech development is important.
B. Rules should be established early.
C. United global efforts are necessary.
D. Space exploration must be unaffected.
When you look up at the starry sky, what you see may not just be stars, but thousands of pieces of space waste left by humans, which move silently at high speeds. These seemingly tiny fragments (碎片) are becoming invisible killers endangering human space activities.
Since the launch of the first satellite in 1957, humans have sent countless spacecraft into space. The dangers of these high-speed moving space waste should not be ignored. In October 2022, the CryoSat satellite had to make an emergency orbit change to avoid a 3 - centimeter - long rocket fragment.
It should be noted that even a tiny fragment can impale the satellite's shell in a crash, causing equipment failure. What's more frightening is that the new fragments made by crashes will bring a chain reaction, forming the Kessler Syndrome — more and more fragments crash with each other, which may eventually make low Earth orbit a no - fly space and put human future space activities at great risk.
To deal with this problem, many countries have taken action. The United States has invested (投资) 150 million to develop space waste cleaning technology and create safety rules for space activities; the United Kingdom has invested £10 million to support many cleaning projects. Industry teams are also moving forward: ClearSpace received £2.25 million to research how to remove satellites, while Astroscale was awarded £1.7 million to design a servicer that can remove several satellites in a single mission.
In addition to active cleaning, prevention is even more important. Experts call on all countries to stop destroying satellites in technological tests. At present, several countries have supported the US - led ban (禁令) on dangerous satellite test plans. After all, reducing the generation of new waste is more efficient than cleaning up afterwards.
With the development of technologies, more and more satellites will be sent into space. Cleaning up space waste is not a matter for one country, but requires all mankind to work together. Only when all countries join forces can low Earth orbit remain smooth, which helps realize mankind's dream of exploring the universe.
32. Why is CryoSat mentioned?
A. To show the advance in satellites.
B. To prove the danger of space waste.
C. To tell the flight path of satellites.
D. To stress the need for more satellites.
33. What does the underlined word "impale" in paragraph 3 probably mean?
A. Replace. B. Touch. C. Escape. D. Destroy.
34. How does paragraph 4 show the action taken by countries?
A. By listing figures. B. By quoting some research.
C. By making a comparison. D. By showing cause and effect.
35. What can be inferred about addressing space waste?
A. Tech development is important.
B. Rules should be established early.
C. United global efforts are necessary.
D. Space exploration must be unaffected.
答案:
32. B 细节理解题。根据第二段的“The dangers of these high-speed moving space waste should not be ignored”可知,这些高速移动的太空垃圾的危险不应该被忽视,接着文章用CryoSat的例子证明这一点,故提及CryoSat是为了证明太空垃圾的危险。
33. D 词义猜测题。根据第三段的“the satellite’s shell in a crash, causing equipment failure”可知,微小的碎片碰撞了卫星外壳后会导致设备故障,故impale的意义与D项(破坏)接近。impale意为“刺穿”。
34. A 推理判断题。根据第四段的“The United States has invested(投资) 150 million... £10 million”可知,本段是通过列数字的手法来体现各国为解决太空垃圾问题所采取的行动的。
35. C 推理判断题。根据最后一段的“Cleaning up space waste is not a matter for one country... Only when all countries join forces can low Earth orbit remain smooth”可知,太空垃圾的清理需要人类的共同努力。
33. D 词义猜测题。根据第三段的“the satellite’s shell in a crash, causing equipment failure”可知,微小的碎片碰撞了卫星外壳后会导致设备故障,故impale的意义与D项(破坏)接近。impale意为“刺穿”。
34. A 推理判断题。根据第四段的“The United States has invested(投资) 150 million... £10 million”可知,本段是通过列数字的手法来体现各国为解决太空垃圾问题所采取的行动的。
35. C 推理判断题。根据最后一段的“Cleaning up space waste is not a matter for one country... Only when all countries join forces can low Earth orbit remain smooth”可知,太空垃圾的清理需要人类的共同努力。
查看更多完整答案,请扫码查看