2025年金考卷名师名题单元双测卷高中英语必修第三册译林版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年金考卷名师名题单元双测卷高中英语必修第三册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第45页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
D
With 22 million bicycles, 32,000 kilometers of cycle paths, and the largest bicycle parking spots in the world, the Netherlands is unquestionably the best cycling country. However, the establishment of the cycling nation took more than 100 years. In the 19th century, the Netherlands became acquainted(熟悉) with the first (walking) bicycles, but these were mainly seen as an strange hobby for the wealthy. Compared to neighboring countries such as Great Britain, Belgium, and Germany, the Netherlands was falling behind in bicycle use.
The tide began to turn at the beginning of the 20th century when the General Dutch Cyclists' Union (ANWB) began to promote the bicycle as a means of transport for the masses. This, along with improvements to the bicycle itself and the introduction of the “granny bike”, made cycling more accessible to a wider audience. By 1910, the Netherlands was already the country with the highest bicycle use in the world.
In the 1960s, the “White Bicycle Plan” was carried out in Amsterdam, providing white bicycles for general use free of charge. It laid the foundation(基础) for the idea of bike - sharing programs in the Netherlands. In the 1970s and 1980s, the Dutch government began to seriously put money into bicycle infrastructure(基础建设), significantly enlarging the network of cycle paths. The “Traffic and Transport Structure Plan” of 1980 recognized the importance of cycling and laid the groundwork for modern bicycle policy.
Today, the Netherlands continues to promote cycling as a green and long - lasting mode of transportation. The introduction of the OV - fiets, a public transport bike program of the Dutch Railways, has further encouraged bicycle use by offering rental bikes at train stations throughout the country. Additionally, the network of cycle paths has continued to grow over the past decades, with thousands of kilometers of paths being built.
The bicycle is a necessary part of the national transportation system and is a cultural symbol. Recent developments in electric bicycles and bike - sharing programs are evidence of ongoing innovation in Dutch cycling culture as the country continues to strive for a healthy and bike - friendly future.
32. What is paragraph 1 mainly about?
A. The Netherlands' role as a cycling nation.
B. The challenges faced by the Netherlands in cycling.
C. The comparison of bicycle use in European countries.
D. The success and historical background of Dutch cycling.
33. What helped increase bicycle use in the Netherlands by 1910?
A. The support of the wealthy.
B. The increase in cycle paths.
C. The appearance of “granny bikes”.
D. The reduction in bicycle prices.
34. What did the Dutch government do in the 1970s and 1980s?
A. It changed the “White Bicycle Plan”.
B. It promoted cycling to reduce traffic jams.
C. It worked on improving cycling conditions.
D. It focused on enlarging public transport networks.
35. What can we learn about the OV - fiets program?
A. It is mainly funded by the public.
B. It hopes to replace cars with bicycles.
C. It helps advance the bicycle rental law.
D. It aims to mix cycling with public transport.
With 22 million bicycles, 32,000 kilometers of cycle paths, and the largest bicycle parking spots in the world, the Netherlands is unquestionably the best cycling country. However, the establishment of the cycling nation took more than 100 years. In the 19th century, the Netherlands became acquainted(熟悉) with the first (walking) bicycles, but these were mainly seen as an strange hobby for the wealthy. Compared to neighboring countries such as Great Britain, Belgium, and Germany, the Netherlands was falling behind in bicycle use.
The tide began to turn at the beginning of the 20th century when the General Dutch Cyclists' Union (ANWB) began to promote the bicycle as a means of transport for the masses. This, along with improvements to the bicycle itself and the introduction of the “granny bike”, made cycling more accessible to a wider audience. By 1910, the Netherlands was already the country with the highest bicycle use in the world.
In the 1960s, the “White Bicycle Plan” was carried out in Amsterdam, providing white bicycles for general use free of charge. It laid the foundation(基础) for the idea of bike - sharing programs in the Netherlands. In the 1970s and 1980s, the Dutch government began to seriously put money into bicycle infrastructure(基础建设), significantly enlarging the network of cycle paths. The “Traffic and Transport Structure Plan” of 1980 recognized the importance of cycling and laid the groundwork for modern bicycle policy.
Today, the Netherlands continues to promote cycling as a green and long - lasting mode of transportation. The introduction of the OV - fiets, a public transport bike program of the Dutch Railways, has further encouraged bicycle use by offering rental bikes at train stations throughout the country. Additionally, the network of cycle paths has continued to grow over the past decades, with thousands of kilometers of paths being built.
The bicycle is a necessary part of the national transportation system and is a cultural symbol. Recent developments in electric bicycles and bike - sharing programs are evidence of ongoing innovation in Dutch cycling culture as the country continues to strive for a healthy and bike - friendly future.
32. What is paragraph 1 mainly about?
A. The Netherlands' role as a cycling nation.
B. The challenges faced by the Netherlands in cycling.
C. The comparison of bicycle use in European countries.
D. The success and historical background of Dutch cycling.
33. What helped increase bicycle use in the Netherlands by 1910?
A. The support of the wealthy.
B. The increase in cycle paths.
C. The appearance of “granny bikes”.
D. The reduction in bicycle prices.
34. What did the Dutch government do in the 1970s and 1980s?
A. It changed the “White Bicycle Plan”.
B. It promoted cycling to reduce traffic jams.
C. It worked on improving cycling conditions.
D. It focused on enlarging public transport networks.
35. What can we learn about the OV - fiets program?
A. It is mainly funded by the public.
B. It hopes to replace cars with bicycles.
C. It helps advance the bicycle rental law.
D. It aims to mix cycling with public transport.
答案:
32.D 段落大意题。第一段首先提到荷兰作为最好的自行车国家的现状,但随后强调这个过程花了100多年,并描述了19世纪自行车仅是富人的爱好及荷兰自行车的使用落后于邻国的历史。因此,本段主要涵盖了荷兰自行车的成就和历史背景两个方面。
33.C 细节理解题。根据第二段内容可知,20世纪初General Dutch Cyclists’ Union推广自行车作为大众交通工具,同时自行车本身的改进和“granny bike”的出现使自行车更普及,到1910年荷兰成为自行车使用率最高的国家。
34.C 推理判断题。根据第三段中的“In the 1970s and 1980s, the Dutch government... the importance of cycling and laid the groundwork for modern bicycle policy”可知,20世纪70年代和80年代,荷兰政府开始投入资金建设自行车基础设施,大幅扩展自行车道网络,这些均属于改善骑行条件的积极措施。
35.D 细节理解题。根据第四段中的“The introduction of the OV-fiets... rental bikes at train stations throughout the country”可知,OV-fiets是荷兰铁路的公共交通自行车项目,在公共交通枢纽火车站提供自行车租赁,旨在鼓励自行车使用与公共交通结合。
33.C 细节理解题。根据第二段内容可知,20世纪初General Dutch Cyclists’ Union推广自行车作为大众交通工具,同时自行车本身的改进和“granny bike”的出现使自行车更普及,到1910年荷兰成为自行车使用率最高的国家。
34.C 推理判断题。根据第三段中的“In the 1970s and 1980s, the Dutch government... the importance of cycling and laid the groundwork for modern bicycle policy”可知,20世纪70年代和80年代,荷兰政府开始投入资金建设自行车基础设施,大幅扩展自行车道网络,这些均属于改善骑行条件的积极措施。
35.D 细节理解题。根据第四段中的“The introduction of the OV-fiets... rental bikes at train stations throughout the country”可知,OV-fiets是荷兰铁路的公共交通自行车项目,在公共交通枢纽火车站提供自行车租赁,旨在鼓励自行车使用与公共交通结合。
查看更多完整答案,请扫码查看