2025年金考卷名师名题单元双测卷高中英语必修第三册译林版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年金考卷名师名题单元双测卷高中英语必修第三册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第53页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
[2025 重庆十一中高一期末]Katalin Karikó, a female Nobel Prize winner, has had an unlikely journey. The daughter of a butcher in postwar Hungary, Karikó grew up in a home that lacked running water, and her family grew their own vegetables. She saw the wonders of nature all around her and was determined to become a scientist. That determination eventually brought her to the United States, where she arrived as a postdoctoral fellow in 1985 with about 1,200 sewn into her child's teddy bear and a dream of remaking medicine.
Karikó battled cockroaches (蟑螂) in a windowless lab, and was laughed at by her bosses and colleagues. She hesitated as some research institutions increasingly combined science and money together. Despite setbacks, she never doubted her belief that an underappreciated molecule called messenger RNA (mRNA) could change the world. She gave up nearly everything for this dream, and the difficulties she faced only motivated her, so eventually she succeeded.
Karikó's three-decade-long research into mRNA led to a surprising achievement: vaccines (疫苗) that protected millions of people. These vaccines are just the beginning of mRNA's potential. Today, the medical community eagerly awaits more mRNA vaccines — for the flu, HIV, and other infectious diseases.
Breaking Through: My Life in Science isn't just the story of an extraordinary woman. It's a charge of closed-minded thinking and a demonstration (展现) of one woman's devotion to laboring wholeheartedly in obscurity — knowing she might never be recognized in a culture that is driven by fame, power, and privilege — because she believed her work would save lives.
57. What do we know about Katalin Karikó from paragraph 1?
A. She grew up during the war.
B. She bent her mind to her ideal.
C. She got her doctor's degree in the US.
D. She had a special connection with nature.
58. What was a problem facing Katalin Karikó at work?
A. She was not popular in the lab.
B. She had to quit for lack of money.
C. She couldn't combine a career and family.
D. She had to do experiments on cockroaches.
59. What does the underlined phrase "in obscurity" in the last paragraph mean?
A. Under threat.
B. Without being known.
C. In an emergency.
D. With a feeling of doubt.
60. Where is this text most probably taken from?
A. An introduction to a book.
B. A scientist's autobiography.
C. A speech at an awards ceremony.
D. An essay on mRNA vaccines.
[2025 重庆十一中高一期末]Katalin Karikó, a female Nobel Prize winner, has had an unlikely journey. The daughter of a butcher in postwar Hungary, Karikó grew up in a home that lacked running water, and her family grew their own vegetables. She saw the wonders of nature all around her and was determined to become a scientist. That determination eventually brought her to the United States, where she arrived as a postdoctoral fellow in 1985 with about 1,200 sewn into her child's teddy bear and a dream of remaking medicine.
Karikó battled cockroaches (蟑螂) in a windowless lab, and was laughed at by her bosses and colleagues. She hesitated as some research institutions increasingly combined science and money together. Despite setbacks, she never doubted her belief that an underappreciated molecule called messenger RNA (mRNA) could change the world. She gave up nearly everything for this dream, and the difficulties she faced only motivated her, so eventually she succeeded.
Karikó's three-decade-long research into mRNA led to a surprising achievement: vaccines (疫苗) that protected millions of people. These vaccines are just the beginning of mRNA's potential. Today, the medical community eagerly awaits more mRNA vaccines — for the flu, HIV, and other infectious diseases.
Breaking Through: My Life in Science isn't just the story of an extraordinary woman. It's a charge of closed-minded thinking and a demonstration (展现) of one woman's devotion to laboring wholeheartedly in obscurity — knowing she might never be recognized in a culture that is driven by fame, power, and privilege — because she believed her work would save lives.
57. What do we know about Katalin Karikó from paragraph 1?
A. She grew up during the war.
B. She bent her mind to her ideal.
C. She got her doctor's degree in the US.
D. She had a special connection with nature.
58. What was a problem facing Katalin Karikó at work?
A. She was not popular in the lab.
B. She had to quit for lack of money.
C. She couldn't combine a career and family.
D. She had to do experiments on cockroaches.
59. What does the underlined phrase "in obscurity" in the last paragraph mean?
A. Under threat.
B. Without being known.
C. In an emergency.
D. With a feeling of doubt.
60. Where is this text most probably taken from?
A. An introduction to a book.
B. A scientist's autobiography.
C. A speech at an awards ceremony.
D. An essay on mRNA vaccines.
答案:
57.B 细节理解题。根据第一段“was determined to become a scientist. That determination eventually brought her to the United States... a dream of remaking medicine”可知,Katalin Karikó决心成为一名科学家,她作为博士后来到美国,全力追逐她的梦想。
58.A 细节理解题。根据第二段“was laughed at by her bosses and colleagues”可知,Katalin Karikó被老板和同事嘲笑。因此,Katalin Karikó在实验室里不受欢迎。
59.B 短语猜测题。根据“knowing she might never be recognized in a culture that is driven by fame, power, and privilege”可知,Katalin Karikó知道在一个由名气、权力和特权驱动的文化中,她可能永远不会得到认可。再结合本文对她所处的社会环境的叙述可推知,她一直在默默无闻中全心全意工作。由此可知,in obscurity的意思是“默默无闻,无名”,与B项意思相近。
60.A 文章出处题。文章前三段介绍了Katalin Karikó的经历,最后一段引出一本讲述Katalin Karikó的故事的书。由此推知,文章可能来自一本书的序言。
58.A 细节理解题。根据第二段“was laughed at by her bosses and colleagues”可知,Katalin Karikó被老板和同事嘲笑。因此,Katalin Karikó在实验室里不受欢迎。
59.B 短语猜测题。根据“knowing she might never be recognized in a culture that is driven by fame, power, and privilege”可知,Katalin Karikó知道在一个由名气、权力和特权驱动的文化中,她可能永远不会得到认可。再结合本文对她所处的社会环境的叙述可推知,她一直在默默无闻中全心全意工作。由此可知,in obscurity的意思是“默默无闻,无名”,与B项意思相近。
60.A 文章出处题。文章前三段介绍了Katalin Karikó的经历,最后一段引出一本讲述Katalin Karikó的故事的书。由此推知,文章可能来自一本书的序言。
查看更多完整答案,请扫码查看