2025年金考卷名师名题单元双测卷高中英语必修第三册译林版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年金考卷名师名题单元双测卷高中英语必修第三册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第54页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
[2025 佛山一中高一期中]Born in London on 28 November 1772, Luke Howard was interested in the weather from an early age. _61_ He was instead easily distracted (使分心) by the clouds he could see through the window. He started his career as a pharmacist, producing and sending out medicines for people. _62_ He soon became an amateur meteorologist (业余气象学家).
In 1802, Howard presented his research in a lecture to the Askesian Society, a club for people who were interested in science. At that point, meteorology hadn't progressed as much as other sciences, because it was difficult to take observations when the weather was always changing. To take his observations, Howard did sketches (素描) of the clouds as they moved and changed in the sky. _63_
Howard suggested that although the shapes of clouds were changing, there were three basic types of clouds in the sky, to which he gave Latin names. _64_ The second was "cumulus", meaning "heap" or "pile". And the third was "stratus", meaning "layer" or "sheet". He also introduced some other cloud types to recognize the changing clouds when they are joining together or breaking apart. In 1803, he published his research in the Philosophical Magazine.
_65_ Scientists now have a much greater understanding of weather patterns all around the world. But it was Howard's work that started it all. Professor Liz Bentley, chief executive of the Royal Meteorological Society, said, "His scientific work helped us understand our climate."
A.There are now 10 types of clouds.
B.But his true love was meteorology.
C.He couldn't stay focused when he was at school.
D.This helped him to recognize the forms we know today.
E.Howard's findings also inspired the artist John Constable.
F.The field of meteorology continued to develop after his research.
G. The first was called "cirrus", which means "tendril" or "hair" in Latin.
[2025 佛山一中高一期中]Born in London on 28 November 1772, Luke Howard was interested in the weather from an early age. _61_ He was instead easily distracted (使分心) by the clouds he could see through the window. He started his career as a pharmacist, producing and sending out medicines for people. _62_ He soon became an amateur meteorologist (业余气象学家).
In 1802, Howard presented his research in a lecture to the Askesian Society, a club for people who were interested in science. At that point, meteorology hadn't progressed as much as other sciences, because it was difficult to take observations when the weather was always changing. To take his observations, Howard did sketches (素描) of the clouds as they moved and changed in the sky. _63_
Howard suggested that although the shapes of clouds were changing, there were three basic types of clouds in the sky, to which he gave Latin names. _64_ The second was "cumulus", meaning "heap" or "pile". And the third was "stratus", meaning "layer" or "sheet". He also introduced some other cloud types to recognize the changing clouds when they are joining together or breaking apart. In 1803, he published his research in the Philosophical Magazine.
_65_ Scientists now have a much greater understanding of weather patterns all around the world. But it was Howard's work that started it all. Professor Liz Bentley, chief executive of the Royal Meteorological Society, said, "His scientific work helped us understand our climate."
A.There are now 10 types of clouds.
B.But his true love was meteorology.
C.He couldn't stay focused when he was at school.
D.This helped him to recognize the forms we know today.
E.Howard's findings also inspired the artist John Constable.
F.The field of meteorology continued to develop after his research.
G. The first was called "cirrus", which means "tendril" or "hair" in Latin.
答案:
61.C 下文“He was instead easily distracted(使分心) by the clouds he could see through the window”提到,相反,他很容易被云分散注意力。空处应与下文话题一致,C项“他在学校时不能集中注意力”符合语境。C项中的couldn’t stay focused与下文的easily distracted是近义词复现。
62.B 空前“He started his career as a pharmacist, producing and sending out medicines for people”提到,霍华德的职业生涯始于药剂师,他为人们生产和分发药品;空后“He soon became an amateur meteorologist(业余气象学家)”提到,他很快就成为一名业余气象学家。由此可知,空处应与上文形成转折且引起下文,说明他真正热爱的是气象学。B项“但他真正热爱的是气象学”符合语境。B项中的meteorology与空后的meteorologist是同根词复现。
63.D 根据上文“To take his observations, Howard did sketches(素描) of the clouds as they moved and changed in the sky”可知,为了进行观察,霍华德画了云在天空中移动和变化的素描。空处应承接上文说明这么做的结果。D项“这帮助他认识我们今天所知道的云的形状”符合语境。D项中的This指代空前的“did sketches(素描) of the clouds...sky”。
64.G 上文提到天空中有三种基本类型的云,霍华德给它们起了拉丁名字。下文列举了cumulus和stratus两种类型的云,因此空处与下文应为并列关系,介绍第一种类型的云。G项“第一种叫做‘卷云’,在拉丁语中是‘卷须’或‘毛发’的意思”与下文并列,符合语境。G项中的Latin是原词复现,first对应下文的second and third。
65.F 上文“In 1803, he published his research”提到霍华德在1803年发表了一项研究。空后“Scientists now have a much greater understanding of weather patterns all around the world”提到科学家们现在对世界各地的气象模式有了更深入的了解。空处位于段首应承接上文,引出下文。F项“在他的研究之后,气象学领域继续发展”符合语境。F项中的his research照应上文中的his research。
62.B 空前“He started his career as a pharmacist, producing and sending out medicines for people”提到,霍华德的职业生涯始于药剂师,他为人们生产和分发药品;空后“He soon became an amateur meteorologist(业余气象学家)”提到,他很快就成为一名业余气象学家。由此可知,空处应与上文形成转折且引起下文,说明他真正热爱的是气象学。B项“但他真正热爱的是气象学”符合语境。B项中的meteorology与空后的meteorologist是同根词复现。
63.D 根据上文“To take his observations, Howard did sketches(素描) of the clouds as they moved and changed in the sky”可知,为了进行观察,霍华德画了云在天空中移动和变化的素描。空处应承接上文说明这么做的结果。D项“这帮助他认识我们今天所知道的云的形状”符合语境。D项中的This指代空前的“did sketches(素描) of the clouds...sky”。
64.G 上文提到天空中有三种基本类型的云,霍华德给它们起了拉丁名字。下文列举了cumulus和stratus两种类型的云,因此空处与下文应为并列关系,介绍第一种类型的云。G项“第一种叫做‘卷云’,在拉丁语中是‘卷须’或‘毛发’的意思”与下文并列,符合语境。G项中的Latin是原词复现,first对应下文的second and third。
65.F 上文“In 1803, he published his research”提到霍华德在1803年发表了一项研究。空后“Scientists now have a much greater understanding of weather patterns all around the world”提到科学家们现在对世界各地的气象模式有了更深入的了解。空处位于段首应承接上文,引出下文。F项“在他的研究之后,气象学领域继续发展”符合语境。F项中的his research照应上文中的his research。
查看更多完整答案,请扫码查看