2025年金考卷名师名题单元双测卷高中英语必修第三册译林版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年金考卷名师名题单元双测卷高中英语必修第三册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年金考卷名师名题单元双测卷高中英语必修第三册译林版》

阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
[2025合肥六中高一期中] Avalanche(雪崩)dogs help find skiers buried in the snow. If there's an avalanche dog on the rescue team, the search can be over in minutes instead of days.
Avalanche dogs couldn't perform so effectively without years of training. 61 On the first winter, handlers(驯犬员)will ski around with them to make them get used to all the sights, sounds, and smells that come with being a rescue dog. By the end of the season, they'll receive training to build their drive to search for and rescue skiers in danger. First, the dogs are familiarized with human scent(气味)thanks to plenty of time with the handlers. Then, in runaway training, the handlers get the dogs excited, tell them to stay, run away and hide. 62
Dogs have an amazing sense of smell. 63 That's because humans produce something called skin rafts, which are the scent part of skin cells and can go up through the snow and collect on top of it. As long as handlers can get their dogs into the scent area, the dogs will walk around it until they find the center of it, which is directly above a buried skier.
64 Even if humans are able to discover these scent areas and wear snowshoes, they will find it hard to move quickly in deep snow while dogs have little trouble jumping over and through it.
Of course, if you're heading into the mountains in the winter, don't depend only on these expertly trained animals. 65 Paired with the friendliest, wet-nosed rescuers, these will help ensure a safe and enjoyable experience.

A.Training starts when the dogs are little ones.
B.Dogs are well prepared for extreme weather.
C.They often look like the happiest in the snow.
D.Remember to carry some rescue tools with you.
E.It makes them great at finding people buried in snow.
F.Indeed, dogs' quickness gives them their final strength.
G. Finally, they must find the handlers with the order “search”.
答案: 61. A
62. G
63. E
64. F
65. D
语篇类型:说明文 主题语境:人与自然
【解题导语】 文章讲述雪崩搜救犬经过多年的训练,以其惊人的嗅觉、敏捷的动作帮助找到被埋在雪中的滑雪者。
61. A 根据上文“Avalanche dogs couldn't perform so effectively without years of training”可知,本段主要介绍雪崩搜救犬的训练。A项“当狗还很小的时候,训练就开始了”承接上文并引出下文的训练过程。
62. G 根据上文“By the end of the season, they'll receive training... First, the dogs are familiarized with human scent... Then, in runaway training... run away and hide”可知,空处应承接上文,继续介绍“逃跑训练”,驯犬员躲藏起来后,雪崩搜救犬需要找到驯犬员。G项“最后,它们必须通过‘搜寻’命令找到驯犬员”符合语境。
63. E 上文提到狗的嗅觉非常灵敏,下文的“That's because humans produce something called skin rafts... a buried skier”介绍了嗅觉可以与救援相结合的原因。E项“这使它们在寻找被雪掩埋的人时表现得非常出色”将狗的嗅觉与救援能力联系起来,与上下文衔接紧密。E项的It指代上文的“an amazing sense of smell”。
64. F 根据下文的“Even if humans are able to discover these scent areas... have little trouble jumping over and through it”可知,狗在雪中比人类更灵活,即使人类穿着雪鞋也难以快速移动。因此,本段主要介绍狗动作敏捷的优势。F项“实际上,狗敏捷的动作赋予它们最终的优势”符合语境。F项的quickness呼应下文的quickly。
65. D 根据上文的“Of course, if you're heading into... trained animals”和下文的“Paired with the friendliest... experience”可知,本段提醒不要过度依赖雪崩搜救犬,也应准备其他的方案,D项“记得随身携带一些救援工具”符合语境。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭