2025年金考卷名师名题单元双测卷高中英语必修第三册译林版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年金考卷名师名题单元双测卷高中英语必修第三册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年金考卷名师名题单元双测卷高中英语必修第三册译林版》

C
科技前沿 There is an old Swedish saying that one should never neglect a small wound or a friend in need. For most people, a minor wound will be relatively harmless. After some time the wound will heal and disappear without leaving any visible evidence on the skin. But it is not so simple for everybody. Diabetics (糖尿病人) and elderly people with reduced blood circulation may have far greater issues when it comes to wound healing. However, scientists have introduced a new weapon against such extreme wound reactions.
A group of researchers at Chalmers and the University of Freiburg have developed an idea of using electric stimulation (刺激) to speed up the healing process. The researchers worked from an old theory that electric stimulation of damaged skin can be used to heal wounds. The idea is that skin cells are electrotactic, which means that they directionally move in electric fields. This means that if an electric field is placed in a container with skin cells, the cells stop moving irregularly and start moving in the same direction.
In order to study exactly how this works for wounds, they developed a kind of biochip on which they cultured skin cells, which they then made tiny wounds in, and then they stimulated one wound with an electric field, which clearly led to it healing three times as fast as the wound that healed without electric stimulation.
The scientists will now receive funds to continue their research beyond the lab. "At the moment we are investigating how different skin cells react to electrical stimulation to find out what would happen on realistic wounds," says Maria Asplund, who headed the project. "We aim to develop a concept (观念) that allows us to examine wounds and personalize the electrical stimulation to individual wound types. We are confident that this is the way to help people with slow-healing wounds."
28. Who will be most likely to benefit from the new technology?
A. People with high blood sugar.
B. People getting wounded easily.
C. People with high blood pressure.
D. People developing unusual diseases.
29. How does electricity promote wound healing?
A. By speeding up the division of skin cells.
B. By clearing up the damaged skin and cells.
C. By guiding skin cells to move methodically.
D. By encouraging the growth of new skin cells.
30. What does Asplund think of healing wounds with electricity?
A. Universal. B. Risky. C. Costly. D. Hopeful.
31. Which can be a suitable title for the text?
A. New Therapy Helps Patients with Diabetes
B. Electricity Cures Different Kinds of Wounds
C. Diabetics and the Elderly Suffer Wound Healing
D. New Technology Helps Speed Up Healing Wounds
答案: 28. A 细节理解题。根据第一段中的“Diabetics(糖尿病人) and elderly people with reduced blood circulation... extreme wound reactions”可知,糖尿病患者和血液循环减缓的老年人在伤口愈合方面可能会遇到更大的问题。然而,科学家们已经推出了一种新的武器来对抗这种极端的伤口反应。因此,高血糖的人将最有可能从这项新技术中获益。
29. C 细节理解题。根据第二段中的“This means that if an electric field is placed in a container with skin cells, the cells stop moving irregularly and start moving in the same direction”可知,如果在装有皮肤细胞的容器中放置一个电场,细胞就会停止不规则运动,并开始向同一方向运动。因此,电流主要是通过引导皮肤细胞进行有规律的运动来促进伤口愈合的。
30. D 观点态度题。根据最后一段Asplund所说的话,尤其是“We aim to develop a concept(观念) that allows us... We are confident that this is the way to help people with slow-healing wounds”可知,Asplund团队打算使这项技术更具个性化,并且对这项技术很有信心。故可推知,Asplund认为这项技术是充满希望的。
31. D 标题判断题。
Para. 1 点明有些人存在伤口愈合困难的状况,引出该技术。
Paras. 2 - 3 介绍该项技术的原理和实验过程。
Para. 4 介绍该技术将来的发展方向。
文章主要讲述了一种加快伤口愈合的新技术,该技术通过生物芯片和电流刺激的方式使伤口愈合速度提高三倍,对于愈合缓慢的伤口有显著的改善效果。由此可知,D项“新技术有助于加速伤口愈合”适合作本文的标题。
文本精读 透彻学语篇
【一词多义】culture(Para. 3)常用义:n. 文化
本文义:v. 培养(细菌或细胞)
【长难句分析】In order to study exactly how this works for wounds, they developed a kind of biochip (on which they cultured 宾语从句
skin cells, which they then made tiny wounds in), and then they stimulated one wound with an electric field, (which clearly 定语从句
led to it healing three times as fast as the wound that healed without electric stimulation). (Para. 3)
定语从句 连接两个并列分句
译文:为了研究这对伤口的确切作用,他们研发了一种生物芯片,在生物芯片上培养皮肤细胞,接着在皮肤细胞上制造微小的伤口,然后他们用电场刺激一个伤口,这明显导致它的愈合速度是没有电刺激的伤口的三倍。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭