2025年金考卷名师名题单元双测卷高中英语必修第三册译林版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年金考卷名师名题单元双测卷高中英语必修第三册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年金考卷名师名题单元双测卷高中英语必修第三册译林版》

In 1968, Charles Bello, a civil engineer and an architect, bought 240 acres(英亩) of redwoods in Northern California's Mendocino County with his wife, Vanna Rae. Seeking a 41 way of life, they spent all their savings and borrowed money from their parents to be able to 42 the 45,000 price.
Fifty - two years later, Charles, now 87, is a single man. His wife has passed away and his two grown sons have 43 away. He lives alone among the redwoods and deer, now working on wood sculptures(雕刻品) and building 44 guest houses on this land for occasional 45 to stay in. He contributes their fees to the Redwood Forest Institute, a nonprofit organization that Charles 46 in 1997, which serves to 47 redwood forests by buying and managing forest lands. It also educates the public about the 48 of redwoods and provides great pastime opportunities among the trees.
Charles hopes it will also allow for the transition of his caretaking 49 to a group of new, like - minded people. “What I'd like to see for the 50 of the land is to find three middle - aged couples who are highly 51 in redwoods and willing to 52 on this land, seeking to live the alternative lifestyle that this place 53 : off - the - grid isolation(断网式隔绝), self - supplying in food production, power, and finances,” says Charles.
He considers his life on the redwood land a(n) 54 for others and believes that, without combined efforts at environmental protection, our 55 of life on earth will drop significantly in the coming years.
41. A. busier
B. simpler
C. luckier
D. smoother
42. A. charge
B. reduce
C. set
D. afford
43. A. moved
B. walked
C. hidden
D. driven
44. A. expensive
B. comfortable
C. strange
D. similar
45. A. patients
B. journalists
C. visitors
D. teachers
46. A. discovered
B. established
C. introduced
D. interviewed
47. A. protect
B. water
C. collect
D. record
48. A. appearance
B. nature
C. importance
D. energy
49. A. promise
B. responsibility
C. opportunity
D. appointment
50. A. fortune
B. influence
C. future
D. choice
51. A. interested
B. successful
C. confident
D. skilled
52. A. settle down
B. slow down
C. work out
D. stand out
53. A. celebrates
B. admits
C. achieves
D. offers
54. A. request
B. adventure
C. challenge
D. example
55. A. balance
B. benefit
C. quality
D. expectation
答案: 41.B 根据下文的“live the alternative lifestyle that this place 53 :off-the-grid isolation( 断网式隔绝), self-supplying in food production, power, and finances”可知,在红杉林中的生活是没有网络且自给自足的,故此处指Charles和他的妻子买了240英亩的红杉林,想追求一种更简单的生活方式。busy“忙碌的”;simple“简单的”;lucky“幸运的”;smooth“平稳的”。
42.D 根据上文的“they spent all their savings and borrowed money from their parents”可知,Charles和他的妻子花光了所有积蓄并向父母借了钱,为的是筹集足够的资金购买红杉林。charge“要价”;reduce“减少”;set“设置”;afford“负担得起”。
43.A 根据上文的grown sons和下文的“He lives alone among the redwoods and deer”可知,Charles现在独自居住在红杉林,故此处指他的两名已成年的儿子搬出去了。move away“搬走”;walk away“走开”;hide away“隐藏”;drive away“驱车离开”。
44.B 根据下文的“guest houses on this land for occasional 45 to stay in”可知,Charles正在建造供访客居住的房屋,结合选项可知,comfortable“舒适的”最符合语境。expensive“昂贵的”;strange“奇怪的”;similar“相似的”。
45.C 参见上题解析。patient“病人”;journalist“新闻记者”。
46.B 根据“a nonprofit organization that Charles 46 in 1997”可知,Redwood Forest Institute是由Charles丁1997年创立的一个非营利组织。discover“发现”;establish“建立”;introduce“引进”;interview“采访”。
47.A 根据下文的“by buying and managing forest lands”可知,Redwood Forest Institute旨在通过购买和管理森林来对红杉林进行保护。protect“保护”;water“浇水”;collect“收集”;record“记录”。
48.C 根据上文的“which serves to... managing forest lands”和“It also educates the public”可知,Redwood Forest Institute保护红杉林的方式还包括教育公众认识红杉林的重要性。appearance“外貌”;nature“本性”;importance“重要性”;energy“能量”。
49.B 根据上文的“Charles, now 87”“the transition of his caretaking”和下文的“to a group of new, like-minded people”可知,Charles已经87岁了,他希望将保护红杉林的职责传递给其他志同道合的人。promise “许诺”;responsibility“责任”;opportunity“机会”;appointment“任命”。
50.C 根据上文的“the transition of his caretaking... like-minded people”和下文的“find three... on this land”可知,Charles希望找到志同道合的人接管红杉林,这是为红杉林的未来做打算。fortune“运气”;influence“影响”;future“未来”;choice“选择”。
51.A 根据上文的“the transition of... people”和下文的“seeking to live the alternative lifestyle”可知,Charles在寻找的是和他志同道合,对在红杉林生活感兴趣,并愿意在此定居的人。
52.A 参见上题解析。settle down“定居”;slow down“放慢”;work out“锻炼”;stand out“突出”。
53.D 根据alternative lifestyle和“off-the-grid isolation... finances”可知,这片红杉林土地提供不一样的生活方式:断网式隔绝,在食物生产、能源和财务管理方面自给自足。celebrate“庆祝”;admit“承认”;achieve“实现”;offer“提供”。
54.D 根据下文的“without combined efforts at environmental protection, our 55 of life on earth will drop significantly in the coming years”可知,Charles认为我们要联合起来保护环境,这表明他希望通过自己的生活方式启发更多人行动起来,故此处指Charles认为他在红杉林的生活为他人树立了一种榜样。adventure“冒险”;challenge“挑战”。
55.C 结合语境可知,Charles认为如果大家不联合起来保护环境,那么未来我们在地球上的生活质量将会显著下降。balance“平衡”;benefit “益处”;quality “质量”;expectation“期待”。
文明互鉴 In July, Swiss travelers Sam Schaer and Jenny Brunner set off on a journey through Yunnan, a province in Southwest China celebrated for its rich ethnic diversity and 56.
_ (impress) scenery.
At a restaurant in Kunming they had a taste of crossing - the - bridge rice noodles (guoqiao mixian). Surprised by an inviting group of side dishes, they found 57.
_ (they) addicted to this local speciality.
Dounan Flower Market, 58.
_ hundreds of millions of flowers are sold each year, is the 59.
_ (big) fresh - cut flower trading center in Asia. Sam and Jenny visited the lively market to rise 60.
_ a unique challenge: selecting their favorite flowers with only 100 yuan. 61.
_ (surround) by a sea of flowers, they experienced the local charm of bargaining(讨价还价) and discovered just how much beauty and romance a small budget can afford.
While exploring the lively streets of Kunming, which 62.
_ (praise) as the world's top summer retreat(静居处), they came across a group of energetic local children. A chance meeting quickly turned into 63.
_ amazing breakdancing battle. Sam's exciting moves met the kids' flexible gestures, 64.
_ (inspire) a cross - cultural connection through dance.
This performance of rhythm, laughter, and shared joy reflected the Yunnan people's open - hearted spirit. At that moment, Sam and Jenny 65.
_ (catch) the inclusiveness and vitality(活力) of Chinese culture.
答案: 56.impressive 考查形容词。七月,来自瑞士的旅行者Sam Schaer和Jenny Brunner踏上了探索云南省的旅程,云南位于中国西南部,以其丰富的民族多样性和令人印象深刻的自然风光而闻名。空处作定语修饰scenery,表示“给人印象深刻的”,故用形容词impressive。
57.themselves 考查代词。被一组诱人的配菜惊艳到,他们发现自己迷上了这道当地的特色菜。根据语境可知,此处应用反身代词。
58.where 考查定语从句。斗南花卉市场是亚洲最大的鲜切花交易中心,每年售出数以亿计朵花。空处引导非限制性定语从句且在从句中作地点状语,故用关系副词where。
59.biggest 考查形容词最高级。根据语境和空前的the可知,空处应用形容词最高级。
60.to 考查介词。Sam和Jenny去了这个热闹的市场,并迎接一项独特的挑战:用100元挑选自己最喜欢的花。rise to a challenge“迎接挑战”是固定表达。
61.Surrounded 考查非谓语动词。在花海的环绕中,他们体验到了当地讨价还价的魅力,并发现用小额预算也能获得如此多的美丽与浪漫。空处所在句已有谓语,空处作非谓语。they和surround之间是逻辑上的动宾关系,故用动词-ed形式作状语。
62.is praised 考查动词的时态、语态和主谓一致。在探索被誉为世界顶级避暑胜地的昆明的热闹街头时,他们偶遇了一群充满活力的当地孩子。空处在which引导的非限制性定语从句中作谓语。此处描述客观事实,应用一般现在时;which指代Kunming,与praise之间是动宾关系,应用被动语态;which指代的Kunming是单数,谓语应用单数。故填is praised。
63.an 考查冠词。这次偶然的相遇迅速变成了一场精彩的霹雳舞对决。battle意为“较量,竞争”时是可数名词,空前无限定词,且amazing的发音以元音音素开头,故用不定冠词an。
64.inspiring 考查非谓语动词。Sam令人兴奋的舞步与孩子们灵活的姿势交相辉映,通过舞蹈激发了一场跨文化的交流。空处所在句已有谓语met,空处作非谓语。inspire和其逻辑主语之间是主谓关系,应用动词-ing形式作状语。
65.caught 考查动词的时态。根据空前的At that moment可知,空处描述过去发生的事情,应用一般过去时。catch在此意为“领会”。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭