2025年金考卷名师名题单元双测卷高中英语必修第三册译林版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年金考卷名师名题单元双测卷高中英语必修第三册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第37页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
社会热点 [2025福州高级中学高一期中]What would you do if you were troubled by unfair hate comments online? Responses to hate comments in such situations and the influencer industry are among the topics discussed by Secondary 4 students at Compassvale Secondary School, Singapore.
The lesson on cyber wellness is part of the new Character and Citizenship Education(CCE)curriculum that was rolled out to younger secondary students in 2021. It gradually covered older secondary students in the following years.
“During the CCE lessons, we look at issues that actually happened or existed in the real world. When faced with this kind of scenario(可能的情况), a student gets to hear what other students feel. And then they will learn from each other how to manage through collective discussions,” said Madam Wan Fazithahariani, a senior teacher at the school. “Teachers just promote discussion and bring up some interesting points or management skills that they can use. Hopefully, when they're out there, they will be able to manage on their own.”
In a lesson, the students discussed negative comments received by an influencer. When asked how they would respond if they were an influencer, the class decided that they would leave a positive comment in reply to a negative one. They then discussed their decision, how they felt about the comments, and how they would respond when their positive comment caused even more negative comments.
“It was shocking to them that even though they chose a positive comment, the negative comments could never stop. We asked them, ‘How does that make you feel? Do you regret it?’” said Madam Wan. “And we were pleased to note even though they received bad comments, they still decided to have a positive influence. That's because they knew if they chose a negative comment, they would perpetuate negativity among the cyber community.”
“Contrary to five years ago, students are now facing great pressure online,” Madam Wan said, adding that it was necessary to introduce these new situations because students must be able to address many challenges that past generations of students did not face.
57. What does the lesson focus on?
A. Preventing influencer culture at school.
B. Giving decision-making guidance to students.
C. Teaching students to enlarge their online influence.
D. Helping students deal with negative comments online.
58. What is a feature of the lesson?
A. It targets younger secondary students.
B. It invites some influencers to the class.
C. It is based on various true-life situations.
D. It is a student-driven program in schools.
59. What does the underlined word “perpetuate” in paragraph 5 mean?
A. Affect.
B. Continue.
C. Explore.
D. Identify.
60. What is Madam Wan's attitude toward the lesson?
A. Worried.
B. Doubtful.
C. Positive.
D. Excited.
社会热点 [2025福州高级中学高一期中]What would you do if you were troubled by unfair hate comments online? Responses to hate comments in such situations and the influencer industry are among the topics discussed by Secondary 4 students at Compassvale Secondary School, Singapore.
The lesson on cyber wellness is part of the new Character and Citizenship Education(CCE)curriculum that was rolled out to younger secondary students in 2021. It gradually covered older secondary students in the following years.
“During the CCE lessons, we look at issues that actually happened or existed in the real world. When faced with this kind of scenario(可能的情况), a student gets to hear what other students feel. And then they will learn from each other how to manage through collective discussions,” said Madam Wan Fazithahariani, a senior teacher at the school. “Teachers just promote discussion and bring up some interesting points or management skills that they can use. Hopefully, when they're out there, they will be able to manage on their own.”
In a lesson, the students discussed negative comments received by an influencer. When asked how they would respond if they were an influencer, the class decided that they would leave a positive comment in reply to a negative one. They then discussed their decision, how they felt about the comments, and how they would respond when their positive comment caused even more negative comments.
“It was shocking to them that even though they chose a positive comment, the negative comments could never stop. We asked them, ‘How does that make you feel? Do you regret it?’” said Madam Wan. “And we were pleased to note even though they received bad comments, they still decided to have a positive influence. That's because they knew if they chose a negative comment, they would perpetuate negativity among the cyber community.”
“Contrary to five years ago, students are now facing great pressure online,” Madam Wan said, adding that it was necessary to introduce these new situations because students must be able to address many challenges that past generations of students did not face.
57. What does the lesson focus on?
A. Preventing influencer culture at school.
B. Giving decision-making guidance to students.
C. Teaching students to enlarge their online influence.
D. Helping students deal with negative comments online.
58. What is a feature of the lesson?
A. It targets younger secondary students.
B. It invites some influencers to the class.
C. It is based on various true-life situations.
D. It is a student-driven program in schools.
59. What does the underlined word “perpetuate” in paragraph 5 mean?
A. Affect.
B. Continue.
C. Explore.
D. Identify.
60. What is Madam Wan's attitude toward the lesson?
A. Worried.
B. Doubtful.
C. Positive.
D. Excited.
答案:
57.D 细节理解题。根据全文内容尤其是第一段中的“What would you do if you were troubled by unfair hate comments online?”、第三段中的“Teachers just promoted discussion... they will be able to manage on their own”以及第四段中的“In a lesson, the students discussed negative comments received by an influencer”可知,这门课的重点是帮助学生应对网上的负面评论。
58.C 细节理解题。根据第三段中“During the CCE lessons, we look at issues that actually happened or existed in the real world”可知,这门课关注现实世界中实际发生或存在的问题,即这门课的一个特点是基于现实生活中的各种情境。
59.B 词义猜测题。根据倒数第二段中“even though they received bad comments... they would perpetuate negativity among the cyber community”可知,即使学生收到不好的评论,他们仍然决定产生积极的影响。因为他们知道如果他们选择了负面评论,他们就会在网络社区中延续负面情绪。结合语境可知,perpetuate意为“使持续”。
60.C 观点态度题。根据最后一段Madam Wan所说的话可知,她认为现在的学生在网上面临着巨大的压力,这门课程契合当前学生身处的时代环境,能帮助他们应对以往的学生没有面对过的挑战。由此推知,Madam Wan对这门课程持积极的态度。
文本精读 透彻学语篇
【一词多义】address(Para. 6)常用义:n. 地址
本文义:v. 设法解决,处理,对付
【长难句分析】“Contrary to five years ago, students are now facing great pressure online,” Madam Wan said, adding [that it was necessary to introduce these new situations (because students must be able to address many challenges that past generations of students did not face)]. (Para. 6)
译文:Madam Wan说:“与五年前不同,现在的学生在网上面临着巨大的压力。”她补充说,有必要引入这些新情况,因为学生必须能够应对许多过去几代学生没有面对过的挑战。
58.C 细节理解题。根据第三段中“During the CCE lessons, we look at issues that actually happened or existed in the real world”可知,这门课关注现实世界中实际发生或存在的问题,即这门课的一个特点是基于现实生活中的各种情境。
59.B 词义猜测题。根据倒数第二段中“even though they received bad comments... they would perpetuate negativity among the cyber community”可知,即使学生收到不好的评论,他们仍然决定产生积极的影响。因为他们知道如果他们选择了负面评论,他们就会在网络社区中延续负面情绪。结合语境可知,perpetuate意为“使持续”。
60.C 观点态度题。根据最后一段Madam Wan所说的话可知,她认为现在的学生在网上面临着巨大的压力,这门课程契合当前学生身处的时代环境,能帮助他们应对以往的学生没有面对过的挑战。由此推知,Madam Wan对这门课程持积极的态度。
文本精读 透彻学语篇
【一词多义】address(Para. 6)常用义:n. 地址
本文义:v. 设法解决,处理,对付
【长难句分析】“Contrary to five years ago, students are now facing great pressure online,” Madam Wan said, adding [that it was necessary to introduce these new situations (because students must be able to address many challenges that past generations of students did not face)]. (Para. 6)
译文:Madam Wan说:“与五年前不同,现在的学生在网上面临着巨大的压力。”她补充说,有必要引入这些新情况,因为学生必须能够应对许多过去几代学生没有面对过的挑战。
查看更多完整答案,请扫码查看