2025年金考卷名师名题单元双测卷高中英语必修第三册译林版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年金考卷名师名题单元双测卷高中英语必修第三册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年金考卷名师名题单元双测卷高中英语必修第三册译林版》

B
渗透美育 For many months after a cancer operation, Linda Pitcher couldn't leave the house. She had to overcome not only cancer, but also mental pain after the operation, which removed a large part of her nose. "Then I've got to walk into my new life and see people," she says. "I was so nervous."
Aching for a way out of social nervousness and worry, Pitcher received psychological therapy (心理治疗). "What do you miss?" her therapist asked. "Drawing," Pitcher replied. She worked hard at school but still got bad grades, which upset her. However, she had always been attracted to mark-making. Now, she realizes that drawing is her way of talking.
At 58, encouraged by her therapist, she studied for a degree in modern design crafts at Hereford College of Arts. She was going to become a printer at first. Instead, there was something special about ceramics (制陶艺术). "I could see a path ahead which I never thought I would get on. And I got a degree! I had never thought about this," she shares.
She loves ceramics. "It's about having resilience (复原力). If things go wrong when you're throwing pots, you can re-throw them to make sure the pots won't crack under stress. It's like me," she says. "You keep going exactly the same every day. You lift your head up and go." Her focus is on drawing on ceramics in a way that people can see the drawing, but the ceramics themselves can have color too.
Pitcher still struggles sometimes, but some things have changed. She used to avoid answering the door. Now, she is taking part in her first art show, where she will look visitors in the eye. "Though nervous, I'm going," she says. "When strangers stop for my works to chat, they give their stories and attract attention. I'm no longer the focus. Now, when I talk, I look at people and I forget I'm doing it. Ceramics has given me back my life."
24. Why did Pitcher once refuse social contact?
A. She was in great physical pain.
B. Her face was damaged.
C. Her ability to move was gone.
D. She feared the return of cancer.
25. What does the underlined phrase "Aching for" in paragraph 2 mean?
A. Preparing for.
B. Turning down.
C. Longing for.
D. Passing down.
26. How did Pitcher see herself before she got an art degree?
A. She wasn't hardworking enough.
B. She couldn't do well in school.
C. She wasn't fortunate at school.
D. She couldn't focus on one thing.
27. Why is Pitcher attracted by ceramics?
A. Their production process is demanding.
B. Their color makes drawings stand out.
C. Their resilience allows for creative shaping.
D. Their quality matches her experiences.
答案: 24. B 细节理解题。根据第一段中的“mental pain after the operation, which removed a large part of her nose”可知,手术切除了Linda Pitcher的大部分鼻子,这给她带来了精神痛苦,让她闭门不出,故她拒绝社交是因为手术让她毁容了。
25. C 短语猜测题。根据上一段可知Linda Pitcher饱受心理痛苦,又根据第二段画线短语后的内容可知,她选择接受心理治疗。故可以推断画线短语所在半句是说Linda Pitcher迫切地寻求摆脱社交紧张和焦虑的方法。画线短语意为“渴望”,表达出了Linda Pitcher在困境中急切寻求出路的强烈情感,故选C。
26. B 推理判断题。根据第二段中的“She worked hard at school but still got bad grades, which upset her”可知,Linda Pitcher曾经在学校很努力但成绩不好,这让她很失望,又根据第三段中的“And I got a degree! I had never thought about this”可知,Linda Pitcher对自己能拿到学位感到意外,可以推断她曾认为自己学术不能成功。
27. D 推理判断题。根据第四段中的“It’s about having resilience(复原力)…the pots won’t crack under stress. It’s like me”可知,瓷泥具备韧性,拉坯时出现问题就重新拉坯以避免裂纹,这和Linda Pitcher努力走出伤痛、继续前行的经历相似。由此可以推断Linda Pitcher被陶瓷吸引是因为其特质与自己的经历相似,引起共鸣。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭