2025年金考卷名师名题单元双测卷高中英语必修第三册译林版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年金考卷名师名题单元双测卷高中英语必修第三册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年金考卷名师名题单元双测卷高中英语必修第三册译林版》

B
Sometimes a little modern technology can help turn up an ancient treasure — even if that technology is nothing more than a computer screen and a simple web search. That's what happened to Federica Gigante, a historian at the University of Cambridge, who was preparing a lecture about ancient collectors. One of those collectors was a 17th - century Italian nobleman from Verona named Ludovico Moscardo.
"I simply searched for his name online," recalls Gigante. The search called up a picture of a room from the Fondazione Museo Miniscalchi - Erizzo in Verona, Italy. She noticed an object on the corner that looked like an astrolabe(星盘). Gigante didn't know this astrolabe would allow her to chart its journey in the Middle Ages.
Gigante tracked down other photos of the object. "And that's when I got really excited because it was a really amazing object," she says. It was covered in Arabic. As Gigante examined the photos of this astrolabe carefully, she realized that to understand it further, she simply had to see it up close. So she made her way to Verona.
The astrolabe underwent many modifications(修改), additions, and adaptations as it changed hands. At least three separate users felt the need to add translations and corrections to this object, two using Hebrew and one using a Western language. "We can read all of this from the object itself," says Gigante. "It is powerful evidence of a period of shared existence between different groups who kept on building on each other's knowledge."
Margaret Gaida, a historian, praised Gigante's discovery. "It's actually really exciting," she says, "because there are very few astrolabes that actually have such clear evidence of coexistence and scientific exchange. Astrolabes like this one remind us that we have a very strong, shared scientific cultural heritage." In addition, Gaida also explained that the astrolabe helped dispel the opinion that modern science was born in Europe alone.
24. When did Gigante find the astrolabe?
A. During conducting an online lecture.
B. During touring old museums virtually.
C. During studying a friend's collection.
D. During collecting data about an Italian.
25. What do we know about the astrolabe?
A. It had three owners in order.
B. It belongs to an Italian collector.
C. It was created by ancient Hebrews.
D. It shows cross - cultural communication.
26. What does the underlined word "dispel" in paragraph 5 mean?
A. Remove.
B. Simplify.
C. Improve.
D. Explain.
27. What's the author's purpose of writing the text?
A. To introduce an unintended discovery.
B. To stress the significance of astrolabes.
C. To share Gigante's job responsibilities.
D. To awaken an interest in Italian culture.
答案: 24. D 细节理解题。根据第一段的“One of those collectors was a 17th-century Italian nobleman”和第二段的“I simply searched for his name online”“She noticed an object on the corner that looked like an astrolabe(星盘)”可知,Gigante在网上搜索一个17世纪的意大利收藏家时偶然看到了这个星盘。
25. D 细节理解题。根据第三段的“It was covered in Arabic”、第四段的“two using Hebrew and one using a Western language”和第五段中的“there are very few astrolabes that actually have such clear evidence of coexistence and scientific exchange. Astrolabes like this one remind us that we have a very strong,shared scientific cultural heritage”可知,这个星盘上有好几种语言,是共存和科学交流的证据,体现了共享的科学文化遗产,故该星盘体现了跨文化交流。
26. A 词义猜测题。根据画线词前的“remind us that we have a very strong,shared scientific cultural heritage”可知,该星盘体现了共同的科学文化遗产,这与画线词后的“modern science was born in Europe alone”的观点相反,即星盘帮助消除了这一观点。dispel意为“驱散,消除”,与A项意思相近。
27. A 写作意图题。结合全文可知,历史学家Federica Gigante偶然发现了一个星盘,它非常稀有,证明了跨文化的科学交流的存在。由此可知,本文主要是为了介绍一个偶然的发现。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭