2025年金考卷名师名题单元双测卷高中英语必修第三册译林版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年金考卷名师名题单元双测卷高中英语必修第三册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第39页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
[2025枣庄八中高一期中]When I was a teenager, my imagination about the future was filled with flying cars and robot assistants. However, my grandfather always said, “The future isn't just about 66 ; it's about how we 67 it to improve our lives.” At that time, I didn't fully understand his words.
Years later, while working in a tech company, I experienced a(n) 68 moment. Our team developed an AI system that could predict(预测)natural 69 with 90% correctness. The system used satellite data and machine learning to 70 weather conditions. At first, everyone was excited. But soon, opinions varied: Should this technology be sold for profit, or should it be 71 to the public freely?
One day, a farmer told me if he had known the flood was coming, he could have saved the 72 last year. His words struck me. I realized that technology should serve humans, not just 73 wealth. We decided to provide the system to developing countries for free.
This experience taught me that the future 74 how we deal with innovation(创新). Advanced technology like AI will shape our world, but it must be paired with equal 75 to avoid widening social gaps. Real progress 76 when we connect innovation with pity.
Now, whenever I see students 77 AI ethics(道德准则)or engineers finding solutions for global challenges, I feel 78. My grandfather's words finally 79 : The future is not predetermined; it's built by today's 80.
66. A. knowledge
B. imagination
C. machinery
D. technology
67. A. keep
B. update
C. apply
D. sell
68. A. embarrassing
B. inspiring
C. peaceful
D. terrible
69. A. disasters
B. changes
C. cycles
D. results
70. A. control
B. avoid
C. simplify
D. study
71. A. lent
B. rented
C. offered
D. shown
72. A. traditions
B. crops
C. factories
D. softwares
73. A. measure
B. represent
C. create
D. share
74. A. depends on
B. tries out
C. accounts for
D. speeds up
75. A. access
B. benefit
C. value
D. entertainment
76. A. fails
B. happens
C. remains
D. repeats
77. A. challenging
B. designing
C. debating
D. comparing
78. A. surprised
B. confused
C. regretful
D. hopeful
79. A. make sense
B. catch on
C. take shape
D. come out
80. A. dreams
B. choices
C. abilities
D. purposes
[2025枣庄八中高一期中]When I was a teenager, my imagination about the future was filled with flying cars and robot assistants. However, my grandfather always said, “The future isn't just about 66 ; it's about how we 67 it to improve our lives.” At that time, I didn't fully understand his words.
Years later, while working in a tech company, I experienced a(n) 68 moment. Our team developed an AI system that could predict(预测)natural 69 with 90% correctness. The system used satellite data and machine learning to 70 weather conditions. At first, everyone was excited. But soon, opinions varied: Should this technology be sold for profit, or should it be 71 to the public freely?
One day, a farmer told me if he had known the flood was coming, he could have saved the 72 last year. His words struck me. I realized that technology should serve humans, not just 73 wealth. We decided to provide the system to developing countries for free.
This experience taught me that the future 74 how we deal with innovation(创新). Advanced technology like AI will shape our world, but it must be paired with equal 75 to avoid widening social gaps. Real progress 76 when we connect innovation with pity.
Now, whenever I see students 77 AI ethics(道德准则)or engineers finding solutions for global challenges, I feel 78. My grandfather's words finally 79 : The future is not predetermined; it's built by today's 80.
66. A. knowledge
B. imagination
C. machinery
D. technology
67. A. keep
B. update
C. apply
D. sell
68. A. embarrassing
B. inspiring
C. peaceful
D. terrible
69. A. disasters
B. changes
C. cycles
D. results
70. A. control
B. avoid
C. simplify
D. study
71. A. lent
B. rented
C. offered
D. shown
72. A. traditions
B. crops
C. factories
D. softwares
73. A. measure
B. represent
C. create
D. share
74. A. depends on
B. tries out
C. accounts for
D. speeds up
75. A. access
B. benefit
C. value
D. entertainment
76. A. fails
B. happens
C. remains
D. repeats
77. A. challenging
B. designing
C. debating
D. comparing
78. A. surprised
B. confused
C. regretful
D. hopeful
79. A. make sense
B. catch on
C. take shape
D. come out
80. A. dreams
B. choices
C. abilities
D. purposes
答案:
66.D 根据空前的“When I was a teenager... assistants”和下文的“it to improve our lives”可知,作者小时候认为未来到处都会是会飞的汽车和机器人助手,但祖父总是说未来不仅关乎技术,而且关乎我们如何利用它来改善我们的生活。machinery“机器”。
67.C 参见上题解析。update“更新”。
68.B 根据空后的“Our team...90% correctness”可知,作者的团队开发了一个人工智能系统,预测准确率高达90%,这是鼓舞人心的(inspiring)。embarrassing“令人尴尬的”;peaceful“安静的”;terrible“可怕的”。
69.A 根据下文的“if he had known the flood... last year”可知,作者的团队开发的系统可以预测自然灾害(disasters)。
70.D 根据上文“The system used satellite data and machine learning”可知,该系统通过卫星数据和机器学习研究(study)天气情况来进行预测。control“控制”;avoid“避免”;simplify“简化”。
71.C 根据空前的opinions varied和“be sold for profit”可知,此处与出售该技术来盈利形成对比,即免费将这一技术提供给民众。rent“出租”。
72.B 根据上文的“a farmer told me if he had known the flood was coming, he could have saved”可知,这位农民如果知道有洪水,就能挽救庄稼(crops)了。tradition“传统”;software“软件”。
73.C 通过农民的遭遇,作者认为技术不应仅用于创造财富,而应该为人类服务。此处呼应上文“be sold for profit”。measure“测量”;represent“代表”。
74.A 根据下文的“to avoid widening social gaps”和“The future is not predetermined; it’s built by today’s 80 ”可知,这次经历让作者明白,未来取决于我们如何处理创新:将创新与同情心结合起来,让科技更好地服务人类。depend on“取决于”;try out“测验”;account for“解释”;speed up“加快”。
75.A 根据空后的“to avoid widening social gaps”可知,为了避免扩大社会差距,应该公平普及先进的技术,让公众有平等的使用机会(access)。benefit“利益”;value“价值”;entertainment“娱乐”。
76.B 根据上文的“Advanced technology like AI... social gaps”可知,真正的进步发生(happens)在创新与同情结合时。remain“停留”;repeat“重复”。
77.C 根据“students 77 AI ethics(道德准则)or engineers finding solutions for global challenges”可知,此处表示学生讨论(debating)人工智能道德准则。challenge“挑战”;design“设计”;compare“比较”。
78.D 结合上文叙述可知,作者如今认识到应用技术造福人类的重要性,因此看到学生们讨论人工智能道德准则或工程师寻找应对全球性挑战的解决方案时应对未来充满希望的(hopeful)。confused“困惑的”;regretful“遗憾的”。
79.A 作者一开始不理解祖父说的话,现在明白技术应为人类服务,理解了祖父的意思:未来不是预先确定的,而是建立在今天的选择之上。make sense“有意义”;catch on“受欢迎”;take shape“成形”;come out“为大家所知”。
80.B 参见上题解析。
文本精读 透彻学语篇
【单元词汇复现】T72:software n. 软件
T75:access n. 使用机会 entertainment n. 娱乐
67.C 参见上题解析。update“更新”。
68.B 根据空后的“Our team...90% correctness”可知,作者的团队开发了一个人工智能系统,预测准确率高达90%,这是鼓舞人心的(inspiring)。embarrassing“令人尴尬的”;peaceful“安静的”;terrible“可怕的”。
69.A 根据下文的“if he had known the flood... last year”可知,作者的团队开发的系统可以预测自然灾害(disasters)。
70.D 根据上文“The system used satellite data and machine learning”可知,该系统通过卫星数据和机器学习研究(study)天气情况来进行预测。control“控制”;avoid“避免”;simplify“简化”。
71.C 根据空前的opinions varied和“be sold for profit”可知,此处与出售该技术来盈利形成对比,即免费将这一技术提供给民众。rent“出租”。
72.B 根据上文的“a farmer told me if he had known the flood was coming, he could have saved”可知,这位农民如果知道有洪水,就能挽救庄稼(crops)了。tradition“传统”;software“软件”。
73.C 通过农民的遭遇,作者认为技术不应仅用于创造财富,而应该为人类服务。此处呼应上文“be sold for profit”。measure“测量”;represent“代表”。
74.A 根据下文的“to avoid widening social gaps”和“The future is not predetermined; it’s built by today’s 80 ”可知,这次经历让作者明白,未来取决于我们如何处理创新:将创新与同情心结合起来,让科技更好地服务人类。depend on“取决于”;try out“测验”;account for“解释”;speed up“加快”。
75.A 根据空后的“to avoid widening social gaps”可知,为了避免扩大社会差距,应该公平普及先进的技术,让公众有平等的使用机会(access)。benefit“利益”;value“价值”;entertainment“娱乐”。
76.B 根据上文的“Advanced technology like AI... social gaps”可知,真正的进步发生(happens)在创新与同情结合时。remain“停留”;repeat“重复”。
77.C 根据“students 77 AI ethics(道德准则)or engineers finding solutions for global challenges”可知,此处表示学生讨论(debating)人工智能道德准则。challenge“挑战”;design“设计”;compare“比较”。
78.D 结合上文叙述可知,作者如今认识到应用技术造福人类的重要性,因此看到学生们讨论人工智能道德准则或工程师寻找应对全球性挑战的解决方案时应对未来充满希望的(hopeful)。confused“困惑的”;regretful“遗憾的”。
79.A 作者一开始不理解祖父说的话,现在明白技术应为人类服务,理解了祖父的意思:未来不是预先确定的,而是建立在今天的选择之上。make sense“有意义”;catch on“受欢迎”;take shape“成形”;come out“为大家所知”。
80.B 参见上题解析。
文本精读 透彻学语篇
【单元词汇复现】T72:software n. 软件
T75:access n. 使用机会 entertainment n. 娱乐
查看更多完整答案,请扫码查看