2025年金考卷名师名题单元双测卷高中英语必修第三册译林版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年金考卷名师名题单元双测卷高中英语必修第三册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第59页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
B
On a lively afternoon at a senior center, Grace Sun, a talented high school student and classical pianist, was performing for a talent show, her fingers gracefully moving over the piano keys and her eyes filled with determination. Observing the huge happiness music brought to the elderly audience, Grace decided to organize musical events for seniors in her community.
At just 16 years old, Grace set up a school service club to arrange concerts in care centers, hospitals, and nursing homes. Grace and her classmates started with both virtual and in-person performances, which received heartfelt praise from seniors. The positive response encouraged Grace to continue exploring new ideas, especially for seniors experiencing cognitive (认知的) challenges, such as those with Alzheimer's disease. After learning about the benefits of music therapy (治疗), Grace began adding familiar 1960s songs to their performances. The recognizable music reminded the elderly of joyful memories of past experiences, proving the deep emotional impact of music.
Driven by her desire to make a wider impact, Grace turned her student club into a non-profit organization in 2023, named Melodies for Remedies. The organization now aims not only to bring comfort and joy through performances, but also to raise awareness of and funds for music therapy research and treatment. With the support of over 100 student musician volunteers, Melodies for Remedies has hosted concerts and music therapy programs across the country, significantly improving the lives of many.
Grace's story illustrates the amazing power of music to bridge generations and build a strong sense of community. By bringing together student musicians and seniors, she has created meaningful connections and brought happiness to countless individuals. Grace Sun is a true inspiration, encouraging the youth to use their talents and enthusiasm (热情) to help those in emotional need.
24. How did the talent show impact Grace?
A. She gained a sense of satisfaction.
B. She got inspiration to help the elderly.
C. She began to improve her performing skills.
D. She decided to learn more classical piano music.
25. Why did Grace Sun include 1960s songs in their performance?
A. To explore new musical styles.
B. To create an emotional connection.
C. To show her broad knowledge of music.
D. To teach the elderly about songwriting.
26. What can we learn about Melodies for Remedies?
A. It supports music therapy with funding.
B. It focuses on training senior musicians.
C. It has cured some seniors with Alzheimer's.
D. It profits from the musicians' performances.
27. Which of the following best describes Grace?
A. Helpful and curious. B. Grateful and selfless.
C. Caring and inspiring. D. Outgoing and honest.
On a lively afternoon at a senior center, Grace Sun, a talented high school student and classical pianist, was performing for a talent show, her fingers gracefully moving over the piano keys and her eyes filled with determination. Observing the huge happiness music brought to the elderly audience, Grace decided to organize musical events for seniors in her community.
At just 16 years old, Grace set up a school service club to arrange concerts in care centers, hospitals, and nursing homes. Grace and her classmates started with both virtual and in-person performances, which received heartfelt praise from seniors. The positive response encouraged Grace to continue exploring new ideas, especially for seniors experiencing cognitive (认知的) challenges, such as those with Alzheimer's disease. After learning about the benefits of music therapy (治疗), Grace began adding familiar 1960s songs to their performances. The recognizable music reminded the elderly of joyful memories of past experiences, proving the deep emotional impact of music.
Driven by her desire to make a wider impact, Grace turned her student club into a non-profit organization in 2023, named Melodies for Remedies. The organization now aims not only to bring comfort and joy through performances, but also to raise awareness of and funds for music therapy research and treatment. With the support of over 100 student musician volunteers, Melodies for Remedies has hosted concerts and music therapy programs across the country, significantly improving the lives of many.
Grace's story illustrates the amazing power of music to bridge generations and build a strong sense of community. By bringing together student musicians and seniors, she has created meaningful connections and brought happiness to countless individuals. Grace Sun is a true inspiration, encouraging the youth to use their talents and enthusiasm (热情) to help those in emotional need.
24. How did the talent show impact Grace?
A. She gained a sense of satisfaction.
B. She got inspiration to help the elderly.
C. She began to improve her performing skills.
D. She decided to learn more classical piano music.
25. Why did Grace Sun include 1960s songs in their performance?
A. To explore new musical styles.
B. To create an emotional connection.
C. To show her broad knowledge of music.
D. To teach the elderly about songwriting.
26. What can we learn about Melodies for Remedies?
A. It supports music therapy with funding.
B. It focuses on training senior musicians.
C. It has cured some seniors with Alzheimer's.
D. It profits from the musicians' performances.
27. Which of the following best describes Grace?
A. Helpful and curious. B. Grateful and selfless.
C. Caring and inspiring. D. Outgoing and honest.
答案:
24. B 细节理解题。根据第一段中的“Observing the huge happiness music brought to the elderly audience, Grace decided to organize musical events for seniors in her community”可知,Grace在才艺表演中看到音乐给老年人带来的巨大快乐,决定在她的社区为老年人组织音乐活动。因此她从这次在老年中心的才艺表演中得到了帮助老年人的灵感。
25. B 推理判断题。根据第二段中的“After learning about the benefits of music therapy(治疗), Grace began adding familiar 1960s songs... proving the deep emotional impact of music”可知,在了解了音乐疗法的好处之后,Grace开始加入老年人熟悉的20世纪60年代的歌曲。这种容易辨认出来的音乐让老年人想起了过去的快乐回忆,这证明了音乐对情感的深刻影响。故可推知,Grace在演奏中加入20世纪60年代的音乐是为了建立与老年人的情感联系,让音乐疗法更有效。
26. A 细节理解题。根据第三段中的“The organization now aims not only to bring comfort and joy through performances, but also to raise awareness of and funds for music therapy research and treatment”可知,Melodies for Remedies不仅通过表演带来安慰和快乐,还提高人们对有关音乐治疗的研究和疗法的认识,并为其筹集资金。即该组织为音乐治疗提供经济支持。
27. C 推理判断题。根据全文叙述,尤其是第一段中的“Observing the huge happiness... musical events for seniors in her community”、第三段中的“Grace turned her student club into a non-profit organization in 2023”以及最后一段中的“she has created meaningful connections... enthusiasm(热情) to help those in emotional need”可知,Grace Sun关爱老年人,为老年人组织音乐表演,激励着更多年轻人用自己的才能和热情去帮助有情感需要的人,因此她是乐于助人和激励人心的。
25. B 推理判断题。根据第二段中的“After learning about the benefits of music therapy(治疗), Grace began adding familiar 1960s songs... proving the deep emotional impact of music”可知,在了解了音乐疗法的好处之后,Grace开始加入老年人熟悉的20世纪60年代的歌曲。这种容易辨认出来的音乐让老年人想起了过去的快乐回忆,这证明了音乐对情感的深刻影响。故可推知,Grace在演奏中加入20世纪60年代的音乐是为了建立与老年人的情感联系,让音乐疗法更有效。
26. A 细节理解题。根据第三段中的“The organization now aims not only to bring comfort and joy through performances, but also to raise awareness of and funds for music therapy research and treatment”可知,Melodies for Remedies不仅通过表演带来安慰和快乐,还提高人们对有关音乐治疗的研究和疗法的认识,并为其筹集资金。即该组织为音乐治疗提供经济支持。
27. C 推理判断题。根据全文叙述,尤其是第一段中的“Observing the huge happiness... musical events for seniors in her community”、第三段中的“Grace turned her student club into a non-profit organization in 2023”以及最后一段中的“she has created meaningful connections... enthusiasm(热情) to help those in emotional need”可知,Grace Sun关爱老年人,为老年人组织音乐表演,激励着更多年轻人用自己的才能和热情去帮助有情感需要的人,因此她是乐于助人和激励人心的。
查看更多完整答案,请扫码查看