2025年金考卷名师名题单元双测卷高中英语必修第三册译林版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年金考卷名师名题单元双测卷高中英语必修第三册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第6页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
[2025天一中学高一期末] Visit a zoo, and you may love watching polar bears as they swim through a pool. Zoos can be important places for polar bear research. 61 The more we can learn about how global warming is affecting them, the better we can design protection plans.
However, tracking them is difficult due to their wide-range movement. The main type of tracker has been a radio collar(项圈), tied like a necklace around the bear's neck. It sends location information back to researchers. 62 It's not safe to put them on younger bears — as they grow, the collar may get too tight. And male bears' heads are narrower than their necks, so the collars slide right off.
An international team developed new tracking methods inspired by “burrs(芒刺) on fur”. The tool stuck to the bears' fur, like burrs on your dog after a walk in the woods. 63 They found that in the warmer months, the animals hung out on land, moving little and conserving energy. As temperatures dropped, they returned to the ice to hunt.
64 But it was invaluable to confirm(证实) it with dependable data. Additionally, it's always a good thing to have one more way to track, understand — and hopefully help — these impressive white animals of the north.
To aid polar bears further, we must address the root cause: climate change. What can we do then? Ride your bike to school instead of asking a parent to drive you. Turn off computers and lights when they are not in use. 65
A.Little things can indeed help a lot.
B.But never forget the effect of climate change.
C.Unfortunately, the collars only work on adult females.
D.As sea ice decreases, polar bears spend more time on land.
E.The researchers had already supposed this is what they did.
F.But observing them in the wild is the top way to study them.
G. Researchers used it to observe bears along the coast of Hudson Bay.
[2025天一中学高一期末] Visit a zoo, and you may love watching polar bears as they swim through a pool. Zoos can be important places for polar bear research. 61 The more we can learn about how global warming is affecting them, the better we can design protection plans.
However, tracking them is difficult due to their wide-range movement. The main type of tracker has been a radio collar(项圈), tied like a necklace around the bear's neck. It sends location information back to researchers. 62 It's not safe to put them on younger bears — as they grow, the collar may get too tight. And male bears' heads are narrower than their necks, so the collars slide right off.
An international team developed new tracking methods inspired by “burrs(芒刺) on fur”. The tool stuck to the bears' fur, like burrs on your dog after a walk in the woods. 63 They found that in the warmer months, the animals hung out on land, moving little and conserving energy. As temperatures dropped, they returned to the ice to hunt.
64 But it was invaluable to confirm(证实) it with dependable data. Additionally, it's always a good thing to have one more way to track, understand — and hopefully help — these impressive white animals of the north.
To aid polar bears further, we must address the root cause: climate change. What can we do then? Ride your bike to school instead of asking a parent to drive you. Turn off computers and lights when they are not in use. 65
A.Little things can indeed help a lot.
B.But never forget the effect of climate change.
C.Unfortunately, the collars only work on adult females.
D.As sea ice decreases, polar bears spend more time on land.
E.The researchers had already supposed this is what they did.
F.But observing them in the wild is the top way to study them.
G. Researchers used it to observe bears along the coast of Hudson Bay.
答案:
61. F 根据上文“Zoos can be important places for polar bear research”和下文内容可知,空处需要一个句子来引出在野外观察北极熊对研究它们的重要性。F项“但是在野外观察它们是研究它们的最佳方式”符合语境,起到了承上启下的作用。F项中的them指代空前的polar bears。
62. C 根据下文中的“It’s not safe to put them on younger bears...the collars slide right off”可知,把它们戴在年幼的北极熊身上不安全——随着它们长大,项圈可能会变得太紧,而且雄性北极熊的头比脖子窄,所以项圈会直接滑落。因此空处应该说明无线电项圈在适用对象上的局限性。C项介绍了项圈的适用情况,符合语境。
63. G 根据上文中的“An international team developed new tracking... after a walk in the woods”和下文中的“They found that in the warmer months... to the ice to hunt”可知,上文说的是新的追踪方法,下文说的是对这些动物的观察结果,可推理出空处是在说研究人员使用这一工具来观察北极熊,G项符合语境。
64. E 根据上文的“They found that in the warmer months... to the ice to hunt”和下文中的“But it was invaluable to confirm(证实) it with dependable data”可知,用可靠的数据来证实这一点是非常宝贵的,可推理出空处应提到研究人员之前已经有了某种推测。E项符合语境。
65. A 上文“Ride your bike to school instead of asking a parent to drive you. Turn off computers and lights when they are not in use”提到骑自行车上学以及不用电脑和灯时把它们关掉等小事,空处应总结小事对帮助北极熊的作用。A项“小事确实能帮上大忙”符合语境。
62. C 根据下文中的“It’s not safe to put them on younger bears...the collars slide right off”可知,把它们戴在年幼的北极熊身上不安全——随着它们长大,项圈可能会变得太紧,而且雄性北极熊的头比脖子窄,所以项圈会直接滑落。因此空处应该说明无线电项圈在适用对象上的局限性。C项介绍了项圈的适用情况,符合语境。
63. G 根据上文中的“An international team developed new tracking... after a walk in the woods”和下文中的“They found that in the warmer months... to the ice to hunt”可知,上文说的是新的追踪方法,下文说的是对这些动物的观察结果,可推理出空处是在说研究人员使用这一工具来观察北极熊,G项符合语境。
64. E 根据上文的“They found that in the warmer months... to the ice to hunt”和下文中的“But it was invaluable to confirm(证实) it with dependable data”可知,用可靠的数据来证实这一点是非常宝贵的,可推理出空处应提到研究人员之前已经有了某种推测。E项符合语境。
65. A 上文“Ride your bike to school instead of asking a parent to drive you. Turn off computers and lights when they are not in use”提到骑自行车上学以及不用电脑和灯时把它们关掉等小事,空处应总结小事对帮助北极熊的作用。A项“小事确实能帮上大忙”符合语境。
查看更多完整答案,请扫码查看