2025年金考卷名师名题单元双测卷高中英语必修第三册译林版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年金考卷名师名题单元双测卷高中英语必修第三册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第38页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
[2025哈尔滨三中高一月考]I moved into a new home earlier this year. The water and electric equipment had been set up. The Internet, however, was scheduled to be connected days later. As a work-from-home writer, I've always considered the high-speed Internet necessary. It keeps me connected to what's going on in the world. 61
Since I knew I wasn't going to have Internet access for a couple of days and that it would be a unique situation, I had made some preparations for the “offline” situation, including downloading documents I needed to refer to or edit, before I started my unusual day. 62
I firstly imagined being annoyed without Internet access, because my attention wouldn't be caught by anything else. 63 Instead of crazily researching a huge amount of data and getting distracted(注意力分散的), I focused on each task at hand with undivided attention.
64 On the day without the Internet, I did my work to more natural sounds like birds singing and leaves falling onto the ground in the wind. During my lunch break, I watched some beautiful Northern cardinals(红衣凤头鸟)and blue jays flying in the sky from my kitchen window. There weren't digital news feeds and headlines. 65 That's a feeling inside.
If leaving the Internet or other forms of technology is something you've never done, the change in your daily routine seems scary, but the returns outweigh the risks.
A.But somehow I felt more connected to the world.
B.I spent more time walking in nature and relaxing.
C.Above all, I have a location-independent job due to it.
D.And it turned out to be a pleasantly surprising experience.
E.I used to listen to instrumental music while writing or blogging.
F.Days without the Internet changed my life and work completely.
G. Unexpectedly, it was greatly improved in the absence of information at hand.
[2025哈尔滨三中高一月考]I moved into a new home earlier this year. The water and electric equipment had been set up. The Internet, however, was scheduled to be connected days later. As a work-from-home writer, I've always considered the high-speed Internet necessary. It keeps me connected to what's going on in the world. 61
Since I knew I wasn't going to have Internet access for a couple of days and that it would be a unique situation, I had made some preparations for the “offline” situation, including downloading documents I needed to refer to or edit, before I started my unusual day. 62
I firstly imagined being annoyed without Internet access, because my attention wouldn't be caught by anything else. 63 Instead of crazily researching a huge amount of data and getting distracted(注意力分散的), I focused on each task at hand with undivided attention.
64 On the day without the Internet, I did my work to more natural sounds like birds singing and leaves falling onto the ground in the wind. During my lunch break, I watched some beautiful Northern cardinals(红衣凤头鸟)and blue jays flying in the sky from my kitchen window. There weren't digital news feeds and headlines. 65 That's a feeling inside.
If leaving the Internet or other forms of technology is something you've never done, the change in your daily routine seems scary, but the returns outweigh the risks.
A.But somehow I felt more connected to the world.
B.I spent more time walking in nature and relaxing.
C.Above all, I have a location-independent job due to it.
D.And it turned out to be a pleasantly surprising experience.
E.I used to listen to instrumental music while writing or blogging.
F.Days without the Internet changed my life and work completely.
G. Unexpectedly, it was greatly improved in the absence of information at hand.
答案:
61.C 前文的“As a work-from-home writer, I’ve always considered the high-speed Internet necessary. It keeps me connected to what’s going on in the world”提到作者是一名居家办公的作家,一直认为高速互联网必不可少。它能让作者了解世界上正在发生的事情。C项“最重要的是,因为它,我有了不受地点限制的职业”承接上文,进一步说明作者认为高速互联网必不可少的原因。C项中的location-independent job恰好呼应前文work-from-home,it指代上文提到的the high-speed Internet。
62.D 空前提到作者为没有网络的日子做了准备,包括下载需要参考或编辑的文档,然后开始了不同寻常的一天。D项“结果证明,这是一次令人愉快的惊喜体验”承接上文,说明这种准备和开始不同寻常一天的结果,符合语境。
63.G 上文“I firstly imagined being annoyed without Internet access”说明作者最初对没有网络的担忧。后文“Instead of crazily researching... I focused on each task at hand with undivided attention”则进行转折,描述的是作者断网后的实际情况,即注意力高度集中。空处需体现实际情况与作者最初的想象相反。G项“出乎意料的是,在没有随手可得的信息的情况下,它得到了极大的提高”符合语境。G项中的Unexpectedly与上文中的firstly imagined形成转折,it指代上文的my attention,information对应下文的data。
64.E 下文“On the day without the Internet, I did my work to more natural sounds like birds singing and leaves falling onto the ground in the wind”说明无网络时作者会伴随着自然的声音工作,比如鸟儿唱歌和树叶飘落的声音。E项“我过去写作或写博客时常常听器乐”符合语境,体现了有网络时的习惯,与空后形成对比。
65.A 上文“There weren’t digital news feeds and headlines”说明在没有网络的日子里没有数字新闻推送和头条新闻,即作者不通过新闻与世界相连。下文“That’s a feeling inside”提到一种内在感觉。空处应和前文形成转折,并引出下文,说明内心的感受。A项“但不知怎的,我觉得自己与世界的联系更紧密了”符合语境。A项中的But表示转折,下文中的That指代A项中的“felt more connected to the world”。
文本精读 透彻学语篇
【单元词汇复现】Para. 1:set up 安装好
Para. 2:access n. 使用机会
【一词多义】feed(Para. 4)常用义:v. 喂养
本文义:n. 信息推送
【地道表达】at hand(G项)在手边
62.D 空前提到作者为没有网络的日子做了准备,包括下载需要参考或编辑的文档,然后开始了不同寻常的一天。D项“结果证明,这是一次令人愉快的惊喜体验”承接上文,说明这种准备和开始不同寻常一天的结果,符合语境。
63.G 上文“I firstly imagined being annoyed without Internet access”说明作者最初对没有网络的担忧。后文“Instead of crazily researching... I focused on each task at hand with undivided attention”则进行转折,描述的是作者断网后的实际情况,即注意力高度集中。空处需体现实际情况与作者最初的想象相反。G项“出乎意料的是,在没有随手可得的信息的情况下,它得到了极大的提高”符合语境。G项中的Unexpectedly与上文中的firstly imagined形成转折,it指代上文的my attention,information对应下文的data。
64.E 下文“On the day without the Internet, I did my work to more natural sounds like birds singing and leaves falling onto the ground in the wind”说明无网络时作者会伴随着自然的声音工作,比如鸟儿唱歌和树叶飘落的声音。E项“我过去写作或写博客时常常听器乐”符合语境,体现了有网络时的习惯,与空后形成对比。
65.A 上文“There weren’t digital news feeds and headlines”说明在没有网络的日子里没有数字新闻推送和头条新闻,即作者不通过新闻与世界相连。下文“That’s a feeling inside”提到一种内在感觉。空处应和前文形成转折,并引出下文,说明内心的感受。A项“但不知怎的,我觉得自己与世界的联系更紧密了”符合语境。A项中的But表示转折,下文中的That指代A项中的“felt more connected to the world”。
文本精读 透彻学语篇
【单元词汇复现】Para. 1:set up 安装好
Para. 2:access n. 使用机会
【一词多义】feed(Para. 4)常用义:v. 喂养
本文义:n. 信息推送
【地道表达】at hand(G项)在手边
查看更多完整答案,请扫码查看