2025年实验班全程提优训练高中英语选择性必修第二册外研版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年实验班全程提优训练高中英语选择性必修第二册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年实验班全程提优训练高中英语选择性必修第二册外研版》

第84页
D(2025·福建厦门第一中学期中)
Want to know what is coming soon to a cinema near you? Probably not a 1.5-hour-long movie, as in the old days. On October 20th comes Killers of the Flower Moon. At nearly three and a half hours, its length is nearly double that of the average film last year. Even movie fans struggle to concentrate for that long and some viewers even nod off. Afterwards there is a mad dash for the toilets. When does watching a film become such a slog?
The Economist analysed over 100,000 feature films released internationally since the 1930s, the start of Hollywood’s golden age, using data from IMDb, a movie database. The average length of productions rose by around 24%, from one hour and 21 minutes in the 1930s to one hour and 47 minutes in 2022. For the ten most-popular titles, the average length grew to around two and a half hours in 2022, nearly 50% higher than in the 1930s.
One driver of this trend is that studios want to squeeze the most out of their costly intellectual property (知识产权), but they are competing with streaming platforms for eyeballs. The hope is that a spectacular, drawn-out “event” movie will draw audiences away from the small screen and into cinemas. This approach has often paid off: Avengers: Endgame, Marvel’s three-hour superhero masterpiece, was the highest-grossing (票房最高的) film in 2019. Last year long movie series made up most of the highest-grossing films in America.
Another explanation for longer films has to do with directors’ growing influence. Who would dare tell the likes of Mr Nolan to cut out his masterpieces? Moreover, streaming platforms, which do not have to worry as much about the length because viewers can pause whenever they like, may attract big names by promising them sufficient fund and creative freedom. Netflix funded and released three-hour The Irishman in 2019, a film that would have benefited from a decisive editor, Irish or otherwise.
32. 新考法 The underlined part “a slog” in Paragraph 1 refers to a(n) ______.(
B
)
A. pleasure
B. effort
C. conflict
D. feast
33. What can be inferred from Paragraph 2?(
D
)
A. The average length affects the popularity of films.
B. Great advances have been made in film industry.
C. Hollywood starts a golden age of feature films.
D. The average duration of movies has stretched.
34. What sets the trend of longer movies?(
A
)
A. Competition for the target audience.
B. Thirst for more classic productions.
C. Influence of streaming platforms.
D. Preference for decisive editors.
35. What is probably the best title for the passage?(
B
)
A. Movie Enthusiasts
B. Movie Marathons
C. Movie Production
D. Movie Influence
答案: 32.B 词义猜测题。根据画线词上文“Even movie fans struggle to concentrate for that long and some viewers even nod off. Afterwards there is a mad dash for the toilets.”可知,看电影也不再是轻松的事,所以画线单词a slog指的是“艰苦的工作”,与effort意义一致。故选B。
33.D 推理判断题。根据第二段中的“The average length of productions rose by around 24%,from one hour and 21 minutes in the 1930s to one hour and 47 minutes in 2022. For the ten most-popular titles,the average length grew to around two and a half hours in 2022,nearly 50% higher than in the 1930s.”可推知,电影的平均时长延长了。故选D。
34.A 细节理解题。根据第三段中的“One driver of this trend is that studios want to squeeze the most out of their costly intellectual property(知识产权),but they are competing with streaming platforms for eyeballs. The hope is that a spectacular,drawn-out‘event’movie will draw audiences away from the small screen and into cinemas.”可知,电影平均时长延长是为了吸引观众到电影院。故选A。
35.B 主旨大意题。根据第一段内容及下文可知,文章主要介绍了电影的时长变得越来越长这一现象,并分析了出现这种现象的原因。由此可知,B项“电影马拉松”适合做本文最佳标题。故选B。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭