2025年实验班全程提优训练高中英语选择性必修第二册外研版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年实验班全程提优训练高中英语选择性必修第二册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第62页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
Ⅰ. 课文语法填空
The Rainbow Bookstore, 1.
The Rainbow Bookstore, 1.
dating
(date) back to 50 years ago, was closing, 2. which
made me heartbroken. Because I would 3. frequently
(frequent) visit it during my childhood. 4. What
contributed to its tragedy was that most of the young people prefer reading e-books, and chain stores and online discounts. I could still remember the owner of the bookstore, Casey, 5. a
warm-hearted elder man. We kids used to drop by the store, looking at new books, chatting with him and sharing ideas and comments 6. on
the board. But to my 7. relief
(relieve), several months later, the bookstore was still there, open, having changed its functions. The bookstore is now a different world, becoming a centre for literature-loving members of the community 8. to get
(get) together. Apart from a café in the bookstore, there are more community events 9. than
ever. It is the corporate knowledge 10. combined
(combine) with creativity that saved the bookstore.
答案:
1.dating 2.which 3.frequently 4.What 5.a 6.on 7.relief 8.to get 9.than 10.combined
Ⅱ. 新情境
(2025·安徽铜陵第三中学月考)阅读理解
主题语境: 人与社会 语篇类型: 说明文 建议用时: 8 min
In the past decade, the use of social media has grown in a way that no one could have guessed. It has turned some teenagers into celebrities (名人) and turned the famous into the infamous overnight.
A key feature of social media, however, is its volatility. Trends come and go, disappearing almost as quickly as they appeared. Short video apps such as TikTok took the world by storm. Why are these short videos—which are rarely longer than a few minutes—so popular? Jiang Yige, a Singapore-based analyst, has a theory. Short videos are “just right to fill in the little gaps in our busy schedules”, he told CNBC. These videos—apart from being very convenient—are important to teenagers because they allow them to express themselves, according to CNBC.
The sense of community that users of short video apps get is another appealing feature. Lisa Koshy, a user of TikTok, who has over 2 million followers, said that she was thrilled when anyone said that her video had “inspired” him. “It's really cool... because I think as short video creators that's what we all expect,” she added.
Live streaming is another feature of our social media life that now seems as natural as sunrise. It's a pretty neat idea: You can watch anyone, anywhere, live.
However, the boom in social media may be having side effects too. Fake news is one serious problem it arguably causes. Material shared on these platforms is often not checked for accuracy. The most basic content can be false and can sway users one way or another. We use social media all the time; that doesn't mean that we understand the influence it is having on us. We should be mindful of both the time we spend on it and its impact on our minds.
1. 新考法 The underlined word “volatility” in Paragraph 2 possibly means “being ____”.
A. changeable
B. steady
C. promising
D. violent
2. What can we learn from the development of social media?
A. The information from social media is highly reliable.
B. Short videos have been replaced by live streaming.
C. People can't communicate with each other without social media.
D. There is still much room for social media to make improvement.
3. What is the best title for the text?
A. The Key Trends of Social Media
B. Short Videos Taking the World by Storm
C. The Influence of Social Media on Teenagers
D. Live Streaming: Tomorrow of Social Media
1.(
2.(
3.(
(2025·安徽铜陵第三中学月考)阅读理解
主题语境: 人与社会 语篇类型: 说明文 建议用时: 8 min
In the past decade, the use of social media has grown in a way that no one could have guessed. It has turned some teenagers into celebrities (名人) and turned the famous into the infamous overnight.
A key feature of social media, however, is its volatility. Trends come and go, disappearing almost as quickly as they appeared. Short video apps such as TikTok took the world by storm. Why are these short videos—which are rarely longer than a few minutes—so popular? Jiang Yige, a Singapore-based analyst, has a theory. Short videos are “just right to fill in the little gaps in our busy schedules”, he told CNBC. These videos—apart from being very convenient—are important to teenagers because they allow them to express themselves, according to CNBC.
The sense of community that users of short video apps get is another appealing feature. Lisa Koshy, a user of TikTok, who has over 2 million followers, said that she was thrilled when anyone said that her video had “inspired” him. “It's really cool... because I think as short video creators that's what we all expect,” she added.
Live streaming is another feature of our social media life that now seems as natural as sunrise. It's a pretty neat idea: You can watch anyone, anywhere, live.
However, the boom in social media may be having side effects too. Fake news is one serious problem it arguably causes. Material shared on these platforms is often not checked for accuracy. The most basic content can be false and can sway users one way or another. We use social media all the time; that doesn't mean that we understand the influence it is having on us. We should be mindful of both the time we spend on it and its impact on our minds.
1. 新考法 The underlined word “volatility” in Paragraph 2 possibly means “being ____”.
A. changeable
B. steady
C. promising
D. violent
2. What can we learn from the development of social media?
A. The information from social media is highly reliable.
B. Short videos have been replaced by live streaming.
C. People can't communicate with each other without social media.
D. There is still much room for social media to make improvement.
3. What is the best title for the text?
A. The Key Trends of Social Media
B. Short Videos Taking the World by Storm
C. The Influence of Social Media on Teenagers
D. Live Streaming: Tomorrow of Social Media
1.(
A
)2.(
D
)3.(
A
)
答案:
语篇导读 本文是一篇说明文。文章主要介绍了社交媒体的发展速度惊人,短视频、直播媒体给人们的生活带来了便利,能够让人们展现自我,并带来认同感,但社交媒体的兴起也产生了副作用,我们应该客观地看待它。
1.A 词义猜测题。根据画线单词下一句“Trends come and go, disappearing almost as quickly as they appeared.”可知,画线单词和“变化”相关。A项意为“多变的”;B项意为“稳定的”;C项意为“有希望的”;D项意为“暴力的”。故选A。
2.D 推理判断题。根据最后一段中的“However, the boom in social media may be having side effects too. Fake news is one serious problem it arguably causes. Material shared on these platforms is often not checked for accuracy. The most basic content can be false and can sway users one way or another.”可知,社交媒体的快速发展也伴随着一些副作用,由此推断,其还需进一步的提升。故选D。
3.A 主旨大意题。根据第一段以及全文内容可知,本文主要介绍了社交媒体的流行。所以“The Key Trends of Social Media(社交媒体的主要趋势)”作为文章标题最为合适。故选A。
1.A 词义猜测题。根据画线单词下一句“Trends come and go, disappearing almost as quickly as they appeared.”可知,画线单词和“变化”相关。A项意为“多变的”;B项意为“稳定的”;C项意为“有希望的”;D项意为“暴力的”。故选A。
2.D 推理判断题。根据最后一段中的“However, the boom in social media may be having side effects too. Fake news is one serious problem it arguably causes. Material shared on these platforms is often not checked for accuracy. The most basic content can be false and can sway users one way or another.”可知,社交媒体的快速发展也伴随着一些副作用,由此推断,其还需进一步的提升。故选D。
3.A 主旨大意题。根据第一段以及全文内容可知,本文主要介绍了社交媒体的流行。所以“The Key Trends of Social Media(社交媒体的主要趋势)”作为文章标题最为合适。故选A。
查看更多完整答案,请扫码查看