2025年实验班全程提优训练高中英语选择性必修第二册外研版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年实验班全程提优训练高中英语选择性必修第二册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年实验班全程提优训练高中英语选择性必修第二册外研版》

第35页
Ⅰ. (2025·吉林友好学校期末)阅读理解
主题语境: 人与自我 语篇类型: 说明文 建议用时: 7 min
I have been on the journey of self - development and self - improvement for some time now. I have learned the most important lessons that can only be learned better if experienced.
Be patient in your life
Things will come around if you're patient. Patience is the key to success and people who cannot afford to wait should not expect better results. Greatness takes time. Just remember it takes 13 hours to build a Toyota but 6 months to build a Rolls - Royce. So do the work and be patient.
Trust the process
Whatever is happening, whether good or bad, trust your life. It is not that we should blindly trust everything. We should work out what's in our control. If we can't work out what isn't, then leave it. People who can't trust the process of their lives cannot expect to excel in their lives.
Be optimistic but not overly optimistic
We must be optimistic in our lives. Optimism can turn any situation into an achievable one. However, being optimistic doesn't mean that we should be overconfident. Optimism is good, but over optimism isn't because that can easily ruin the chances of getting successful. It should be like "I can do it." and not "Oh, it is so easy; obviously I will do it."
Be kind and humble
One of the most common traits(特质) in people who succeeded is that they are all kind and humble. Nowadays, many people don't believe in these moral values. No matter what the trend becomes, nothing can beat the power of kindness. Kindness is the essence of our existence and if we sustain it, we can make huge impacts on the lives of other people.
1. Why does the author make the comparison between a Toyota and a Rolls - Royce?
A. To tell that a Rolls - Royce costs more than a Toyota.
B. To prove that patience is important to success.
C. To persuade us to be patient in everything in life.
D. To explain that one can succeed if he keeps waiting.
2. What does the underlined word "excel" mean in Paragraph 3?
A. Break down.
B. Stand out
C. Get mad.
D. Call off.
3. What will happen if one is overly optimistic?
A. He can achieve his dream as expected.
B. He can catch the chance of doing the right thing.
C. He will lose the chance of making a success.
D. He can turn a bad situation into a good one.
4. What moral values does the author suggest that we should have?
A. Modest and kind.
B. Earnest and curious.
C. Confident and generous.
D. Proud and ambitious.
答案: 1.B 2.B 3.C 4.A
Ⅱ. (2025·辽宁辽阳期末)七选五
主题语境: 人与自我 语篇类型: 夹叙夹议文 建议用时: 8 min
Taking action is one of the most important factors that will determine your success. Regardless of what you want in your life, whether you want to get rich, build a multi - million dollar business, travel the world, or own a luxury house, you need to take action. Taking action is the only thing that will connect you to your results.
1. ____
C
They dream about what they want and they talk about their goals, but at the end of the day, if they do not put in the work and pour in the effort, their dreams and their goals will never come true. 2. ____
A
It is not like money is going to fall from the sky or you wake up the next day and find that you have your dream car sitting in your garage.
At the age of 12, Mike was curious and wanted to build a frequency counter(频率计数器), but he did not have the parts. 3. ____
G
What happened next was that Mike thought of Tom, a company manager, might be able to help in getting the parts. He checked out the telephone book for Tom's number, and then called that number. To Mike's surprise, Tom answered the phone and then the young Mike talked to Tom and requested the parts from him. 4. ____
D
He also offered him a summer job at his company, for assembling the frequency counters.
This is how Mike got into the company, kick - started his career, learned about computers, and the rest became history.
The 12 - year - old Mike might not know what was happening back then; all he knew was that he wanted the parts to build the frequency counter. 5. ____
E

A. Nothing will come to you automatically.
B. When you take action, everything will move.
C. Unfortunately, most people do not take action.
D. After about 20 minutes of chatting, Tom agreed to give Mike the parts.
E. And like all other successful people around the world, he was fearless in taking action.
F. Some actions are huge and they may require a lot of your energy and time to complete.
G. However, he somehow got the idea that someone in the industry may have the parts that he desired.
答案: 1.C 2.A 3.G 4.D 5.E

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭