2025年实验班全程提优训练高中英语选择性必修第二册外研版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年实验班全程提优训练高中英语选择性必修第二册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第15页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
阅读理解
【素养解读】思维品质指思维在逻辑性、批判性、创新性等方面所表现的能力和水平。思维品质体现英语学科核心素养的心智特征。思维品质的发展有助于提升学生分析和解决问题的能力,使他们能够从跨文化视角观察和认识世界,对事物做出正确的价值判断。本文主要介绍了《阅读艺术:爱书人的艺术》这本书的内容,并在此基础上提出了作者对纸质书的观点:纸质书没有过时。这是当下社会的热点话题,有利于学生结合实际和自身情况独立思考,提升其思维品质。
(2023·新课标Ⅱ卷)Reading Art: Art for Book Lovers is a celebration of an everyday object—the book, represented here in almost three hundred artworks from museums around the world. The image of the reader appears throughout history, in art made long before books as we now know them came into being. In artists' representations of books and reading, we see moments of shared humanity that go beyond culture and time.
In this "book of books", artworks are selected and arranged in a way that emphasises these connections between different eras and cultures. We see scenes of children learning to read at home or at school, with the book as a focus for relations between the generations. Adults are portrayed alone in many settings and poses—absorbed in a volume, deep in thought or lost in a moment of leisure. These scenes may have been painted hundreds of years ago, but they record moments we can all relate to.
Books themselves may be used symbolically in paintings to demonstrate the intellect(才智), wealth or faith of the subject. Before the wide use of the printing press, books were treasured objects and could be works of art in their own right. More recently, as books have become inexpensive or even throwaway, artists have used them as the raw material for artworks—transforming covers, pages or even complete volumes into paintings and sculptures.
Continued developments in communication technologies were once believed to make the printed page outdated. From a 21st-century point of view, the printed book is certainly ancient, but it remains as interactive as any battery-powered e-reader. To serve its function, a book must be activated by a user: the cover opened, the pages parted, the contents reviewed, perhaps notes written down or words underlined. And in contrast to our increasingly networked lives where the information we consume is monitored and tracked, a printed book still offers the chance of a wholly private, "off-line" activity.
1. [思维品质]Where is the text most probably taken from?
A. An introduction to a book.
B. An essay on the art of writing.
C. A guidebook to a museum.
D. A review of modern paintings.
2. [语言能力]What are the selected artworks about?
A. Wealth and intellect.
B. Home and school.
C. Books and reading.
D. Work and leisure.
3. [语言能力]What do the underlined words "relate to" in Paragraph 2 mean?
A. Understand.
B. Paint.
C. Seize.
D. Transform.
4. [思维品质]What does the author want to say by mentioning the e-reader?
A. The printed book is not totally out of date.
B. Technology has changed the way we read.
C. Our lives in the 21st century are networked.
D. People now rarely have the patience to read.
【素养解读】思维品质指思维在逻辑性、批判性、创新性等方面所表现的能力和水平。思维品质体现英语学科核心素养的心智特征。思维品质的发展有助于提升学生分析和解决问题的能力,使他们能够从跨文化视角观察和认识世界,对事物做出正确的价值判断。本文主要介绍了《阅读艺术:爱书人的艺术》这本书的内容,并在此基础上提出了作者对纸质书的观点:纸质书没有过时。这是当下社会的热点话题,有利于学生结合实际和自身情况独立思考,提升其思维品质。
(2023·新课标Ⅱ卷)Reading Art: Art for Book Lovers is a celebration of an everyday object—the book, represented here in almost three hundred artworks from museums around the world. The image of the reader appears throughout history, in art made long before books as we now know them came into being. In artists' representations of books and reading, we see moments of shared humanity that go beyond culture and time.
In this "book of books", artworks are selected and arranged in a way that emphasises these connections between different eras and cultures. We see scenes of children learning to read at home or at school, with the book as a focus for relations between the generations. Adults are portrayed alone in many settings and poses—absorbed in a volume, deep in thought or lost in a moment of leisure. These scenes may have been painted hundreds of years ago, but they record moments we can all relate to.
Books themselves may be used symbolically in paintings to demonstrate the intellect(才智), wealth or faith of the subject. Before the wide use of the printing press, books were treasured objects and could be works of art in their own right. More recently, as books have become inexpensive or even throwaway, artists have used them as the raw material for artworks—transforming covers, pages or even complete volumes into paintings and sculptures.
Continued developments in communication technologies were once believed to make the printed page outdated. From a 21st-century point of view, the printed book is certainly ancient, but it remains as interactive as any battery-powered e-reader. To serve its function, a book must be activated by a user: the cover opened, the pages parted, the contents reviewed, perhaps notes written down or words underlined. And in contrast to our increasingly networked lives where the information we consume is monitored and tracked, a printed book still offers the chance of a wholly private, "off-line" activity.
1. [思维品质]Where is the text most probably taken from?
A. An introduction to a book.
B. An essay on the art of writing.
C. A guidebook to a museum.
D. A review of modern paintings.
2. [语言能力]What are the selected artworks about?
A. Wealth and intellect.
B. Home and school.
C. Books and reading.
D. Work and leisure.
3. [语言能力]What do the underlined words "relate to" in Paragraph 2 mean?
A. Understand.
B. Paint.
C. Seize.
D. Transform.
4. [思维品质]What does the author want to say by mentioning the e-reader?
A. The printed book is not totally out of date.
B. Technology has changed the way we read.
C. Our lives in the 21st century are networked.
D. People now rarely have the patience to read.
答案:
1.A 推理判断题。通读全文,尤其是根据第一段以及第二段第一句可知,本文主要介绍了《阅读艺术:爱书人的艺术》这本书的内容,作者借此表达了对纸质书的乐观看法。由引可推知,本文最有可能出自该书的介绍性文章。故选A。
2.C 细节理解题。根据第二段中的“artworks are selected...the generations.”可知,选定的艺术品是关于书籍和阅读的。故选C。
3.A 词义猜测题。根据画线词所在段落内容可推知,此处指书籍是人类之间相互联系和理解的纽带,故与画线短语“relate to”意思最相近的为A项“理解,认识到”。故选A。
4.A 推理判断题。根据最后一段中的“it remains as interactive as any battery-powered e-reader”以及“a printed book still offers the chance of a wholly private, ‘off-line’ activity”可推知,本文作者提到电子阅读器想表达的是纸质图书并没有完全过时。故选A。
2.C 细节理解题。根据第二段中的“artworks are selected...the generations.”可知,选定的艺术品是关于书籍和阅读的。故选C。
3.A 词义猜测题。根据画线词所在段落内容可推知,此处指书籍是人类之间相互联系和理解的纽带,故与画线短语“relate to”意思最相近的为A项“理解,认识到”。故选A。
4.A 推理判断题。根据最后一段中的“it remains as interactive as any battery-powered e-reader”以及“a printed book still offers the chance of a wholly private, ‘off-line’ activity”可推知,本文作者提到电子阅读器想表达的是纸质图书并没有完全过时。故选A。
查看更多完整答案,请扫码查看