2025年实验班全程提优训练高中英语选择性必修第二册外研版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年实验班全程提优训练高中英语选择性必修第二册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第149页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
Ⅰ. 新情境
(2025·安徽皖南八校联考)阅读理解
主题语境:人与自然 语篇类型:新闻报道 建议用时:8 min
Fire season is approaching in the massive Yukon Flats National Wildlife Refuge in east Alaska, where fires have long been allowed to burn unchecked unless they threaten human life and property. But as climate change increases the frequency of these fires, the land's overseers(监督者) are changing course. Working with scientists, refuge managers have designed a pilot programme to send experienced firefighting teams into remote areas to protect not people but permafrost(永久冻土).
The forests of the Denmark-sized refuge cover a deep layer of permafrost—frozen ground that holds enormous quantities of carbon across the Northern Hemisphere. After fires remove vegetation and soils, however, that frozen ground often begins to melt, releasing its stores of carbon dioxide ($CO_2$) and other greenhouse gases into the atmosphere.
New research suggests that the resulting emissions, from both the fires themselves and the subsequent permafrost melt, could be equal to those of a major global economy over the course of this century. This could effectively reduce by up to 20% the amount of carbon dioxide that humanity can emit and still meet its goal of limiting global warming to 1.5°C above preindustrial levels.
A rise in fire frequency can have cascading effects(级联效应) on the ecosystem. Historically, northern forests have burnt once every 70—120 years, which gives the black-spruce(黑云杉) forest that dominates the ecosystem enough time to regenerate and rebuild carbon in the soil. More-frequent fires can burn 'legacy' carbon that has accumulated over centuries and can also kill off the black spruce. That provides an opening for leafy deciduous(落叶的) trees, which do not promote the kind of carbon-rich soils that separate permafrost.
Fire control could help to put off some of these effects, buying humanity time to address the climate crisis. It could be a few decades before scientists can determine whether the effort pays off, but we have to try.
1. How did the refuge authorities deal with fires in the past?
A. They dropped firefighters by parachute.
B. They took no measures if there was no threat.
C. They protected permafrost rather than people.
D. They sent well-trained pilots to remote areas.
2. What are Paragraphs 2 and 3 mainly about?
A. The effect of fires on permafrost.
B. The numbers of carbon emissions.
C. The advance of global economy.
D. The tendency of global warming.
3. Which is not mentioned concerning the cascading effects?
A. More emissions of greenhouse gas.
B. More destruction of black spruce.
C. The rise of leafy deciduous trees.
D. The increase in carbon-rich soils.
4. What does the author imply in the last paragraph?
A. Addressing the climate crisis is credited to firefighting teams.
B. It is no good changing the long-standing fire control policies.
C. There's still a long way to go before addressing climate crisis.
D. Our effort will definitely pay off if we protect the permafrost.
(2025·安徽皖南八校联考)阅读理解
主题语境:人与自然 语篇类型:新闻报道 建议用时:8 min
Fire season is approaching in the massive Yukon Flats National Wildlife Refuge in east Alaska, where fires have long been allowed to burn unchecked unless they threaten human life and property. But as climate change increases the frequency of these fires, the land's overseers(监督者) are changing course. Working with scientists, refuge managers have designed a pilot programme to send experienced firefighting teams into remote areas to protect not people but permafrost(永久冻土).
The forests of the Denmark-sized refuge cover a deep layer of permafrost—frozen ground that holds enormous quantities of carbon across the Northern Hemisphere. After fires remove vegetation and soils, however, that frozen ground often begins to melt, releasing its stores of carbon dioxide ($CO_2$) and other greenhouse gases into the atmosphere.
New research suggests that the resulting emissions, from both the fires themselves and the subsequent permafrost melt, could be equal to those of a major global economy over the course of this century. This could effectively reduce by up to 20% the amount of carbon dioxide that humanity can emit and still meet its goal of limiting global warming to 1.5°C above preindustrial levels.
A rise in fire frequency can have cascading effects(级联效应) on the ecosystem. Historically, northern forests have burnt once every 70—120 years, which gives the black-spruce(黑云杉) forest that dominates the ecosystem enough time to regenerate and rebuild carbon in the soil. More-frequent fires can burn 'legacy' carbon that has accumulated over centuries and can also kill off the black spruce. That provides an opening for leafy deciduous(落叶的) trees, which do not promote the kind of carbon-rich soils that separate permafrost.
Fire control could help to put off some of these effects, buying humanity time to address the climate crisis. It could be a few decades before scientists can determine whether the effort pays off, but we have to try.
1. How did the refuge authorities deal with fires in the past?
A. They dropped firefighters by parachute.
B. They took no measures if there was no threat.
C. They protected permafrost rather than people.
D. They sent well-trained pilots to remote areas.
2. What are Paragraphs 2 and 3 mainly about?
A. The effect of fires on permafrost.
B. The numbers of carbon emissions.
C. The advance of global economy.
D. The tendency of global warming.
3. Which is not mentioned concerning the cascading effects?
A. More emissions of greenhouse gas.
B. More destruction of black spruce.
C. The rise of leafy deciduous trees.
D. The increase in carbon-rich soils.
4. What does the author imply in the last paragraph?
A. Addressing the climate crisis is credited to firefighting teams.
B. It is no good changing the long-standing fire control policies.
C. There's still a long way to go before addressing climate crisis.
D. Our effort will definitely pay off if we protect the permafrost.
答案:
1.B 细节理解题。根据第一段中的“Fire season is approaching in the massive Yukon Flats National Wildlife Refuge in east Alaska, where fires have long been allowed to burn unchecked unless they threaten human life and property.”可知,在过去,如果火灾不威胁人类生命和财产,避难当局就不采取任何行动。故选B。
2.A 主旨大意题。根据第二段内容和第三段中的“New research suggests that the resulting emissions, from both the fires themselves and the subsequent permafrost melt, could be equal to those of a major global economy over the course of this century.”可知,这两段主要讨论了火灾对永久冻土的影响。故选A。
3.D 细节理解题。根据第四段内容可知,“级联效应”中包含黑云杉的破坏、落叶树的增多。根据第二段中的“After fires remove vegetation and soils, however, that frozen ground often begins to melt, releasing its stores of carbon dioxide (CO₂) and other greenhouse gases into the atmosphere.”可知,火灾移除植被和土壤后,冻土开始融化,释放出其储存的二氧化碳和其他温室气体到大气中。这实际上是在描述火灾(以及随后的冻土融化)导致的温室气体排放量增加,尽管没有直接用“级联效应”来标签这一过程,但这个后果是火灾频率增加后可能产生的一系列影响之一。“级联效应”中并未提到增加富含碳的土壤。故选D。
4.C 推理判断题。根据最后一段内容可知,作者认为解决气候危机还有很长的路要走。故选C。
2.A 主旨大意题。根据第二段内容和第三段中的“New research suggests that the resulting emissions, from both the fires themselves and the subsequent permafrost melt, could be equal to those of a major global economy over the course of this century.”可知,这两段主要讨论了火灾对永久冻土的影响。故选A。
3.D 细节理解题。根据第四段内容可知,“级联效应”中包含黑云杉的破坏、落叶树的增多。根据第二段中的“After fires remove vegetation and soils, however, that frozen ground often begins to melt, releasing its stores of carbon dioxide (CO₂) and other greenhouse gases into the atmosphere.”可知,火灾移除植被和土壤后,冻土开始融化,释放出其储存的二氧化碳和其他温室气体到大气中。这实际上是在描述火灾(以及随后的冻土融化)导致的温室气体排放量增加,尽管没有直接用“级联效应”来标签这一过程,但这个后果是火灾频率增加后可能产生的一系列影响之一。“级联效应”中并未提到增加富含碳的土壤。故选D。
4.C 推理判断题。根据最后一段内容可知,作者认为解决气候危机还有很长的路要走。故选C。
查看更多完整答案,请扫码查看