2025年实验班全程提优训练高中英语选择性必修第二册外研版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年实验班全程提优训练高中英语选择性必修第二册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年实验班全程提优训练高中英语选择性必修第二册外研版》

第38页
Ⅰ. 课文语法填空
The spending power of young people 1.
varies
(vary) form person to person. Recently, headlines 2.
have seen
(see) more and more teens maxing 3.
out
their parents' credit cards on games or other online activities. 4.
In
contrast to these big spenders, there are also teens 5.
that/who
prove age is no barrier to 6.
making
(make) good use of money. When Jerry's grandchildren turned 13, his present to each of them 7.
was
(be) some jars: one for Spending, one for Saving and another for Giving and the fourth jar for Investing. The value 8.
taught
(teach) with the Spending jar is that you are 9.
responsible
(responsibility) for your own happiness. The Saving jar gives you a vision for the future. The Investing jar not only 10.
represents
(represent) a vision for the future but gives the opportunity to build for the future. And the Giving jar is all about kindness and helping.
答案: 1. varies 2. have seen 3. out 4. In 5. that/who 6. making 7. was 8. taught 9. responsible 10. represents
(2025·广东广州第五中学月考)阅读理解
主题语境: 人与自我
语篇类型: 记叙文
建议用时: 8 min
I was sitting in a chemistry lab class during my first year of university, nervous about the experiment we were to perform. I grabbed a pipette and, as I feared, my hand started to shake. The experience was disheartening. I was hoping to pursue a career in science, but I started to wonder whether that would be possible. I thought my dreams had crashed to the ground.
I was a boy born with brain damage. My family managed to find good doctors where we lived, in Leningrad (now St. Petersburg), Russia, and I took part in clinical trials testing new treatments. Shortly after my first birthday, I started walking and it became clear my intelligence function was unaffected. So, in some sense, I was lucky. Still, I couldn't do some things growing up. Both hands shook, especially when I was nervous or embarrassed. My left hand was much worse than my right, so I learned to write and do simple tasks with my right hand, but it wasn't easy to do anything precisely.
As a teenager, I faced a lot of bullying at school. Feeling alone, I joined a study group called "The natural world". I thought that getting into the world of animals would keep me away from people. That's how I came into the field of biology. At university, I enjoyed the lectures in my science classes. Many lab tasks proved impossible, however. As I struggled with my mood, I read a book about depression. From then on, the physiology of mental disorders became my scientific passion. I looked into what was being done locally and was excited to discover a lab that did behavioural experiments in rats to study depression.
At the end of my second year, I approached the professor of the lab to see whether I could work with her. I was afraid to admit I couldn't do some lab tasks. To my relief, she was completely supportive. She set me to work performing behavioural experiments for others in the lab with the help of colleagues. I loved the supportive atmosphere and stayed there to complete my master's and Ph. D.
I've come to realise that my hands aren't the barrier I thought they were. By making use of my abilities and working as part of a team, I've been able to follow my passions. I've also realised that there's much more to being a scientist than performing the physical labour. I may not collect all the data in my papers, but I'm fully capable of designing experiments and interpreting results, which, to me, is the most exciting part of science.
1. What was the author's dream?
A. To live a normal life.
B. To become a scientist.
C. To get a master's degree.
D. To recover from depression. (
B
)
2. The author said he was lucky in Paragraph 2 because ____.
A. he didn't lose the function of both hands
B. he learned how to walk at the age of one
C. his family could afford to see good doctors
D. his brain damage didn't affect his intellectual capacity (
D
)
3. What message does the author want to express?
A. Loving yourself makes a difference.
B. Opportunity follows prepared people.
C. A bright future begins with a small dream.
D. The sun somehow shines through the storm. (
D
)
答案: 1. B 2. D 3. D

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭