2025年实验班全程提优训练高中英语选择性必修第二册外研版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年实验班全程提优训练高中英语选择性必修第二册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第141页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
Ⅲ. 跨学科
七选五
主题语境: 人与自然 语篇类型: 说明文 建议用时: 8 min
Scientists visiting tiny Henderson Island in the South Pacific recently made an alarming discovery. 1. ____
Plastic waste in the sea has long been known about, but only now are we discovering the true extent (程度) of the problem. Plastic takes hundreds of years to decompose (降解), so all the plastic ever produced still exists somewhere. Around 95% of plastics made are not recycled, and large amounts enter the sea. Currents (洋流) collect this waste in large circular systems called "gyers". 2. ____
The problem gets worse as plastic breaks down into very small pieces, or "micro plastic". 3. ____
4. ____
"Sea plastic is a symbol of the negative effects of our lifestyle and technology," he says. "5. ____
A. It goes unnoticed and finds its way to human bodies.
B. This is eaten by fish and leads to massive species loss.
C. To work with the currents would help collect the waste.
D. Our aim should be to create a new lifestyle for this century.
E. However, there are some young minds working to clean up the sea for future generations.
F. Although remote and previously untouched by humans, the island was covered in plastic waste.
G. One of the largest is in the Pacific Ocean, an area now known as the "Great Pacific Garbage Patch".
七选五
主题语境: 人与自然 语篇类型: 说明文 建议用时: 8 min
Scientists visiting tiny Henderson Island in the South Pacific recently made an alarming discovery. 1. ____
F
They calculated there were 38 million pieces of plastic. "This is not an issue to ignore. We need to do something now to protect the sea," said one scientist.Plastic waste in the sea has long been known about, but only now are we discovering the true extent (程度) of the problem. Plastic takes hundreds of years to decompose (降解), so all the plastic ever produced still exists somewhere. Around 95% of plastics made are not recycled, and large amounts enter the sea. Currents (洋流) collect this waste in large circular systems called "gyers". 2. ____
G
The problem gets worse as plastic breaks down into very small pieces, or "micro plastic". 3. ____
B
Humans also eat these fish, and micro plastic has even been found in tap water around the world. The plastic on Henderson Island accounts for just 2 seconds' worth of global annual plastic production. That production will be three times by 2050.4. ____
E
While diving in Greece, young Boyan Slat noticed there was more plastic waste than fish. He decided right then to dedicate his life to solving this problem. Boyan thought, why move through the sea when the sea can move through you? So he started The Ocean Cleanup project, which places very long floating barriers in the Pacific. Currents then concentrate the waste naturally so it can be collected and recycled. He hopes to reduce the patch by 50% in just five years."Sea plastic is a symbol of the negative effects of our lifestyle and technology," he says. "5. ____
D
Protecting the sea from plastic is a good place to start!"A. It goes unnoticed and finds its way to human bodies.
B. This is eaten by fish and leads to massive species loss.
C. To work with the currents would help collect the waste.
D. Our aim should be to create a new lifestyle for this century.
E. However, there are some young minds working to clean up the sea for future generations.
F. Although remote and previously untouched by humans, the island was covered in plastic waste.
G. One of the largest is in the Pacific Ocean, an area now known as the "Great Pacific Garbage Patch".
答案:
语篇导读 本文是一篇说明文。文章主要介绍科学家们发现了海洋中的塑料垃圾已经非常严重,人们需要做些什么来保护海洋。 1.F 根据上文可知,科学家们到了一个岛上并有了惊人的发现。而下文"They calculated there were 38 million pieces of plastic."则告诉我们塑料的总数。F项承上启下,与上下文内容一致。故选F。 2.G 根据空前一句可知,在海洋中,环流在收集这些废物。G项与上文内容一致。故选G。 3.B 根据空前一句可知,微塑料会更糟糕。而空后"Humans also eat these fish, and micro plastic has even been found in tap water around the world."则暗示空处指的是鱼类会食用微塑料。B项承上启下,与本段内容一致。故选B。 4.E 根据空后两句可知,本段主要讲述的是有人正在清理海洋塑料垃圾。E项与下文内容一致。故选E。 →空处为段首句,为本段主要内容 5.D 根据下文可知,空处指的应该是一个很好的憧憬,而保护海洋免受塑料污染是这一美好未来的良好开端。D项与下文内容一致。故选D。
查看更多完整答案,请扫码查看