2025年实验班全程提优训练高中英语选择性必修第二册外研版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年实验班全程提优训练高中英语选择性必修第二册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第23页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
B(2024.吉林长春第十一高中月考)
Five−year−old Mustafa is smiling for the first time in ages.She did not receive a new toy or her favourite candy ; rather,she got a wig (假发).
Despite the several challenges, Salam said making wigs gives him as much happiness as it does for his young customers.“ Children need the emotional and moral support to go through this tough illness.” He added,“ Losing their hair drives them to withdraw into themselves out of fear and embarrassment.I cannot help in their treatment,but I can help them get through it.”
24.Why are a toy and candy mentioned in
Paragraph 1?
A.To indicate the girl's age.
B.To imply a serious illness.
C.To show the shortage of toys and candies.
D.To highlight the value of the wig ;.
25.What can be learnt from the father'swords?
A.Mustafa ’ s hairstyle matters much.
B.Sports benefit Mustafa.
C.Hair loss depressed Mustafa.
D.Mustafa's treatment failed.
26.What led to Salam's decision on the mission?
A.His sympathy.
B.Family support.
C.Government funds.
D.Mustafa's enthusiasm.
27. 新考法 What kind of person is Salam according
to the passage?
A.Cautious and innovative.
B.Inspiring and talented.
C.Sensitive and empathetic.
D.Ambitious and sensible.
Five−year−old Mustafa is smiling for the first time in ages.She did not receive a new toy or her favourite candy ; rather,she got a wig (假发).
Mustafa had to go through painful procedures after being diagnosed with cancer at an early age. Her father expressed her sadness when she lost her hair after months of chemotherapy(化疗).“She saw children of her age jumping in playgrounds and spending hours styling their hair, while she couldn't. Losing her hair made her hopeless, negatively impacting her response to treatment,"the girl's father said.
Coming from a less fortunate family,Mustafa now sits in a humble hairdresser's in Cairo, sliding her fingers through her new long hair as she looks in the mirror with fresh enthusiasm. Behind that smile and renewed confidence is Salam, from Egypt, who has been personally funding and designing free wigs for children with cancer to give them power to defeat their illness.
Salam took up his mission when he saw a viral video on social media of a young cancer patient who was excited at receiving a new wig.It was the moment when he decided to provide free wigs to children with cancer to lift up their spirits."Many families can barely afford expensive cancer treatment costs, let alone costly cosmetic services that can play a huge role in restoring children's confidence and giving them strength to continue their treatment,"said Salam.
As part of the self-funded initiative, Salam purchases the necessary requirements to make a wig, while his father helps design hairstyles to serve different children. So far, Salam has helped over 15 children walk out of his shop empowered with big smiles.
24.Why are a toy and candy mentioned in
Paragraph 1?
A.To indicate the girl's age.
B.To imply a serious illness.
C.To show the shortage of toys and candies.
D.To highlight the value of the wig ;.
25.What can be learnt from the father'swords?
A.Mustafa ’ s hairstyle matters much.
B.Sports benefit Mustafa.
C.Hair loss depressed Mustafa.
D.Mustafa's treatment failed.
26.What led to Salam's decision on the mission?
A.His sympathy.
B.Family support.
C.Government funds.
D.Mustafa's enthusiasm.
27. 新考法 What kind of person is Salam according
to the passage?
A.Cautious and innovative.
B.Inspiring and talented.
C.Sensitive and empathetic.
D.Ambitious and sensible.
答案:
24.D 推理判断题。根据第一段内容和第二段前两句可知,穆斯塔法因为被诊断患有癌症,经过数月的化疗后头发掉光了,因此相比于收到新玩具或者最喜欢的糖果,收到一顶假发对她来说是更有意义的。故第一段提到了玩具和糖果是为了突出假发的价值。故选 D。 25.C 细节理解题。根据第二段最后两句可知,看到别的孩子在操场上蹦蹦跳跳,花上几个小时做发型,而穆斯塔法却不能,失去头发让她绝望,这对她的治疗产生了负面影响。故选 C。 26.A 细节理解题。根据第四段前两句可知,萨拉姆在社交媒体上看到了一段视频:一位年轻的癌症患者因获得新假发而兴奋不已,就是在这一刻他决定为患癌症的孩子们提供免费的假发,即他对那些因为癌症进行化疗而失去头发的孩子们的同情,才让他把为那些孩子们制作假发当作使命。故选 A。 27.C 推理判断题。根据第四段前两句可知,他对那些因为癌症进行化疗而失去头发的孩子们是同情和理解的,由此表明他是一个情感敏感的人;同时根据最后一段中萨拉姆的话可知,萨拉姆克服困难,在情感上和精神上去帮助和支持那些因为癌症化疗而掉发的孩子们,体现出他是善良并善解人意的。故选 C。
查看更多完整答案,请扫码查看