2025年实验班全程提优训练高中英语选择性必修第二册外研版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年实验班全程提优训练高中英语选择性必修第二册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第134页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
Ⅱ. 阅读理解
To understand the effect of ice melting around the world, we first have to understand what an ice sheet actually is. Covering 5.4 million square miles in Antarctica (南极洲) and 656,000 square miles in Greenland, an ice sheet is actually a huge land of ice from the Ice Age. These sheets form in areas where snow that falls in winter does not melt entirely over the summer. This ice, home to different species of animals, is now melting at a rate that cannot support the life it currently holds.
Many of these creatures rely on ice sheets as land for resting, hunting and protection, yet as the size decreases, they are forced out of their homeland in search of other land on which to live. Often this means journeys to search for food and an imbalanced ecosystem happens when different species are forced together onto the coast.
Since the 1990s, the deer population has dropped by 56 percent—climate change has caused higher temperatures over winter setting off rainfall instead of snow, which freezes more quickly underfoot and makes it harder to walk and search for food. In the summer, frozen layers of land melt and release trapped diseases which bring death to animals. A similar situation has fallen on the polar bears who suffered a 40 percent population loss between 2001 and 2010.
Quite apart from these problems, the threat of sea levels rising if the ice caps were to disappear is approaching. If the Greenland Ice Sheet melted, the sea level would rise around six metres, and if the Antarctic Ice Sheet melted, sea levels would rise by around 200 feet. As a matter of fact, sea levels have risen about eight inches since 1880, three of which we've gained over the last 25 years. This seemingly small amount has already caused dangerous flooding, loss of farmland and more deadly storms.
While we're still a long way from losing the ice sheets all together, we've already lost too much and if we don't take climate change seriously now, we will certainly hit the point of no return.
1. What is an ice sheet according to the passage?
A. It is an ice world for animals to live on.
B. It is a land of ice that covers all Greenland.
C. It is an area where ice never melts in summer.
D. It is a large area of ice that exists for centuries.
(
2. The melting of ice sheets brings about the following effects EXCEPT ____ .
A. a longer distance to search for food
B. a decrease in animal population
C. a larger amount of snowfall
D. the release of more diseases
(
3. What can we infer from Paragraph 4?
A. Sea levels are rising faster in recent years.
B. The ice cap will first disappear in Greenland.
C. All natural disasters happen due to sea level rise.
D. The Greenland Ice Sheet will be the first to disappear.
(
4. What could be the best title for this passage?
A. Changes of Sea Levels
B. Ice, Sea and Animals
C. Greenland and Antarctica
D. Effect of Melting Ice Sheets
(
To understand the effect of ice melting around the world, we first have to understand what an ice sheet actually is. Covering 5.4 million square miles in Antarctica (南极洲) and 656,000 square miles in Greenland, an ice sheet is actually a huge land of ice from the Ice Age. These sheets form in areas where snow that falls in winter does not melt entirely over the summer. This ice, home to different species of animals, is now melting at a rate that cannot support the life it currently holds.
Many of these creatures rely on ice sheets as land for resting, hunting and protection, yet as the size decreases, they are forced out of their homeland in search of other land on which to live. Often this means journeys to search for food and an imbalanced ecosystem happens when different species are forced together onto the coast.
Since the 1990s, the deer population has dropped by 56 percent—climate change has caused higher temperatures over winter setting off rainfall instead of snow, which freezes more quickly underfoot and makes it harder to walk and search for food. In the summer, frozen layers of land melt and release trapped diseases which bring death to animals. A similar situation has fallen on the polar bears who suffered a 40 percent population loss between 2001 and 2010.
Quite apart from these problems, the threat of sea levels rising if the ice caps were to disappear is approaching. If the Greenland Ice Sheet melted, the sea level would rise around six metres, and if the Antarctic Ice Sheet melted, sea levels would rise by around 200 feet. As a matter of fact, sea levels have risen about eight inches since 1880, three of which we've gained over the last 25 years. This seemingly small amount has already caused dangerous flooding, loss of farmland and more deadly storms.
While we're still a long way from losing the ice sheets all together, we've already lost too much and if we don't take climate change seriously now, we will certainly hit the point of no return.
1. What is an ice sheet according to the passage?
A. It is an ice world for animals to live on.
B. It is a land of ice that covers all Greenland.
C. It is an area where ice never melts in summer.
D. It is a large area of ice that exists for centuries.
(
D
)2. The melting of ice sheets brings about the following effects EXCEPT ____ .
A. a longer distance to search for food
B. a decrease in animal population
C. a larger amount of snowfall
D. the release of more diseases
(
C
)3. What can we infer from Paragraph 4?
A. Sea levels are rising faster in recent years.
B. The ice cap will first disappear in Greenland.
C. All natural disasters happen due to sea level rise.
D. The Greenland Ice Sheet will be the first to disappear.
(
A
)4. What could be the best title for this passage?
A. Changes of Sea Levels
B. Ice, Sea and Animals
C. Greenland and Antarctica
D. Effect of Melting Ice Sheets
(
D
)
答案:
1.D 细节理解题。根据第一段中的"Covering 5.4 million square miles in Antarctica (南极洲) and 656,000 square miles in Greenland, an ice sheet is actually a huge land of ice from the Ice Age."可知,冰盖就是一大片存在了几个世纪的冰地。故选D。2.C 细节理解题。根据第二段中的"Many of these creatures rely on ice sheets as land for resting, hunting and protection"和第三段前两句可知,冰盖的融化会导致动物到更远的地方去寻找食物、动物数量的减少和释放更多的疾病,并没有提到更大量的降雪。故选C。3.A 推理判断题。根据第四段中的"As a matter of fact, sea levels have risen about eight inches since 1880, three of which we've gained over the last 25 years."可推知,近年来,海平面上升得更快了。故选A。4.D 主旨大意题。根据第一段中的"To understand the effect of ice melting around the world, we first have to understand what an ice sheet actually is."以及下文对冰盖融化产生的影响的具体描述可知,文章主要介绍了冰盖融化的影响。由此可知,Effect of Melting Ice Sheets(冰盖融化的影响)适合作本文最佳标题。故选D。
查看更多完整答案,请扫码查看