2025年实验班全程提优训练高中英语选择性必修第二册外研版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年实验班全程提优训练高中英语选择性必修第二册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第140页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
Ⅰ. 课文语法填空
As we know, in 2016, Shennongjia made it onto the UNESCO World Heritage List. UNESCO 1.
It is a challenge to look after so many species. Thanks to those 5.
As we know, in 2016, Shennongjia made it onto the UNESCO World Heritage List. UNESCO 1.
awarded
(award) Shennongjia this status because it meets two criteria required by the list. For the first criterion, Shennongjia is 2. apparently
(apparent) one of the most "complete" natural areas in the world. Its broad region in altitude leads to a great variation in climatic conditions, which allows a wide 3. variety
(various) of species to thrive. For the second criterion, Shennongjia has over 3,000 plant species, 4. representing
(represent) more than ten per cent of China's total floral richness.It is a challenge to look after so many species. Thanks to those 5.
scientists'
(scientist) efforts, the monkey's population has doubled 6. since
the 1980s. But the most 7. impressive
(impress) aspect of Shennongjia is the local people, 8. who
take things from nature without causing damage. By providing the bees 9. with
a secure home, the villagers collect their honey in return. All of this explains 10. why
Shennongjia earned—and deserves—its place on the list.
答案:
1. awarded 2. apparently 3. variety 4. representing 5. scientists' 6. since 7. impressive 8. who 9. with 10. why
Ⅱ. 跨学科
(2025·浙江强基联盟联考)阅读理解
主题语境: 人与自然 语篇类型: 说明文 建议用时: 8 min
Where were the dull sounds of flying insects hitting against the light bulb? Even the absent singing of cicadas or crickets, whichever they were, had quieted its instruments. Where have all the insects gone?
Our own existence depends on a diverse insect world. Studies show that where more insect species are present, pollination (授粉) is more reliable. As Dave Goulson, professor of biology, points out in his book *Silent Earth: Averting the Insect Apocalypse*, about three-quarters of all crops grown by humans require pollination by animals, the vast majority by insects. "We could not feed the global human population without pollinators," he writes. It's not just about bees and butterflies, the beautiful insects. Other, less visually appealing pollinators such as flies, moths, and earwigs are also showing declines. Several of these species don't just pollinate. They also eat the pest (害虫) insects that ruin crops.
It turns out that ecologists and entomologists around the world have been warning about declining insect numbers for years. The culprits are climate change, habitat loss, light pollution, intensive farming, pesticide and fertilizer use.
But it's a struggle to get people to act. After all, we humans have a complicated relationship with our six-legged fellow companions. Who can forget the horror of Kafka's *The Metamorphosis* (《变形记》), where a travelling salesman wakes up one morning to find himself transformed into an insect? Even insects like butterflies and bees can seem strange when you look at them closely. Maybe we've been ignoring them because they seem different from us.
Some steps may be as simple as turning off artificial light. A recent study in China found that trees in Beijing, lit by street lights at night, seem to have tougher leaves. In other words, insects are probably being starved in the area.
We should change our attitudes to insects. Those annoying flies hovering around your food are simply doing what they were born for. They're recycling. Without them we might be wondering what to do about rotting (腐烂的) waste. Besides, they're food for birds, and UK bird populations have greatly decreased in recent years.
1. What can we learn about insects in the first two paragraphs?
A. Less appealing insects are on the increase.
B. Beautiful insects can help kill the pests.
C. Insect pollination affects the crop types.
D. Insect decline threatens global food supply.
2. What does the underlined word "culprits" mean in Paragraph 3?
A. Solutions.
B. Causes.
C. Effects.
D. Consequences.
3. 新考法 What is the author's purpose in writing the text?
A. To explore the diversity of the insects.
B. To compare the different features of insects.
C. To warn about the insect decline and its effects.
D. To review the history of human-insect relationship.
(2025·浙江强基联盟联考)阅读理解
主题语境: 人与自然 语篇类型: 说明文 建议用时: 8 min
Where were the dull sounds of flying insects hitting against the light bulb? Even the absent singing of cicadas or crickets, whichever they were, had quieted its instruments. Where have all the insects gone?
Our own existence depends on a diverse insect world. Studies show that where more insect species are present, pollination (授粉) is more reliable. As Dave Goulson, professor of biology, points out in his book *Silent Earth: Averting the Insect Apocalypse*, about three-quarters of all crops grown by humans require pollination by animals, the vast majority by insects. "We could not feed the global human population without pollinators," he writes. It's not just about bees and butterflies, the beautiful insects. Other, less visually appealing pollinators such as flies, moths, and earwigs are also showing declines. Several of these species don't just pollinate. They also eat the pest (害虫) insects that ruin crops.
It turns out that ecologists and entomologists around the world have been warning about declining insect numbers for years. The culprits are climate change, habitat loss, light pollution, intensive farming, pesticide and fertilizer use.
But it's a struggle to get people to act. After all, we humans have a complicated relationship with our six-legged fellow companions. Who can forget the horror of Kafka's *The Metamorphosis* (《变形记》), where a travelling salesman wakes up one morning to find himself transformed into an insect? Even insects like butterflies and bees can seem strange when you look at them closely. Maybe we've been ignoring them because they seem different from us.
Some steps may be as simple as turning off artificial light. A recent study in China found that trees in Beijing, lit by street lights at night, seem to have tougher leaves. In other words, insects are probably being starved in the area.
We should change our attitudes to insects. Those annoying flies hovering around your food are simply doing what they were born for. They're recycling. Without them we might be wondering what to do about rotting (腐烂的) waste. Besides, they're food for birds, and UK bird populations have greatly decreased in recent years.
1. What can we learn about insects in the first two paragraphs?
A. Less appealing insects are on the increase.
B. Beautiful insects can help kill the pests.
C. Insect pollination affects the crop types.
D. Insect decline threatens global food supply.
2. What does the underlined word "culprits" mean in Paragraph 3?
A. Solutions.
B. Causes.
C. Effects.
D. Consequences.
3. 新考法 What is the author's purpose in writing the text?
A. To explore the diversity of the insects.
B. To compare the different features of insects.
C. To warn about the insect decline and its effects.
D. To review the history of human-insect relationship.
答案:
语篇导读 本文是一篇说明文。文章以昆虫数量减少的现象开头,引出昆虫对生态系统和人类生存的重要性,并指出昆虫数量下降是由于气候变化、栖息地丧失、光污染、集约化农业、杀虫剂和化肥使用等因素造成的,并强调了人类对昆虫的态度需要改变。 1.D 细节理解题。根据第一段"Where were the dull sounds of flying insects hitting against the light bulb? Even the absent singing of cicadas or crickets, whichever they were, had quieted its instruments. Where have all the insects gone?"和第二段中的"Our own existence depends on a diverse insect world...'We could not feed the global human population without pollinators,' he writes."可知,文章引出昆虫数量下降的现象,并且重点说明了昆虫对人类食物生产的重要性。并强调没有授粉者,我们无法养活全球人口。这表明昆虫数量下降威胁着全球粮食供应。故选D。 2.B 词义猜测题。根据上文"It turns out that ecologists and entomologists around the world have been warning about declining insect numbers for years."可推测,下文指出了昆虫数量下降的原因是气候变化、栖息地丧失、光污染、集约化农业、农药和化肥的使用。culprits指的是这些导致昆虫数量下降的因素,也就是"罪魁祸首",即"原因",和causes同义。故选B。 3.C 推理判断题。文章从昆虫数量减少的现象开始,并重点阐述了昆虫数量下降的原因以及对生态系统和人类生活的影响。作者通过一系列论证,呼吁人们重视昆虫的价值,并采取措施保护昆虫。因此,文章的目的是警告人们昆虫数量下降及其影响。故选C。
查看更多完整答案,请扫码查看