2025年实验班全程提优训练高中英语选择性必修第二册外研版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年实验班全程提优训练高中英语选择性必修第二册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第101页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
Ⅰ. 课文语法填空
I am a doctor. When I saw the tragic scenes on the news about Ebola, I felt it was my duty as a doctor 1.
With each person I met, I felt 5.
I am a doctor. When I saw the tragic scenes on the news about Ebola, I felt it was my duty as a doctor 1.
to go
(go) there and offer my help. So three months ago, I arrived in Liberia, 2. where
I would take the place of Emma, 3. a
Canadian specialist. Emma spent an hour with me in the staff room talking me through the daily routine. As she talked, I could hear at least three different languages 4. being spoken
(speak) at the tables around us. Later, Emma introduced me to some of the others working for or alongside MSF.With each person I met, I felt 5.
proud/prouder
(proud) in this extraordinary team, whose devotion 6. to
the cause shone from 7. their
(they) eyes. We have worked together, 8. surrounded
(surround) by flood, vomit and death, but we will never give up on a patient. To be caught up in such a crisis creates powerful bonds between people, not only between carers and patients, but also between all those who have come from different parts of the world and joined together in a common cause. In a world still facing so many problems, it is 9. absolutely
(absolute) essential for us all to collaborate to create a 10. global
(globe) community.
答案:
Ⅰ. 1. to go 2. where 3. a 4. being spoken
5. proud/prouder 6. to 7. their 8. surrounded
9. absolutely 10. global
5. proud/prouder 6. to 7. their 8. surrounded
9. absolutely 10. global
Ⅱ. 新情境
(2025·河北沧州八县期中联考)阅读理解
主题语境: 人与社会 语篇类型: 新闻报道 建议用时: 7 min
Farmers are celebrating their rice harvest by singing and dancing on the farm. This is Wanbao Mozambique rice farm, China's largest rice planting project in Africa. Here, if people can speak hello in Chinese, "ni hao", they most certainly also know another Chinese term Wanbao, the name of a Chinese rice farm project.
Through the fertile(肥沃的) area in south Mozambique, the Limpopo River is flowing into the Indian Ocean in the Xai-Xai district. Benefiting from the vast farmland, a suitable climate, enough water and the support from China, the project is creating a bright future for the people here.
Through cooperative planting methods, Wanbao is helping the local farmers develop successful rice plantations. It not only provides seeds, farm chemicals and fertilizers, but also does land leveling and water pumping(抽水).
To have good harvests, farmers work hard and learn from the Chinese. Now the local farmers' love for farming is growing and they are getting richer and richer.
"I've benefited a lot from the rice farming and learned to produce rice using Chinese technologies on one hectare(公顷) of land," says a mother of five children. "With the money, I have improved my life a lot. I have built my house and my children are going to school."
An old farmer is now even teaching other farmers how to grow rice. He is cultivating crops over 40 hectares. "Thanks to the project, both my children and grandchildren are living a stable life. Now I go to the fields to support the other farmers with teaching. I hope Wanbao will extend the growing areas to other corners of the county in the future to help fight poverty," he says.
1. Why does the author mention "ni hao" in the first paragraph?
A. To show the popularity of the project in Mozambique.
B. To indicate farmers' Chinese language skills.
C. To prove the importance of Chinese in Mozambique.
D. To suggest Chinese is a requirement for working on the farm.
2. What can we know about the Wanbao project?
A. It plants trees in urban areas.
B. It teaches the locals Chinese.
C. It improves the local climate.
D. It offers farming technologies to the locals.
3. What does the underlined word "cultivating" in the last paragraph mean?
A. Preparing.
B. Growing.
C. Selling.
D. Pulling.
4. In which section of a website is the text likely to be found?
A. Travel.
B. Education.
C. Agriculture.
D. Art.
(2025·河北沧州八县期中联考)阅读理解
主题语境: 人与社会 语篇类型: 新闻报道 建议用时: 7 min
Farmers are celebrating their rice harvest by singing and dancing on the farm. This is Wanbao Mozambique rice farm, China's largest rice planting project in Africa. Here, if people can speak hello in Chinese, "ni hao", they most certainly also know another Chinese term Wanbao, the name of a Chinese rice farm project.
Through the fertile(肥沃的) area in south Mozambique, the Limpopo River is flowing into the Indian Ocean in the Xai-Xai district. Benefiting from the vast farmland, a suitable climate, enough water and the support from China, the project is creating a bright future for the people here.
Through cooperative planting methods, Wanbao is helping the local farmers develop successful rice plantations. It not only provides seeds, farm chemicals and fertilizers, but also does land leveling and water pumping(抽水).
To have good harvests, farmers work hard and learn from the Chinese. Now the local farmers' love for farming is growing and they are getting richer and richer.
"I've benefited a lot from the rice farming and learned to produce rice using Chinese technologies on one hectare(公顷) of land," says a mother of five children. "With the money, I have improved my life a lot. I have built my house and my children are going to school."
An old farmer is now even teaching other farmers how to grow rice. He is cultivating crops over 40 hectares. "Thanks to the project, both my children and grandchildren are living a stable life. Now I go to the fields to support the other farmers with teaching. I hope Wanbao will extend the growing areas to other corners of the county in the future to help fight poverty," he says.
1. Why does the author mention "ni hao" in the first paragraph?
A. To show the popularity of the project in Mozambique.
B. To indicate farmers' Chinese language skills.
C. To prove the importance of Chinese in Mozambique.
D. To suggest Chinese is a requirement for working on the farm.
2. What can we know about the Wanbao project?
A. It plants trees in urban areas.
B. It teaches the locals Chinese.
C. It improves the local climate.
D. It offers farming technologies to the locals.
3. What does the underlined word "cultivating" in the last paragraph mean?
A. Preparing.
B. Growing.
C. Selling.
D. Pulling.
4. In which section of a website is the text likely to be found?
A. Travel.
B. Education.
C. Agriculture.
D. Art.
答案:
Ⅱ. 语篇导读 本文是一篇新闻报道。文章主要讲述了万宝水稻种植项目帮助莫桑比克人民发展农业,实现脱贫。
1.A 推理判断题。根据第一段中的“Here, if people can speak hello in Chinese, ‘ni hao’, they most certainly also know another Chinese term Wanbao, the name of a Chinese rice farm project.”可知,凡是能用中文“你好”打招呼的人都会知道“万宝”这个中国水稻种植项目。由此可推知,该项目在莫桑比克非常受欢迎。故选A。
2.D 细节理解题。根据倒数第二段中的“I've benefited a lot from the rice farming and learned to produce rice using Chinese technologies on one hectare(公顷) of land”可知,万宝项目给当地人提供了农业技术。故选D。
3.B 词义猜测题。根据画线词前一句“An old farmer is now even teaching other farmers how to grow rice.”和画线词后的“crops over 40 hectares”可知,这位老农民可以教其他农民如何种植水稻。由此可推知,他在40公顷的土地上种植庄稼,cultivate意为“种植”,与grow意思一致。故选B。
4.C 推理判断题。根据第一段中的“Farmers are celebrating their rice harvest by singing and dancing on the farm. This is Wanbao Mozambique rice farm, China's largest rice planting project in Africa.”并结合下文可知,本文主要讲述了万宝水稻种植项目帮助莫桑比克人民种植水稻,这与农业有关,所以本文最有可能出自网站上的农业板块。故选C。
1.A 推理判断题。根据第一段中的“Here, if people can speak hello in Chinese, ‘ni hao’, they most certainly also know another Chinese term Wanbao, the name of a Chinese rice farm project.”可知,凡是能用中文“你好”打招呼的人都会知道“万宝”这个中国水稻种植项目。由此可推知,该项目在莫桑比克非常受欢迎。故选A。
2.D 细节理解题。根据倒数第二段中的“I've benefited a lot from the rice farming and learned to produce rice using Chinese technologies on one hectare(公顷) of land”可知,万宝项目给当地人提供了农业技术。故选D。
3.B 词义猜测题。根据画线词前一句“An old farmer is now even teaching other farmers how to grow rice.”和画线词后的“crops over 40 hectares”可知,这位老农民可以教其他农民如何种植水稻。由此可推知,他在40公顷的土地上种植庄稼,cultivate意为“种植”,与grow意思一致。故选B。
4.C 推理判断题。根据第一段中的“Farmers are celebrating their rice harvest by singing and dancing on the farm. This is Wanbao Mozambique rice farm, China's largest rice planting project in Africa.”并结合下文可知,本文主要讲述了万宝水稻种植项目帮助莫桑比克人民种植水稻,这与农业有关,所以本文最有可能出自网站上的农业板块。故选C。
查看更多完整答案,请扫码查看