2025年实验班全程提优训练高中英语选择性必修第二册外研版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年实验班全程提优训练高中英语选择性必修第二册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年实验班全程提优训练高中英语选择性必修第二册外研版》

第108页
Ⅰ. 课文语法填空
In 1863, in Gettysburg, Abraham Lincoln gave the famous address to the crowd 1.
in
memory of the soldiers who died for the country. The place was the site of a recent battle where thousands of soldiers 2.
had died
(die). His address to the crowd changed the minds of his people and helped shape a nation. At a great cost, the Union won in the Civil War, but the people lost hope and purpose. Lincoln's speech was full of hope, 3.
belief
(believe) and a reason to look to the future. He gave them a new vision of 4.
what
the United States of America should be, 5.
based
(base) on the ideals set down by its Founding Fathers 87 years before. Now it was up to the living to remove not only the divisions between North and South, 6.
but
the boundaries between black and white.
Now we are engaged in a great civil war, 7.
testing
(test) whether that nation, or any nation, can long endure. We have come for the 8.
dedication
(dedicate) of a portion of the battlefield as a final resting place for those 9.
who
here gave their lives so that the nation might live. It is for us, the living, rather to be dedicated here to the unfinished work. It is rather for us to be here dedicated to the great task 10.
remaining
(remain) before us.
答案: Ⅰ. 1. in 2. had died 3. belief 4. what 5. based 6. but  7. testing 8. dedication 9. who 10. remaining
Ⅱ. (2025·河南百师联盟期中)阅读理解
主题语境: 人与社会 语篇类型: 说明文 建议用时: 8 min
Who doesn't love a warm, delicious and satisfying meal? Food is what keeps human bodies full of nutrients and it provides the energy needed to go through life. But there is more to eating than just survival. People often use food to bond(建立密切联系) with others through shared meals, food gifts and at celebrations. As the Better Health Channel reports, food is used by people in all countries and cultures around the world as a way to come together and enjoy.
Gathering together with friends and family, or even with strangers, nourishes(滋养) more than our bodies. And what's interesting is that it's not necessarily the actual food that makes the meal so important. The social interaction of the meal setting encourages people to pay attention to each other and to connect, Life Magazine reports.
So how can people include these important "bonding through food" practices into their lives? Some suggest going out to eat with friends, family members or coworkers bi-monthly or even weekly. Going out to eat or sharing meals with others creates much deeper and more meaningful interactions when compared to other joint activities like watching a movie or TV together.
Research conducted by the University of Oxford showed that people who eat socially are more well adjusted in social and emotional settings and are more likely to feel better about themselves. And although many people eat their meals alone, 76 percent of the people questioned think sharing a meal is a good way to bring people closer.
So why is it that eating with others feels good? A study conducted by the University of Chicago concludes that it is all about trust. According to the research, food helps develop trust since eating the same food together with someone else suggests that both parties are willing to bring the same thing into their body. It's only natural that trust and cooperation are likely to develop as a result of this bonding experience.
1. What is the purpose of sharing meals beyond survival?
A. To provide energy for the body.
B. To bring people together socially.
C. To serve as a form of entertainment.
D. To celebrate personal achievements.
2. What can we know from the Life Magazine's reports?
A. Social interaction during meals is significant.
B. Meals are primarily for nutritional purposes.
C. The food itself is the most important aspect.
D. Eating alone is more beneficial than sharing meals.
3. How can people put "bonding through food" into practice?
A. By sharing food gifts more often.
B. By watching movies or TV together.
C. By spending more time with the family.
D. By eating together with others regularly.
4. Why does sharing meals feel good?
A. It provides a sense of belonging.
B. It offers an opportunity for relaxation.
C. It develops trust between individuals.
D. It allows for the sharing of diverse opinions.
答案: Ⅱ. 语篇导读 本文是一篇说明文。文章主要探讨了食物在人类社交中的重要作用,以及如何通过共享食物来建立密切联系和信任。 1. B 细节理解题。根据第一段中的"People often use food to bond(建立密切联系)with others through shared meals, food gifts and at celebrations. As the Better Health Channel reports, food is used by people in all countries and cultures around the world as a way to come together and enjoy."可知,人们通过共同进餐等方式利用食物与他人建立密切联系,在世界各国各文化中食物都是一种让人们相聚在一起、共同享受的方式,说明除了维持生存外,共同进餐的目的在于从社交层面把人们聚到一起。故选B。 2. A 推理判断题。根据第二段中的"The social interaction of the meal setting encourages people to pay attention to each other and to connect, Life Magazine reports."可知,《生活杂志》的报道强调了餐桌上社交互动的重要性。故选A。 3. D 细节理解题。根据第三段中的"So how can people include these important 'bonding through food' practices into their lives? Some suggest going out to eat with friends, family members or coworkers bi-monthly or even weekly."可知,人们可以通过每月两次或者每周和朋友、家人或者同事外出吃饭,把"通过食物建立联系"的做法融入生活,也就是要经常和别人一起吃饭。故选D。 4. C 推理判断题。根据最后一段中的"So why is it that eating with others feels good... are willing to bring the same thing into their body."可知,芝加哥大学的一项研究得出结论:与他人一起用餐感觉很好是因为共享食物能够增进信任。故选C。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭