2025年小题狂做八年级英语上册译林版巅峰版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年小题狂做八年级英语上册译林版巅峰版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年小题狂做八年级英语上册译林版巅峰版》

二、阅读理解
A
Leisure
What is this life if, full of care,
We have no time to stand and stare(凝视).
No time to stand beneath the boughs(大树枝),
And stare as long as sheep or cows.
No time to see, when woods we pass,
Where squirrels hide their nuts in grass.
No time to see, in broad daylight,
Streams full of stars, like skies at night.
No time to turn at Beauty's glance(一瞥),
And watch her feet, how they can ▲.
No time to wait till her mouth can.
Enrich that smile her eyes began.
A poor life this is if, full of care,
We have no time to stand and stare.
——By William Henry Davies(1871-1940)
1. Which of the following words can we put in "▲"?
A. smile
B. dress
C. care
D. dance
2. Which picture comes to your mind after reading the poem?
3. What is the main idea of the poem?
A. People should work hard.
B. Animals are our friends.
C. Busy life makes us miss joys.
D. Protecting nature is our duty.
答案: 1. D 提示:推理判断题。根据“watch her feet, how they can…”可推知,此处诗人意图描述脚的某种姿态,综合四个选项可知 dance“跳舞”最符合诗歌的意境。
2. A 提示:推理判断题。根据“Where squirrels hide their nuts in grass”和“Streams full of stars, like skies at night.”可知,诗歌描绘了自然景象,如树枝、松鼠、溪流等,与第一幅图画中松鼠、大树和田园风光的场景一致。
3. C 提示:主旨大意题。通读全文可知,诗歌描述了忙碌的生活让人们无暇停下脚步,错过了欣赏自然和生活中美好瞬间的快乐。由此推断选项C“忙碌生活让我们错过欢乐”最适合作标题。
1. Which sock is lost at the beginning of the story?
B

2. What do you know about Argyle-Left from the underlined sentence "He felt as if a big hole had opened in his weave."?
C

3. What happened in the story? Put the following events in the correct order.
①Argyle-Left reached the laundry.
②Argyle-Left saved Argyle-Right.
③Argyle-Left climbed out of the sock drawer.
D

4. What can we learn from the story?
C

5. What's the best title for the story?
C
答案: 1. B 提示:细节理解题。根据第四段中的“Argyle-Left could not find Argyle-Right”可知,菱形左找不到菱形右了。由此可知,菱形右这只袜子丢了。
2. C 提示:推理判断题。画线句“He felt as if a big hole had opened in his weave.”表示“他感觉自己的身体好像被打开了一个大洞。”结合上文“Argyle-Left’s heart went bing-bang.”可推断,选项C“他既害怕又担心”符合文意。
3. D 提示:细节理解题。第七段中的“Argyle-Left climbed out of the sock drawer and searched many places by himself”对应③;第八段中的“Finally, he reached the laundry”对应①;倒数第六段中的“He thought for a while, then pulled up his thread to save Argyle-Right. It worked.”对应②。所以正确顺序是③①②。
4. C 提示:推理判断题。根据第一段中的“Jimmy, whose feet they clothed, was always dropping them.”可知,吉米粗心大意,总是把袜子们弄丢。
5. C 提示:最佳标题题。通读全文可知,本文主要讲述了袜子菱形左寻找并拯救袜子菱形右的故事,袜子菱形左的旅程贯穿全文,选项C“一只袜子的旅程”最适合作标题。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭