2025年小题狂做八年级英语上册译林版巅峰版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年小题狂做八年级英语上册译林版巅峰版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年小题狂做八年级英语上册译林版巅峰版》

A(2024·鼓楼期中)
Remember your childhood, there is a kind of toy called bamboo dragonfly. Just like its name, bamboo dragonfly looks like a dragonfly. Bamboo dragonfly is made of bamboo. Bamboo dragonfly has two parts. One is the bamboo handle. The second is the wings. To play, rub your hands, and then let it go, bamboo dragonfly will fly to the sky. It has a long history. If you don't believe, please read on.
2523 years ago, bamboo dragonfly was created(创造) by the Chinese. It has been a toy for Chinese children for more than 2,000 years. It was introduced to Europe in the 18th century, and George Cayley, the Father of aviation (航空), had been fascinated by bamboo dragonflies all his life. In his first aeronautical research, he copied and modified the bamboo dragonfly in the 1796 and figured out how propellers(螺旋桨) work. His research helped with the development of airplanes. Now, do you believe?
How to make bamboo dragonfly? Cut out the paper, turn it over, turn it upside down, and glue the sides. Fold one side along the dotted line(虚线) and glue it. Fold the other side on. Then glue it again. Use a needle to pierce(刺) two small round holes, ready to wear bamboo. Fold one side up about 20 degrees along the center diagonal(对角线的) dotted line. Insert two thin bamboo strips into two small holes one by one and stick them with glue. Use paper strips to wrap the two bamboo strips together and stick them with glue. After glue dry, with both hands rub bamboo, leaf rotation. Blow the wind down. At this time a release, it can fly up. How clever the ancestors(祖先) of man were!
1. Which picture is bamboo dragonfly?
2. What does the underlined word "it" in Paragraph 3 refer to?
A. The holes.
B. The other side.
C. The first side.
D. The needle.
3. According to the passage, which one about bamboo dragonfly is TRUE?
A. It was introduced to Europe 400 years ago.
B. It was created by George Cayley 2523 years ago.
C. To make it, two bamboo strips should be inserted into two holes.
D. It has been a toy for Chinese children for almost 2,000 years.
4. What's the best title for this passage?
A. Bamboo dragonfly, clever creation
B. The history of bamboo dragonfly
C. Bamboo dragonfly, everyone's love
D. Bamboo dragonfly, a popular toy
答案: 1. A 提示:细节理解题。根据第一段中"Just like its name, bamboo dragonfly looks like a dragonfly. Bamboo dragonfly is made of bamboo. Bamboo dragonfly has two parts. One is the bamboo handle. The second is the wings."可知,竹蜻蜓是由竹子制成的,像蜻蜓一样。
2. B 提示:代词指代题。根据画线词上文"Fold one side along the dotted line and glue it. Fold the other side on. Then glue it again."可知,此处指把另一面也用胶水粘在一起。
3. C 提示:细节理解题。根据第三段中"Insert two thin bamboo strips into two small holes one by one and stick them with glue."可知,制作竹蜻蜓的步骤之一是将两根细竹条分别插入两个小孔中,并用胶水粘牢。
4. A 提示:最佳标题题。通读文章可知,本文主要介绍了竹蜻蜓的历史、对航空研究的启发及其制作过程。结合四个选项可知,A 项作为标题最合适,其他三项过于片面。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭